Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
20 raske med Randy
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Amerikanske The Donnas spilte nylig på So What i Oslo, og nettopp Randy var med som support. Med sitt nye album på Burning Heart Records, "The Human Atom Bombs", i sekken, ga de en finfin oppvisning i moderne punkrock med rotfeste i ’76 punken. Her følger en kort liten prat jeg hadde med Randy’s gitarist.


Svenske Randy har vært et band i snart 10 år nå, og har en god rekke utgivelser bak seg. Lydmessig har de gått fra det mer skatepunk-baserte, over til et mer rocka og tidsriktig lydbilde. De føyer seg godt inn i rekken med band som The Hives, International Noise Conspiracy og Silverbullit, men hele veien med litt mer humor enn ovennevnte band.

1. Når startet bandet?:
S: 1992.

2. Når vil bandet bli oppløst?
S: Som det ser ut nå vil det bli om ganske lenge. Vi har kommet til et stadie hvor vi kjenner hverandre så bra at bandet alltid er i første rekke.

3. Hvilke utgivelser har dere bak dere?

S : 2 mini-singler på Dolores (’93 og ’94), så to fullengdere etter hverandre på Dolores, deretter en på Ampersand. Og nå har vi nettopp gitt ut "The Human Atom Bombs" på Burning Heart Records.

- Sålangt deres beste materiale?
S: Litt "lettere". Mye gammelt materiale er vanskelig å høre på nå, med tanke på at jeg var 15 år når vi spilte inn det første greiene. Så det er absolutt det nye vi står mest inne for.

4. Hvorfor spiller dere musikken dere spiller?
S: Vi har vel funnet vår stil... Maksimal, ukontrollerbar punk. Vi prøver oss på roligere låter her og der, men det ender alltid opp med at vi spiller rett fram punkrock. Vi har funnet hva vi er bra på.

5. Hva er det mest bisarre som har skjedd på en
Randy-konsert?
S: Det må har vært en festival i Slovakia i ’97. Rare greier. Jeg fikk en øl i ansiktet når jeg slo den første akkorden, og vår vokalist ble fotfulgt av en eller annen crazy, lokal jente. Det er mye rart som skjer, så det er vanskelig å sette fingeren på. Et
jævla liv.

6. Beste showet?
S: Kanskje Hultsfred-festivalen i ’99. Alt fungerte bare. Men konserten i kveld her på So What kan også være den beste konserten, for den saks skuld. Det kommer ikke an på antall publikummere, men det må skje noe spesielt mellom oss på scenen, såvel som at
publikum er med. Vi hadde for eksempel en av våre beste konserter for 2 uker siden i Uppsala, foran 100 personer. Men vi har hatt fantastiske konserter i Canada og Spania også, så det er vanskelig å si.

7. Hva er drivkraften?
S: Kjærligheten til musikken, først og fremst. Og kjærligheten oss mellom i bandet. Vil man tjene penger, er musikk det dummeste man gjør. Man tjener faen mer penger av å jobbe på McDonalds. Det er vel en tro på et bedre samhold, men som sagt kjærligheten for
musikk og hverandre den absolutt største drivkraften.

8. Hvilke andre band-navn vurderte dere?
S: Vet du, det har jeg ikke peiling på. Det er så lenge siden. Vi slo vel opp i en ordbok, og der sto det "Randy" he-he.

9. Hvordan forklarer du musikken din til f.eks
familie-medlemmer som ikke har peiling på musikk?
S: Jeg er så heldig å komme fra en familie med en bakgrunn i musikk, og både moren og faren min er musikk-lærere og professorer, så med dem er det ikke noe problem. Men for en uvitende kid ville man vel bare sagt "Ett jävla øs".

10. Hvordan forklarer du musikken din til de som kan
sin punkrock-historie?
S: Da blir det vel det gamle trøtte name-dropping driten, som alle gjør. Men de som virkelig kan musikk, kan vel nesten best beskrive det selv. De har sin egen oppfatning, og har sin prestisje å bry seg om, så det kan bli hva som helst.

11. Hva sloss dere om i bandet?
S: Spriten.

- Aldri penger?
S: Aldri penger.

- Ingen penger å sloss om?
S: He-He, nei det er faen meg sant.

12. Hvilket band er det eksakt motsatte av Randy?
S: Det er vel det aller meste på de store radio-kanalene. Det verste er vel dette australske bandet, med de to smørgode karene. Savage Garden, heter det! Fy faen, for noe skit.

13. Hva inspirerer dere utenom band og musikk?
S: Hverdagslige ting, må det være. Men også dette å reise rundt i verden, og få inntrykk. Politikk har også sitt å si i Randy.

- Men det er vel en slags trend med politikk i svensk
rock i disse dager?
S: Ja, men politikk har hele tiden vært viktig i Randy’s historie. Helt fra første skiva vår. Det kom fra når vi hang i Nord-Sverige i byer som Umeå, Luleå og Piteå, med masse band og mennesker involvert. Det var når hardcore var på sitt største rundt 94-95. Det
har alltid vært en viktig del av Randy, og vil alltid være det.

14. Hva er "å selge ut"?
S: Vi får jo så mye drit for å ha signa på Burning Heart nå. I mine øyne er Burning Heart fremdeles et undergrunns punk-selskap, selv om de har blitt større. Men å selge ut må være å måtte gjøre tv-shows konstant etc. Men også boyband med håndplukkede mennesker for å dekke crowden’s behov, det er virkelig jævlig.

- I hardcore og punk er man jo nesten sell-out hvis
man gjør det ok?
S: Som faen.

- Og jeg opplever at disse menneskene ofte vil "eie"
band de har hørt på lenge...
S: Ja, det opplever vi hele tiden. Gamle "fans" er ofte verst, de blir helt fra seg. Selger man 1000 skiver mer, er man sell-out. Men man har band som Manic Street Preaches og RATM som politisk ligger på den radikale venstre-kanten, er på Sony og fremfører musikken for 5000 personer hver kveld. Men man kan også velge å gi ut plata i 200 eks og spille for 10 mennesker hver kveld. Vi er vel et sted midt imellom.

15. Om dere kunne leve av bandet, ville dere gjort
det?
S: Ja, det ville vi gjort. På en måte er det vel det jeg prøver å gjøre nå, men det er vanskelig. Det funker faktisk på turné, for da gjør man det hver dag. Men ellers kan det være svært vanskelig.

16. Om dere kunne spilt med 4 andre band fra hvilken
som helst periode, hvilke ville dette vært?
S: Little Richard, på 50-60 tallet. Deretter Clash, AC/DC, og Rolling Stones. Fire trøtte klassikere, men det er iallefall mitt valg.

17. Har dere noen andre band?
S: Stefan, vokalisten, har et grindcore-band som heter Asterisk (de har gitt ut en LP på amerikanske ThreeOneG Records). Jeg og Johan har spilt litt med Starmarket og Fireside, men vi har bare hoppet inn på konserter her og der. Så spiller Fredrik i The Diamonds, et band med folk fra bl.a Teddybears STHLM. Men det er klart Randy vi alle prioriterer.

18. Hva gjør den perfekte konsert?
S: Det er når man får en ekstatisk stemning i kroppen, og mister all kontroll over hjerne og hjerte. Spesielt når alle i bandet føler på samme måte, da er det helt unikt. Det kommer aldri an på hvor stort stedet er eller hvor mye folk som er der.

19. Om dere kunne gjøre cover av et band dere ikke
allerede har gjort, hvilken ville det vært?
S: Vi har spilt inn en Pet Shop Boys en gang i tiden, som virkelig er verdiløs. Helt grusom. Men det ville kanskje vært en Little Richard låt. Det viktigste er å lage en Randy-låt av en cover, så det blir noe eget. Ikke bare prøve å kopiere liksom. Det er viktigst.

20. Takk for intervjuet og bra konsert.
- Takk selv. Sees neste gang.

Lese, lese!
*Randy - The Human Atom Bombs
*The Donnas + Randy, live
*The Donnas - Turn 21
*the Donnas - 40 Boys In 40 Nights (sgl)
*Silverbullit - Citizen Bird
*Silverbullit - Magnetic City (sgl)
*Silverbullit - Star (sgl)
*Silverbullit-intervju
*Silverbullit, live
*Manic Street Preachers - Know Your Enemy
*Rage against The Machine - Renegades
*Fireside-intervju
*Fireside - EliteKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish