Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Titiyo - svensk soultjej har "blitt ny"
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Titiyo, i familie med både Eagle Eye- og Neneh Cherry, er en kjent og kjær artist i hjemlandet. Med sine tre tidligere album etablerte hun seg som Sveriges ukronede soul-dronning. Men den helt store kommersielle suksessen har uteblitt, og på sitt nye album "Come Along" prøver hun seg på noe helt nytt.


Titiyo Jah (33) fra Stockholm er ikke bare halvsøster til Neneh Cherry og stesøster til Eagle Eye-. Lillebror Cherno er hiphop-produsent, og har jobbet med Petter, Feven og Ayo.
-Jeg har syv søsken, pluss stesøsken, med forskjellige mødre og fedre rundt omkring. Vi er en veldig stor og uoversiktlig familie! Det som er bra er at alle bor i Stockholm, bortsett fra Neneh som bor i London, så vi omgås ganske ofte.
Neneh og Titiyos far heter Amadou Jah, og er afrikansk musiker. Neneh vokste opp med sin stefar, jazzlegenden Don Cherry, og tok derfor hans etternavn. Det er tydelig at musikalsk talent ligger til familien.
- Vi støtter hverandre alltid i det vi driver med, men vi har faktisk ikke samarbeidet så mye musikalsk. Men jeg og Eagle Eye hjalp hverandre på våre forrige plater og nå har Neneh og Eagle Eye gjort en duett, så det begynner på komme seg!, sier hum med et pent smil.


Mange som har hørt Titiyo før, blir nok ganske overrasket over å høre hennes nye album. Hun har nemlig gått bort fra sin vante soulbaserte sound, og fått hjelp av to av Sveriges mest populære rockere: Peter Svensson fra The Cardigans og Joakim Berg fra Kent. De har skrevet samtlige låter på plata.
- Etter min forrige plate, "Extended", følte jeg at det virkelig var på tide å gjøre noe nytt. Jeg fikk riktignok min tredje Grammis ( svensk Spellemannspris) for den, men jeg følte at musikken var blitt litt for forutsigbar. Jeg tror folk kjente artisten Titiyo for godt og visste nøyaktig hva de kom til å få. Derfor ville jeg ikke gjøre samme sak om igjen med denne platen.
På den tiden tok hun seg også tid til å høre på musikk hun ikke tidligere brydde seg så mye om. Radiohead, Soundgarden og Jeff Buckley var blant det som falt i smak.
- Det åpnet seg faktisk en liten ny verden for meg da."

Svensson og Berg har sammen laget platen "Paus" som var hovedgrunnen til at Titiyo ville samarbeide med de to.
-Det er en utrolig bra plate", hevder hun overbevisende.
Gjennom felles venner kom hun i kontakt med Peter Svensson, som hadde "fri" fra Cardigans og derfor hadde tid til å gjøre andre ting. Planen var at han og Titiyo skulle skrive sammen, men til slutt ble det slik at han skrev all musikken til plata.
- Jeg var lei av å skrive. Jeg har gjort det på alle de andre platene, men nå var jeg helt klar for å overlate det til noen andre. Jokke Berg er kjæresten til en venninne av meg, så jeg var så heldig at han ville skrive tekster.

En annen utrolig bra plate, som Titiyo selv var med på, var Christian Falks "Quel Bordel". Falk er en av Sveriges beste og mest respekterte produsenter, og laget denne kritikerroste og prisbelønte plata sammen med andre lokale storheter som Robyn, Neneh Cherry, og Stephen Simmonds. Titiyo er stolt av den utviklingen svensk musikk har hatt de siste årene.
-Det var veldig vanskelig å komme til London i 1990 og si at du var fra Sverige. Alle maste bare om Abba hele tiden, og hadde veldig vanskelig for å forstå at det var folk her oppe som drev med for eksempel soul. Nå blir svenske artister tatt på alvor, og det er bra. Det er likevel mange artister som virkelig fortjener internasjonal suksess, som ennå ikke har fått det. Se på Stephen Simmonds og Lisa Nilsson. De er begge utrolig begavede, etter min mening to av de største talentene vi har. De er virkelig for store for lille Sverige!
Selv later hun til å ha en svært avslappet holdning til dette med suksess og berømmelse. Det er viktigere med datteren Femi og resten av familien hjemme i Stockholm. Likevel: "Come Along" ligger ann til å bli hennes største suksess til nå.

Titiyo - hjemmeside


Les også
- Stakka Bo - Jr.


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish