Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Klovner - hiphop, referanser, salgstall og et voksende miljø
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
- Om svensker, amerikanere og norsk mentalitet
- Om jenter, skryt, følelser og humor
- "Sterke meninger"- Folk var redde for å satse på hiphop før vi slo igjennom. Jeg håper at det sitter folk omkring å angrer på at de ikke turte å satse på oss. De fortjener å angre. Vi selger mer enn massevis av etablerte band som de bruker millioner på å markedsføre, sier Alis. Propaganda møtte ham og Finger¿n for å snakke om hiphop, historieskriving og norsk kultur. Blant annet.
- Det er flere og flere som driver med hiphop i Norge for tiden. Det har vært et undergrunnsfenomen, men nå skal alle ha plateselskaper ha en norsk gruppe, og en rekke band har holdt på lenge. Det har gjort at hiphop har fått et sterkere grunnlag i Norge, sier Fingern, platetriller og siste skudd på Klover-stammen. Dane er i Danmark å studerer til å bli kaospilot.

- I tillegg har publikum vokst utrolig. Når vi er ute på "bøgda" står de fortsatt parkert rute til rute på bensinstasjonen som de alltid har gjort, men i stedet for å høre på Bon Jovi hører de i dag kanskje på Dr Dre. Der har det skjedd mye, legger Alis til.

Engasjert miljø
Mens gutta sjæl vokste opp med referanser som The Doors, "Staiways to heaven" og Tåsen Rock, ser de at i dag har hiphoppen er sterkt grep om dagens unge.
- Mange av dagens unge kan ingenting, bryr seg ingenting og eier ikke noe engasjement. De kan ikke instrumenter og de brenner ikke for noe. Med mindre de vil bli fotballmillionærer. Ellers så er de bare opptatt av å få seg en jobb. Men i rap-miljøer er det engasjement. Der er det folk med initiativ. Ikke ulikt vår tids kjellerband, sier Alis.
- Men det er ikke bare musikken. Det er grafitti og de andre elementene. Dj og rap går bra sammen, breaking har eksplodert i 10 ¿ 12 års alderen og det samme gjelder egentlig for grafitti. De holder på med det som en egen greie, legger Finger¿n entusiastisk til.
- Og så er det unge som gir ut magasiner, selger klær og arrangerer konserter. Noen holder på med alt. Men det er jo en konsekvens av at miljøet er så mye større, sier Alis.

Nøkterne klovner
Klovner har i høyeste grad bidratt til at det har blitt slik. Etter å ha spilt hundre konserter i fjor, tidvis gratis for å finansiere reklame på fjernsyn, har de spredt det gode budskap for stadig økende antall fans. Helt til de plutselig sto foran et fullstappet Rockefeller. Deilig?
- Ja, sier Finger¿n ubetinget.
- Det var deilig, men¿ sier Alis litt mer nølende, - Vi venter aldri at det skal gå bra. Vi regnet med å selge 1000 eksemplarer av første album og 2000 av Bjølsen Hospital. Vi blir alltid positivt overrasket. Det er bra.
De to første ukene solgte plata 8000 eksemplarer, og i skrivende stund (midt i mars) er salgstallet 10 000 i følge Jacob Kielland, en av ildsjelene bak City Connections.
- Noe som var bra med Rockefeller var at det ikke bare var hiphopere som kom. Noen sier liksom "men det var ikke bare hiphopere som var der". Så bra, sier jeg. Det er ikke noe negativt ved det. Kanskje det inspirerer, forteller Alis.
Les videre herKommentarer fra brukere

sykihode 26/01/2007 - 09:02

sykihode er en rapper alle bør sattse på hann

he he 28/03/2002 - 11:36

KLOVNER I KAMP RUUUUUULER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Noen som vet om noen konserter de skal ha i Norge??????????????????????

kiss 28/03/2002 - 11:34

KAKEMONSTER ANDY:Har du overhodet en aning om ka du slenger drit om...Enhver med en halv hjerne skjønner at ikke alt klovner i kamp synger om må gjøres. Tror du en 12 åring tenker at han må drikke,ha sex osv???? Har selv to lille brødre på 8 og 11 år som hører på klovner i kamp... ka m eminem da hvis du tror at alle gjør det som artistene synger om...........Klovner i kamp fortjener all den ros de kan få....ikke noe drittslenging.... Noen bra sanger????????Hallo???? Nesten alle sangene på Bjølsen Hospital e bra.....kongebra.... Kaninkoker 2 e en av de beste synes no eg....Hilsen en som digger klovner i kamp..... ;-)

SugahbooO 17/01/2002 - 16:07

El_tomaten, jeg vet ikke hvor mye jeg har å si til deg, men det er vel ganske teit å disse kakemonsteret-andy fordi han har andre meninger enn deg. Greit, jeg er enig, orntli undergrunns får man egentlig ikke tak i, i norge, fordi vi ikke har de "lugubre" klubbene her, men du må jo også innse at det finnes jo ekstrem undergrunn, og mindre undergrunn i den sammenhengen! Vi i norge får kanskje ikke tak i det du selv mener er undergrunn, men jeg er nok sikker på at kakemonsteret-andy har sine ting å høre på, akkurat som du! Og seriøst, innrøm at kommerse greiene som klovner osv er mest for de hasjrøykende 14-åringen som tror de er hiphop'ere akkurat fordi de røyker hasj og har kjøpt seg et par "hiphop" bukser, noe jeg selv ikke syns det går ann å kalle noen slags bukser.. store bukser er store bukser! No hard feelings, men jeg skjønner hva kakemonsteret-andy mener.. men også deg, men du tar dette litt for seriøst, som om du kanskje har lest om hiphop'ens bakgrunn bare på internett og sånn (ikke nødvendigvis..) men, lykke til a!

Jus´don´stoppa 17/01/2002 - 14:47

"Undergrunnsgrupper" har som regel en mye bedre motivasjon for å lage musikk enn kommersialistiske band som bare er in it for the money. Hvis man virkelig føler noe for det man driver med blir det bedre musikk, men man selger ikke nødvendigvis noe særlig mye skiver.

el_tomaten 17/01/2002 - 14:47

jeg må si at jeg lurer fælt på hva kakemonster-andy hører på hjemme, når han skal kose seg med en deilig hihop-skive. jurassic 5, kanskje? dilated people? lootpack eller noe annet fett fra stones throw? du elsker sikkert gang starr, eller? uansett så må du skjønne at ingenting av det nevnte er undergrunnsrap. undergrunn er ting som foregår på lugubre klubbscener. undergrunn er trappeavsatsen før man er i lyset, i det kommersielle lyset, i pengenes lys. der det finnes hiphop-skiver finnes det penger. alt er en kommersiell greie, hele hiphoplivsstilen som du har så nært til hjertet ditt. den er føkka og kommers akkurat som alt annet i vår vestlige verden. og bare en siste ting: du kan ikke mene at tommy tee er en undergrunnsartist... på alvor, mener jeg? og ståle stil, er‘kke det han med pizzafyllet? hæ?

overgrunn 17/01/2002 - 14:27

hvorfor i all verden er det så viktig å holde hip hop undergrunn? og hva er egentlig undergrunn, om jeg får spørre.
ikke at klovner har så mye å fare med av den grunn, men undergrunn, det er bare et udefinerbart vissvassuttrykk.

Kritisk 17/01/2002 - 13:56

La gå, Ståle Stil kan jeg akseptere at du tar med, men Alien Breed bør vel helst forbigås i stillhet...

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish