Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
UNWOUND - REGLER ER TIL FOR Å BRYTES
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
"Leaves Turn Inside You" er den perfekt titulerte sjuende plateutgivelsen til amerikanske Unwound.


Sammen med Sonic Youth og June of 44 er de et av de bandene som har vært med på å utforske begrepet Rock til ytterste konsekvens. Propaganda pratet med bassist Vernon Rumsey om livet etter rocken og festivalhat.Post-rock er blitt en fasjonabel merkelapp de siste årene. Om ikke hos herr Håkon Moslet, så i hvert fall blant hovedstadens undergroundhipstere og indienerder. Som sjanger er det idag synonymt med improvisert, støyende rock, flørtende med jazzens prinsipper, og udødeliggjort gjennom Sonic Youth’s manifest "Daydream Nation".

I hvor stor grad er Post-rock en scene i Amerika, og hvor komfortabel er du med det begrepet på Unwound?

-Det er klart en slags scene rundt den type band her, men det er ikke noe vi føler oss en del av. Det er en merkelapp som ofte blir knyttet til oss, og som vi også kan benytte av mangel på noe mer beskrivende. Jeg kaller det likevel punk, selv om det ikke høres ut som det lenger.


"Leaves Turn Inside You" høres ut som et mer avslappet og melodisk album enn de tidligere. Håper dere på enorm suksess?

-Jeg tror helt klart at "Leaves Turn Inside You" kan bli en større suksess enn noen av de foregående platene våre. Jeg tror at den er en del enklere å svelge enn de andre, mer melodiøs og lettere å få tak på. Det virker som om vi alltid gjør det litt bedre for hver plate vi gir ut, vi har allerede kommet inn som nr. 10 på CMG (prestisjetung ranking over mest spilte plater på amerikanske college- radiostasjoner), og alle kritikker jeg har sett i statene har vært svært positive, så det ser veldig bra ut.

Til å være et band med høy DIY (Do It Yourself) moral, har dere kanskje lempet litt på dette med alderen?

Vi har helt klart blitt litt mykere på det, ja. Vi har aldri gjort så mye promo på en utgivelse før, og har til og med ansatt en "publicist" for å hjelpe oss. Vi kommer til å turnere mye denne gangen også, blant annet kommer vi til Europa i oktober. Men vi har aldri gjort så mange intervjuer før, og prøver i det hele tatt å jobbe så mye vi kan for denne utgivelsen.


"Leaves Turn Inside You" er produsert uten innblanding av en produsent i vanlig forstand. Steve Fisk (legendarisk produsent som har jobbet med alt fra Nirvana til Screaming Trees, og har produsert en rekke av Unwounds album) har også her spilt litt orgel og skrudd noen knapper, men det er bandet selv som krediteres som produsenter. Hvordan har dette preget albumet?

Vi har hatt mer tid, ikke på grunn av at vi har hatt et større budsjett, men på grunn av at vi ikke har trengt et budsjett. I forkant av innspillingen av "Leaves Turn Inside You" fikk vi bygd vårt eget studio, så vi kunne ta den tiden vi trengte til å få det til å låte akkurat sånn vi ville. For første gang produserte vi alt selv. Resultatet er den beste plata vi har gjort. Det er en mer relaxed plate, selv om den også er den mest eksperimentelle. Definitivt den beste vi har gjort.

Jeg har lest den satt opp mot store klassikere som Hüsker Dü¿s "Zen Arcade", Minutemen¿s "Double Nickels On The Dime" og Sonic Youth¿s "Daydream Nation". Er du enig?

Jeg tror ikke noen av de platene låter som "Leaves Turn Inside You" eller hverandre for den sakens skyld, men heller at det har vært det kreative høydepunktet for alle de bandene. Det føler jeg også at "Leaves..." er for oss. Slikt sett skjønner jeg tankegangen, men jeg synes ikke det låter så likt, selv om jeg elsker alle de platene!

Kommer vi til å se dere under noen festivaler i sommer?

Det tviler jeg på. Vi har kun spilt en festival før, for noen år siden, og det var ikke noen positiv opplevelse. Altfor mange mennesker. Ikke publikum eller band, men mennesker som på en eller annen møte var involvert i festivalen. Det var bare et pes. Ingen kommer jo for å se oss uansett, de kommer for å se Korn eller noe sånt. Så hvorfor skulle vi gidde å bruke tid på det?


Det spørs vel om det kommer til å være tilfelle etter at "Leaves Turn Inside You" har vært til salgs en stund, men jeg tar poenget. Unwound har prinsipper. De gjør alt de kan selv, og gidder ikke prostituere seg. Et noe mer omfattende promoopplegg rundt den nye plata gjør ikke rockehorer av DIY-veteraner. Nettopp av den grunn (full kunsterisk frihet til de som fortjener det) og en iboende trang til å bryte konvensjoner, har "Leaves Turn Inside You" blitt et kunstverk.

Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish