Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Feven - rapper på Kvinnedagen
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Feven har for lengst sluppet debutalbumet "Hela Vägen Ut", et av de første virkelig bra bidragene til svensk rap av en kvinne. Sånn er det bare. På kvinnedagen, 8. mars, slapp hun også den nye singelen "Bränn BH''n" i Norge. Bastant vil nok noen si. Vi snakket litt med Feven, vi. Om kvinner.


Det skal sies at Feven selv ikke var spesielt klar opver at denne singelen faktisk skulle slippes i Norge på kvinnedagen, da vi snakket med henne. På toppen av Grand Hotel i Oslo, 8. mars, kvinnedagen - det føles nærmest litt høytidelig. Å attpåtil skulle prate med en kvinne som har blitt omtalt å være en såkalt forkjemper for sitt kjønn, gjør det ikke mindre spesielt. Er undertegnede nervøs? Trenger han det?

Svaret er nei. Feven vet hva hun mener, hvor hun kommer fra, og hvor hun skal, men skulle hun kunne få noen som helst til å føle seg mistilpass, bortsett fra generelle kjøtthuer kanskje? Nix.


Hva slags forhold har Feven egentlig til kvinnedagen?
-Skal jeg være helt ærlig vet jeg faktisk ikke så jättemycket om den. Derimot er jeg tross alt kvinne, og jeg står i stor grad for mange av samme tingene. Jeg mener, ethvert sunt menneske med litt hodet ønsker likhet. Likeverd, ikke sant - det er hva den dagen representerer for meg.

"Bränn BH'n", ganske voldsom tittel. Hva handler egentlig den om?
-Den handler mye om at kvinner bør ha det som alle andre, at det ikke skal være noen forskjeller rent menneskelig. Det er ikke noe jävla killar, vi skal fan ta dom... Folk spør meg om jeg er feminist, men hallo, jeg er et normalt fungerende menneske, med normalt fungerende hjerne. Da både tenker og syns man på den måten.

Tittelen da? Ganske tung symbolikk, eller?
-Selvfølgelig, men det er mest for å få folk til å høre etter. Det er veldig mye humor bak også, både i tittelen, og i låten.

Testing Feven
Da var det slutt på spørsmål for denne gang. Det var tross alt kvinnedagen, og Feven hadde startet dagen med frokost-TV, og gjort hele intervjukjøret hele dagen. Skulle ikke vi da kunne være så pass gentlemen at vi lar det gå litt lettere videre. Yessirey!

Vi namedroppa kvinner vi anser som sterke kvinner på et eller annet vis, og Feven, hun assosierte og fortalte hva hun tenkte så godt hun kunne.

Madonna
-Hune er en skikkelig sterk kvinne. Folk snakker om hvor arrogant hun er og slikt, men jeg tror det bare er slik hun virker. Jeg tror hun er helt normal, og en helt normal dame. Hun synes, og er kvinne, og derfor anser folk henne som arrogant. Det opplever jeg også, jeg tar også for meg.

Tina Turner
-Også en sterk kvinne. Jeg har fått med meg litt om henne, og alt hun har gått gjennom, men også sett at hun har kommet seg ut av det. Virkelig en sterk personlighet.

Vinnie Mandela
-Det har jo begynt å komme frem masse skandalegreier om henne nå, men jeg tror hun stod for bra ting - mot apartheid og sånt -, og jeg tror hun gjorde mye bra sammen med Nelson mandela som hun jo var gift med. De var en slags unit for likhet og frihet.

Carola Häggkvist
-Henne digga jeg som liten, virkelig. Det sterke i henne, som jeg ser fra mitt perspektiv, er at hun er kristen, og har sin religiøsitet som synes. Sverige er liksom æhh, og folk er kjemperedde for sånt, kristendom. Hun står for det hun tror på uansett hvilken kritikk hun har fått. Carola står på. Jeg er forresten også kristen.

Queen Latifah
-Ahh, du tar alle de bra kvinnene! Også en virkelig sterk personlighet. Hun er også en dyktig musiker, men det er mest hennes karakter jeg har sett opp til. Ikke hatt særlig innflytelse musikalsk.

Billie Holiday
-Utrolig dyktig blues/jazz-sanger på 20-tallet. Vet hun knarka mye, men ikke så veldig mye mer egentlig. Men hun var svart, og slo igjennom i det hvite Amerika, så en viss styrke må hun ha hatt.

Hillary Clinton
-Sterk, for det hun har holdt ut ville jeg aldri gjort. Hun finner seg kanskje i det på en måte. Men helt ærlig, tror jeg hun blir den første kvinnelige presidenten en gang i fremtiden. Det tror jeg.

Monica Lewinsky
-Æhh, va faan. Hun suger! Literally.

Diana Ross
-Også en slik kvinne som har brutt barrierer. Dyktig sangerinne, både som soloartist og med The Supremes.

Lil Kim
-En helt annen historie. Hun er liskom Lil Kim, og gjør ting på sin måte. Jeg tror hun i starten var et produkt, og som begynte å gjøre noe eget. Egentlig gjør hun ikke værre greier enn veldig mange menn, men fordi hun er jente, kvinne, så reagerer alle negativt. Jeg står derimot ikke for samme tingene som henne. Ingen jeg ser opp til.

Roxanne Shanté
-Ahhh, that's my girl. Hun er visst psykolog eller noe slikt nå. Jeg tror ikke hun egentlig vet hvilken impact hun gjorde på folk, på meg, og jeg tror veldig mange andre. For henne var det bare en kort periode hun rappa, ga ut skiver, og slutta med det. Men hun har virket inn på veldig mange av oss. Hun er grym, eller, hun var det. I stor grad grunnen til at jeg begynte å rappe. Hun var på nivå med gutta på åttitallet, og det var det ikke mange kvinner som var da. En grunnstein for meg.

Britney Spears
-He, he. Hun er et totalprodukt, hun er liskom ingen, ikke musiker eller lignende. Et skapt produkt, en hype, et image... Greier ikke føle det hun står for. Finnes sikkert positive ting med henne også, men ingen jeg kommer på akkurat nå.

Da følte vi at det holdt. Og Feven syntes det var artig, hun.

Men har hun noen forbilder av noe slag?
-Nei, det må være min mamma, virkelig.

Hvem har ikke det!? Sunt hode, ikke for langt fra uordinær oppvekst - mamma er alltid best, kvinnedag eller ikke.Les også
- Svenska Akademien


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish