Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Standfast - med bena solid plantet på jorda
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Noen ganger når man intervjuer et band for man litt følelsen av at bandet driver å selger deg et produkt, med et arsenal av standard salgsargumenter klare ytterst på tungespissen. Andre ganger skjønner man at bandet er genuint interessert og engasjert i det de driver med, og at det er det aller beste i hele verden å få lov til å dele det med andre. Standfast er utvilsomt i sistnevnte kategori.


Det er noe deilig ærlig over å prate med Suzanne og Patrick, duoen som utgjør Standfast. Verken påbegynt suksess, avsluttet plateinnspilning eller det faktum at de har vært våkne siden langt inne i det de aller fleste av oss kaller foregående natt, har gjort at Standfast framstår som noe annet enn sjarmerende og hyggelige. De vinker villig til ulike fans som gjenkjenner dem, og de smiler hyggelig og mye det meste av tiden. Og de er ikke merkbart preget av at deres andre singelutgivelse på nesten alle vis er som å bli kastet til en flokk sultene ulver. Klare til å enten rive dem i stykker, eller ta dem til seg som en Mowgli eller Romulus (greit, nok av den allegorien...). Første singel ble godt mottatt, har blitt spilt en hel del på radio, MTV og andre steder hvor musikk spilles, og det stilles dermed en hel del forventninger til singel nummer to.


- Jeg kjenner meg trygg. Jeg er ikke urolig, for jeg tror på vårt album og vi har deifinitivt låter som kan følge opp Carcrashes, sier Suzanne Mosson, akkompagnert av helhjertede nikk fra makker Patrick Tucker. De ser og ter seg som et nyforelsket kjærestepar, alltid enig i hva den andre sier. Og på alle måter virker det som om det er første gang de noensinne har måttet uttale seg om akkurat det.

Live eller studio?
Hvordan er det å være ferdig med alt; dere har skrevet, spilt inn og ferdigprodusert plata, og nå er det utenfor deres kontroll? Det er opp til publikum og musikkpressen?
- Det er et vanskelig spørsmål. Nå må vi bevise oss om artister. Spille live og drive promo. Mye ligger på oss fremdeles, sier Suzanne.
- Vi har mest erfarenhet fra Studio, og nå starter fase to, sier Patrick.
Og hvordan er dere forberedt på det? Er dere et studioband eller et liveband?
- Når vi spilte inn skiva kjente det som om det beste som finnes er å skrive og lage musikk, men nå kjennes det som om det beste man kan gjøre er å spille live, fortsetter han, og de er begge enige i at det er en stor utfordring.
- Det er nå vi for se hvordan publikum ser på det vi har laget, legger Suzanne til.
- Spør oss igjen om et år, sier Patrick.

Svak for vemod
Suzanne trekker fram Coldplay og Radiohead når de snakker om innspirasjon og favorittmusikk, og det er ikke vanskelig å finne likheter. De dyrker melankolien, og som Suzanne sier:
- Jag är svak for vemod.
Likevel har det vært mer nærliggende for en del reportere å spørre om helt andre ting. For eksempel:
- En ville vite hva jeg syntes om han Justin Timbarland eller hva han heter fra N'Sync, forteller hun og ler.
Men de er ikke i tvil om at det likevel er viktig å reise omkring og fortelle hvem de er og hva de driver med.
- Det blir et ansikt bak musikken, og det blir bare viktigere og viktigere numera.
På samme måte som Nordisk MTV er en mulighet til å vise seg fram.
- Ja, det har vært kjempebra for oss, sier Patrick ærlig.

Står stødig med et bein i begge leire
Standfast har røttene plassert i England og Sverige. Og da er det ikke slik man gjerne skulle tro at de kom fra hvert sitt land, for tilfeldighetene har villet det slik at begge er halvt engelske og halvt svenske.
- Jeg har pass fra begge land, og kan ikke uten videre si at jeg ville ha holdt med Sverige dersom de to landene for eksempel møttes i en fotballkamp, sier Patrick. Og tenker seg om. - Jeg ville faktisk ha holdt med England.
For første gang er de to markant uenige.
- Jeg ville holdt med Sverige. Jeg er stolt av å være svensk, og det er her jeg bor, sier Suzanne.
Men de kan begge tenke seg ut igjen før en eventuell neste plate.
- Det hadde vært bra å kommet seg til for eksempel England og arbeidet med engelske produsenter og musikere, forteller Suzanne.

Takket være Abba
At de har fått muligheten til å vise verden sin musikk forklarer de to på samme måte med sine doble nasjonale identiteter.
- Det har nok hjulpet at vi har engelske fedre, at språket sitter så godt som det gjør. Men det er også viktig at Sverige har greid å gripe fatt i det som Abba skapte med deres kjempesuksess. I dag har man plateselskaper, studio, produsenter og musikere som tør å satset, som har stor selvtillit og som har skapt en infrastruktur i Sverige som gjør mye for st svensk musikk fortsetter å slå igjennom, sier Patrick.
- I tillegg er det kaldt her, og ikke så mye annet å gjøre, slår Suzanne fast.
Dermed står i hvert fall Standfast klar for å møte verden. Deres album blir å finne i butikkene fra mai av og til sommeren kommer de kanskje hit, men allerede nå har de to singler som surrer og går på en bølgelengde i nærheten av deg. Propaganda ønsker dem i hvert fall velkommen i det gode selskap som er musikkverdenen.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish