Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Kinobe snakker ut
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Kinobe er foreløpig et relativt ubeskrevet blad her i Norge. Dette vil endre seg i nærmeste fremtid, hvis norske lyttere kjenner sin besøkelsestid. Hyggelige gutter og hyggelig musikk gir lite å klage over.*VINN ALBUMET OG 12" HER!!*Kinobe har sitt utspring fra vestkanten av London, der barndomskameratene Julius Waters og Marc Blacburn fant ut at de hadde mye til felles også innen musikk. Deretter gikk det slag i slag, med tre ep´er (kun vinyl, og begrenset opplag, så hvis du får tak i en slik er du flink) og en single, før debutalbumet "Sound Philes" sørget for det endelige gjennombruddet for duoens varme og strenginstrument-rike musikk. Albumet har vært tilgjengelig en god stund utenfor våre grenser, men blir altså sluppet i disse dager her i Norge. I den anledning befant gutta seg i Oslo, og vi dro for å ta en prat med de.


-Først og fremst, hva betyr egentlig "Kinobe"? Er det noen skjult mening bak det, eller er det rett og slett bare et fengende navn?

-Vi syntes rett og slett det var litt kult. Samtidig som det låter bra, og ser bra ut, er det også lett gjenkjennelig. Det var bra nok for oss, vi synes egentlig ikke det trenger å ligge så mye mer i et navn. Kommunikasjonen ligger uansett i musikken, ikke i navnet.

Greit å få dét avklart. Men hvordan er det for to barndomsvenner å jobbe sammen på denne måten? Spiller det inn på selve prosessen ved å lage musikk, og i så fall; på en positiv eller negativ måte?

-Det er en veldig stor fordel, ihvertfall for vår del. Jeg har sikkert tilbrakt mer tid i et lite rom med Mark, enn med noen annen person. Sånn sett er det ikke noe problem å jobbe tett sammen. Vi tolerer utrolig mye fra hverandre, mye mer enn vi ville gjort med noen vi ikke hadde kjent så godt. Vi har også forskjellige idéer og måter å se ting på, samtidig som vi vet hvordan den andre fungerer, og lettere kan skjønne hverandres synspunkter. Det blir en symbiose, siden vi også tar hverandres idéer og gjør vår egen greie med de.

-Mye krangling?

-Det blir jo alltid krangling, men når man kjenner hverandre såpass godt vet man bedre grensene til den andre personen. Man vet hvor langt man kan gå. Dét kan jo også være sunt for den kreative prosessen.

-Hva med inspirasjonskilder og musikalske forbilder? Hva gjør Kenobis musikk slik den er?

-Livet, rett og slett. Inspirasjon henter vi overalt, om det så er noe vi ser på tv, en samtale vi har...Rett og slett sinnstemningen den dagen. Sånn sett har været mye å si. Solskinn gjør gjerne lettlivet musikk, regn og overskyet fører til tung og dyster musikk.

-Coveret på "Sound Philes" har et ganske sterkt 60-talls preg, og forsåvidt også enkelte elementer i musikken, føler ihvertfall jeg. Er dette bevisst?

-Egentlig ikke. Coveret er laget av en kamerat av oss, og ingen av oss er vel utpreget hekta på 60-tallet, selv om det selvfølgelig ble laget veldig mye bra musikk på den tiden. Det er veldig interessant at du sier det, jeg hadde ikke tenkt over det selv, men for eksempel så brukte faren til Mark å lage tapes med 60-talls band og artister, som vi brukte å lytte til og synge med. Så noe påvirkning kan det jo være der, men det blir som jeg sa i sted, alt påvirker oss og musikken vi lager.

-"Slip into something", første single fra "Sound Philes", satte musikken til en reklamefilm vist i Storbritannia. Forventer dere negative reaksjoner på dette, at det sås tvil om integriteten deres og så videre?

-Vi har fått mange spørsmål om dette i England, siden det er en velkjent diskusjon. Vi ser ikke noe problem med dette i det hele tatt. Så lenge det er en vellaget reklamefilm, og vi kan stå for produktet (gutta snakker om en reklamefilm for øl), er det helt greit. For oss er det bare en måte å tjene litt penger, slik at vi fortsatt kan gjøre det vi vil, nemlig lage vår egen musikk. Det er også en grei måte å få musikken ut til folk som ikke er de første til å kaste seg over alle de nye "undergrunns"-skivene som kommer ut. På den tiden hadde vi tross alt ikke det store apparetet bak oss som vi har nå, med tanke på promotering. Negative reaksjoner stammer stort sett fra sjalusi og trangsynte holdninger, og det må man alltid regne med.

-Mange har påpekt at det er en viss "filmatisk følelse" over musikken deres? Er dét bevisst, eller er vi tilbake til det at dere henter inspirasjon fra alt i hverdagen, og at det som kommer ut, kommer ut?

-Det blir jo tilbake til det, men samtidig er vi begge veldig hekta på film og historiefortelling. Dermed blir det en veldig sterk påvirkning derifra, selv om det ikke er bevisst. Konseptet med historiefortelling er veldig fascinerende, om det så er gjennom litteratur, film, eller i musikk. Det å bruke musikk til å fortelle en historie, noen ganger uten å bruke ord overhodet, er veldig appellerende. Mark jobber jo også med visuell kunst (medlem av Light Surgeons), så det er klart dette er en stor del av Kinobe.

-Kunne dere tenke dere å gjøre et soundtrack en gang i fremtiden? Eller vil en sånn situasjon sette for strenge grenser for deres eget arbeid med musikken?

-Nei, et soundtrack hadde det vært utrolig kult å lage. Det blir jo en annen vinkling på det når man skal sette musikk til noen andres sinnsstemninger, eller være med å bygge opp en allerede eksisterende sinnstemning, istedenfor å skape sinnstemningene selv. Forhåpentligvis får vi muligheten en eller annen gang.

Kinobe er som sagt verdt å sjekke ut, selv om noen kanskje mener chill-out bølgen har gått litt for langt. Band med særpreg kan man uansett ikke avfeie, og her stiller Kinobe sterkt. Er vi heldig, kan vi se gutta live i Norge i løpet av året en gang. "Sound Philes" står som sagt i butikkhyllene like før sommeren, noe som forsåvidt er veldig bra timing. Å la Kinobe være en av de som setter musikk til din sommer, er ikke det dummeste.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish