Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
The Dandy Warhols om ting
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Fra den bittelille scenen med det glinsende teppet mimer den amerikanske supergruppa The Dandy Warhols etter en låt som kan beskrive hele settingen; "Cool Scene".


The Dandy Warhols er tøffe og har en ekstremt intelligent måte å vise det på.
Les hvordan konserten på lørdag var her!

En av veggene er gule, lik fargen på coveret til andreplaten "...Come Down", en annen er grønn, en er rød, og stedet er forøvrig preget av obskur kunst. Vi snakker om C:in på Karl Johansgate, baren som hele Norges storbrystede Mette Iversen er medeier av, og som Metropol sender sitt live-TV fra.

-Dette er faen meg det kuleste vi har gjort på TV noen gang! Det kan ikke bare sees av 50.000 mennesker! Vi må få en videotape!
Zia McCabe spiller bass, perkusjon og keyboards, og utgjør de kvinnelige 25% av bandet. Trommis Brent DeBoer, mannen med verdens største hår, nikker anerkjennende idet siste låt fades ut. Über-vakre "Sleep". Han har sovet veldig lite, men smiler bredt over kaffekoppen.

-Vi kjørte fra Stavanger i natt, og jeg ble totalt satt ut av å kikke på veien. Satt som en alien med trynet klistra til bussvinduet. Gitarist Pete Holmström har masse hår hengende ned i trynet, og prøver febrilsk å dytte noen pizzastykker inn i det.

Så kommer mannen med to etternavn, vokalist og låtskriver Courtney Taylor-Taylor, slentrende bort. Han skal være bandets informasjonssentral her i dag. For to minutter siden, mens opptakene av ham rullet over TV-skjermene, hylte han;"I''''''''''''''''m pretty. I''''''''''''''''m so pretty!!"
Courtney finner nordmenn svært avslappede, og jeg forklarer ham at det er på grunn av kulda, vi går liksom i dvale, vi nordmenn. I kulda. Akkurat som i Sverige.
-Nei, nei! I Sverige er det palmer og nittifem grader nå, det er bare dere som tror at det er kaldt i Europa på vinteren! Dere er så sinnsykt rolige og så ikke-politiske på en måte! I USA er det så mange rike barn som har så lite å gjøre at de demonstrerer mot alt mulig, de skriver slagord på rim i stedet for å studere! De vil virke dype og sånn.
-Du vet, The Dandy Warhols er et innihælvetes politisk band, men må vi virkelig ta så mange beslutninger! Kan vi ikke bare la ting seile sin egen sjø?
Er ditt utopia et sted uten politikk?
-Det har jeg aldri tenkt på. Hvis det ikke var noe politikk, ville jeg antakelig gått i tog for "No politics!" likevel.

Estetikk og kjærlighet
Jeg spør om Courtney har noen distanse til det han driver med, og han skjønner ikke hva jeg mener. Etter litt forklaring forklarer han.
-Livet mitt forandrer seg ganske hyppig, og jeg skal passe på at enhver journalist får vite når det skjer noe.
En punkrockdame jeg var sammen med fortalte at jeg var halvt alien og halvt "chick". Det var vakkert sagt. Jeg liker vakre ting, folk som sier at utseendet ikke er viktig, er de svake som kanskje aller mest liker det vakre. Tenk på uttalelsen: "Fluffy, kiddy, kitty, kitty, kiddy!" Du vet, skjønnhet.. . Det er mange som har kjøpt plata vår, for å si det sånn!

Hva er kjærlighet?
-Kjærlighet er det jeg føler for de som har dumpet meg.
Du begjærer det tapte, på en måte?
-Nei! Jeg elsker de som elsker meg aller mest. Når man er sammen med noen, så forer man den andre med så mye av seg selv at det balanseres til et punkt hvor man ikke kan gi mer av seg selv, og det er kjærlighet.

Vil du gjerne være rockestjerne?
-Det er altfor mye jobb for meg! Vi er ikke junkies, vet du! Jeg føler meg snarere som en kunstner, eller... Nei, jeg vet ikke. Jeg har fortsatt til gode å få den forbanna definisjonen på ordet "rockestjerne".
Courtney ruller opp genseren og foretar en konsultasjon hos Brent.
-Vil vi være rockestjerner? Brent rister på hodet. Og vi ler. Så forteller Brent at det beste bandet i verden heter The Brian Jones Town Massacre, at de er fra San Francisco, og at de er mye bedre enn The Dandy's. -De er fucked up!

Hvordan er USA for tiden?
-Så jævlig rent og trygt at jeg blir kvalm. Folk har så mye tid at de forbyr alt mulig, de renser hele Amerika! De forbyr marihuana, porno, stygg munnbruk og alt mulig annet! Når jeg faller ut fra en bar i New York klokken seks om morgenen og sovner i gata, så er lommeboka fortsatt i lomma når man våkner! Den bør være rappa! Vi må ha spenning, spenningen er borte i verden i dag.

Hva er det kuleste nå?
-Det kuleste er at det eksisterer en dame som sier at jeg gjør henne "hot", og som sitter på jobb og tenker på at hun vil ha sex med meg hele dagen. Courtney gjentar ordet "hot". -Det er et sånt DNA-drag som bare er så jævlig flatterende. Også er det utrolig kult når man sitter sammen med vennene sine og glemmer hva man driver med, hvor man er, og bare vet at man har den samme forståelsen av humor. Det er derfor vi har dette bandet, og liker det så godt. Vi tjener penger på at vi er gode venner som kan si; "Øy! Imorgen stikker vi til Australia og spiller litt musikk! Det er utrolig bra vær der nå!"

The Dandy Warhols subber gjennom lokalet på en måte som beviser deres ståsted som elskere av estetikk. Ute i kulda hutrer de seg gjennom en session med prøving av solbriller. Alt for kunsten!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish