Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
THE HAUNTED
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Da The Haunted besøkte Oslo for noen uker siden på sin Close-Up Tour med Nine og Nasum, bestemte jeg for å ta en prat med vokalist Marco og gitarist Anders. Her følger resultatet:

Jeg har alltid hatt en interesse for svensk metall, helt siden jeg som liten drittunge kjøpte mine første plater i Karlstad, Sverige på tur med familien. Band som Dismember, At The Gates, Entombed og Grave har jeg alltid hatt en forkjærlighet for, og når medlemmer av At The Gates endelig trår til med et nytt band var jeg fort interessert i å finne ut hva dette er for noe. The Haunted ga i år ut sitt 2. album "The Haunted Made Me Do It", en skive med klare referanser til 80-talls trash-metall (Slayer, Exodus etc.) men fremdeles med klare assosiasjoner med det At The Gates drev med i sin tid: Melodisk og sinnsykt drivende death-metal.

Dere får sikkert en hel del spørsmål om At The Gates, og det virker nesten som bandet ble "større" etter at det ble oppløst? Er dere enige i det, og hvor viktig er ideene fra At The Gates i The Haunted?


Anders: Det virker iallefall som den siste plata "Slaughter Of The Soul", gjorde det veldig mye bedre enn de første platene. Men vi kom aldri på noen lister i Sverige pga høyt platesalg eller noe, selv om den siste plata gikk bra. Når det gjelder hvorvidt At The Gates har hatt noe å si musikalsk, så er det ganske uungåelig med tanke på at to av oss spilte der. Men vi prøver å dra inn mer moderne elementer, og litt mer rett-fram trash og death-metal. The Haunted skulle være tøffere og med direkte, og ikke så melodisk som At The Gates var.

Hva synes dere om dagens metall-scene, med tanke på nu-metal og liknende begreper. Er det noen interessante nye band, eller har det gått nedover med metallen med åra?

Marco: Jeg synes faktisk at det er mange bra nye band. Jeg liker ikke spesielt mye nu-metal. Det meste er drit, men jeg synes f.eks Slipknot har noen bra låter. Uansett har man band som Terror2000 fra Sverige som er veldig bra, pluss noen andre band fra Gøteborg. Men jeg tror på en måte at man ikke kan gå noe lenger med tanke på brutalitet innen metallen. Det meste er blitt gjort, og alle sjokk-midler er brukt.

Ok, la oss komme tilbake til det etterpå. Dere var på turne med Testament? Hvordan var det å kunne spille i USA med gamle trash-helter?

Anders: Det var jævlig kult, og det hjalp oss noe veldig i USA som et band. Folk digga det, og interessen økte noe veldig.

Men hvor store er et band som Testament i USA nå for tiden? De spilte jo stadioner i sin tid, men ting har jo forandret seg, spesielt i metall-scenen.

Marco: Det var hele tiden bra med folk, men selvfølgelig ikke som i gamle dager. Ca. 500-700 mennesker hver kveld, og det er jo bra det. Testament spiller jo heller ikke heavy metal lenger, det er mye tyngre nå, men det var jevnt over veldig bra med folk.

Noen spesielle steder som stakk seg ut, med tanke på antall publikummere og scenen generelt?

Anders: Tja, egentlig ikke. Som sagt veldig jevnt overalt. Eller, det var kanskje mer folk på midten av østkysten, men jeg vil ikke si det var så stor forskjell. Metall er fremdeles stort, og bra er det.

Sverige har alltid vært et land som har pumpet ut mye musikk. Hva tror dere er grunnen til at det er så få band fra Norge som selger plater, og så mange fra Sverige? Hva gjør vi feil?

Marco: Jeg vil ikke si det er noe spesielt med Sverige på den fronten. Men tenker du på metall-scenen, eller musikk generelt?

Musikk generelt... Det må vel ligge noe svar i musikk-kulturen i Sverige, som ikke er her i Norge. Det er tross alt mye flere suksess-fulle band fra Sverige.

Marco: Jeg tror ikke jeg vil se det på den måten. Jeg tror det er feil å si at Sverige har mer å vise til. Bare tenk på alle de norske black-metal bandene som er store. Dimmu Borgir og Mayhem selger jo flere hundretusen plater. Så dere har deres band dere også.

Det kan kanskje ha noe med at black metall har blitt mer kommersiellt?

Anders: Ja, det har du rett i.

Nine kommer jo fra en bakgrunn i punk og hardcore, og Thomas, vokalisten i At The Gates, synger nå i crust-bandet Skitsystem. Har noen av dere en bakgrunn eller forhold med punk og hardcore?

Marco: Jeg har hørt på punk og hardcore siden jeg var liten gutt, og spilt i diverse små demo-band i Sverige, men nå for tiden har jeg nesten ikke energi til å høre på musikk engang.

Anders: Det siste man gidder å sette på når man kommer hjem fra turné er hardcore eller metall. Man blir så jævlig lei av band og musikk av å turnere lenge.

Så da blir det litt jazz?

Marco: Ikke engang det he-he.

Det virker som grindcore igjen har blitt populært. Vil folk ha band som Nasum istedet for kjip crossover-metall?

Anders: Det virker absolutt som grindcore er populært igjen. Metall-scenen går hele tiden i sirkler som alt annet. Folk vil tilbake til det de hørte på mange år før, og nå er det grindcore, som jeg digger.

For det var jo stort på tidlig 90-tall, med Carcass' og Napalm Death's tidligere materiale?

Marco: Ja, og folk vil ha lynkjappe trommer og brutale riff igjen. Tøft det.

Hvordan er forøvrig metal-scenen i Gøteborg? Er det mange bra band på gang, og er det riktig at metall har blitt mindre populært med årene i Sverige?

Marco: I selve Gøteborg er det vel ikke noe spesielt større interesse enn i andre byer i Sverige, men når for eksempel The Haunted spiller, kommer det gjerne 5-600 mennesker. Så det er absolutt bra der, men ikke noe unikt fra andre steder.

Til og med den hardeste delen av metallen er idag ganske kommersiellt fremstilt. Er det lenger noe trussel i metal og hardrock? Har den noe funksjon bortsett fra headbanging og bra riff?
Marco: Så lenge det er bra band som gir ut plater, og det kommer nye band hele tiden er jeg fornøyd. Jeg vil ikke spekulere i om musikken har noe funksjon, det kommer vel an på den som lytter. Metallen har levd i mange år nå, og vil aldri dø.

Man hører at dere har hatt en del problemer med Earache. Hvilke feil har de gjort, og vil The Haunted''''''''s neste plate være på dette labelet?

Marco: Hvem har ikke hatt problemer med plateselskapet sitt?

Anders: Vi burde vel ikke slenge mer drit om dem nå. Vi har helt klart hatt våre feider med selskapet, men som Marco sier har jo alle band det.

Det gikk rykter om noe penge-greier med tanke på antall solgte eksemplarer...

Anders: Joda, vi har hatt våre problemer. Men Earache er fremdeles et bra selskap, og vi vil gi ut vår neste plate med dem.

Noen fremtidsplaner for Haunted?
Marco: Nå har vi nettopp gjort 2 uker med Nasum og Nine, så først skal vi hjem og slappe av litt. Men etter det bærer det til USA i én måneds tid, hvor vi skal turnere med Cannibal Corpse og Dimmu Borgir. Det blir fett som faen.
Anders: Og etter det begynner vi å tenke på en ny plate. Det er vel egentlig planene våre så langt.

Da får dere ha takk for intervuet.

Anders: Takk selv!

the Haunted - Made Me Do It


Les også
- The Haunted - Made Me Do It


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish