Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
The Avalanches; et skred nedenfra
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Darren forelsket seg i dama som Robbie delte leilighet med i Melbourne. De hadde sett hverandre på gymnaset. Darren hang mye rundt huset til Robbie før han til slutt flyttet inn og fant tonen med så vel dama som Robbie. Sånn starter historien om the Avalanches. Det var det som utløste skredet.
*Anmeldelse av albumet "Since I Left You" finner du her*Mange øl, studiotimer og breddegrader senere ligger Darren oppe på hotellrommet i Oslo og snørrer, mens Robbie forteller om hvordan hverdagen fortoner seg i Australia.

Robbie og Darren begynte så smått å lage musikk sammen, og knyttet til seg Dexter, Gordon, Tony og James. Så var de seks. Et band. Alle i midten av tyveårene. Australia for deres føtter. De første konsertene ble holdt under forskjellige navn hver gang. Da de fikk platekontrakt måtte de holde seg til ett navn. The Avalanches var opprinnelig et surf-rockband fra 50-tallet med et snodig album som het Ski-surf. Såkalt snow-surf-rock. Så bare ble det sånn.

The nye Avalanches har gone gold i Australia, med over 35000 solgte av den siste plata. Det har gått over all forventning.


- Hvis man var en kid i Melbourne så det sikkert ut som det bare skjedde vips, sånn, men vi hadde faktisk spilt sammen i tre år før ting begynte å skje. Vi visste ikke hva vi kunne forvente, men vi har jobbet hardt, og vi visste at vi hadde potensiale. Vi er veldig ambisiøse. Vi kommer til å lage noen fete popalbum i fremtiden!

Sine store ord til tross; Robbie er ikke like stor selv der han sitter sammenkrøket inni en boblejakke og snakker lavmælt, tydelig medtatt etter turen hit. - Jeg har aldri sett så mye snø før, jeg, sier Robbie, tydelig imponert, og tar en stor slurk av coca¿n. Utenfor var det bare litt slaps.

Hva skjedde?

- Vi sa aldri at vi skulle være seriøse, vi bare var det. Vi holdt bare på, og ble bedre og bedre på å skrive låter. Vi hadde en tredve sangs demo, og alt forandret seg da vi begynte å spille live. Da ble mange flere interessert. Plateselskapene så vel at vi kunne markedsføre oss selv gjennom konsertene, og de begynte å ringe¿

Prøver dere bevisst å være annerledes?

- Det er et vanskelig spørsmål, det er aldri bra å være annerledes bare for å være annerledes, men jeg tror at noe av målet med plata er å skape en unik atmosfære. På én måte høres musikken ut som om den kunne komme fra hvor som helst, men samtidig er den vel litt annerledes.

Avalanches spiller melodiøs, eksperimentell og frodig popmusikk, en slags 60-talls poprock, noe verken frisyre eller klesdrakt forøvrig underbygger for Robbies vedkommende. Mer som en clubber, formoder jeg. Nok om det.

Er det vanskelig å være seks? Er dere veldig forskjellige?

- Ikke egentlig. Vi er mye sammen, også utenfor studio. Vi har alltid kommet godt overens, men vi er alle forskjellige selv om vi har vokst opp sammen. For noen av oss betyr musikken mer enn for andre. Dexter jobber alltid mye med musikken, James er mye DJ, Tony er mye hjemme og jobber av og til i fruktsjappa til faren sin. Bandet er ikke ett gjennomsnitt av oss seks, det er Darren og jeg som bestemmer.

Hvor lenge har dere holdt på med muzz?

- Det har alltid bare vært musikk. Vi har hørt på plater og holdt på med musikk så lenge jeg kan huske. Men vi begynte å skrive sanger for seks år siden.

Har noen av dere formell musikkutdanning?

- Øh, neei... noen keyboard-timer og sånn, men¿

Noen ufullstendige setninger og svar som svinner hen i intet blir forsøksvis unnskyldt med et beskjedent smil og et ansiktsuttrykk som prøver å forklare hvor langt det er til Australia.

Blir det mye hurlumhei?

- Når vi er på tour, ja, crazy, men vi turnerer ikke så mye, fordi showene er ganske ville, store fester, så man kan ikke feste hver kveld! Resten av tiden lever vi et rolig liv og er mye hjemme. Vi har mye tid til å være i studio og jobbe med musikken.

Hvilke plater kjøpte du sist?

- Jeg kjøpte Peaches, et band fra Canada, tøff elektro-groove, som tidlig PJ Harvey, litt skittent, og Le Tigra, som en gammel 60 talls jentegruppe, men allikevel ny, og en houseplate.

Kan dere leve av musikken?

- Nei, det er fortsatt vanskelig. Før var vi alle arbeidsledige. Det tar lang tid å jobbe sånn som vi jobber. Folk kommer og går, henger ut, gjør forskjellige ting, øver i en måned¿

Hvor skal musikken deres spilles?

- Hjemme, i en klubb blir det litt mye, men på fester funker det bra!

Hva er vanskelig?

- Av og til mister man oversikten, man begynner å bli usikker på om det en gjør er bra eller ikke, noen ganger er det vanskelig å stole på seg selv, og det kan til tider være hardt å være lenge borte fra nære venner... men bortsett fra det elsker jeg det!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish