Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Fra New York og Spain
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
«Det er først og fremst gjennom kjærligheten man fatter det guddommelige.» (J.Falkberget)


Johan Falkberget og Josh Haden er forskjellige på bare ett punkt. Josh har i tillegg til livet et stemmebånd helt på randen av det vi platekjøpere vil kalle gudsbelagt. For en fyr!Amerikaneren; kjærlighetslåtskriver i Spain, bassist, vokalist, livsfilosof og rikmannssønn, kommer utrolig sent ut fra hotellrommet. Nesten jævlig uhøflig. Men han har akkurat pult, og slentrer mot oss etter å ha gitt sin norske drømmekvinne et lengselsfullt vink. Josh har sammen med Spain spilt inn album nummer tre, "I Believe"
, og er atter en gang ute under vårsolen i det ganske land. Han vil ha vodka, kaffe og juice, men synes croissanter fylt med sjokolade blir vel heavy dagen derpå.

Som tittelen på albumet antyder, tror Josh veldig mye og forsøker å finne svar på det han tror på gjennom sin, ifølge han selv, altfor korte tilmålte tid her på kloden.

-Jeg hadde en religiøs opplevelse da jeg var tre år og bare en liten gutt. Jeg klatret opp på en stige som, i det jeg nærmet meg toppen, plutselig falt bakover. Jeg tenkte at nå er det gjort, dette er slutten, og jeg kommer til å knuse hodet eller noe sånt, men jeg gjorde ingenting med det. Med ett var det en overnaturlig kraft, kanskje et spøkelse av noe slag, som dyttet stigen tilbake til sitt støttepunkt, og jeg klatret ned igjen helt uskadd. Da ble jeg religiøs.

Josh poengterer at dette er noe han er nødt til å få sagt, ettersom det opptar veldig mye av tiden hans. Han bruker sinnsykt lang tid på å konstruere setningene, slik at det ikke skal oppstå misforståelser eller at det han sier kan oppfattes som lite gjennomtenkt og eventuelt fornærmende på deg som tilskuer eller aktør i en verden som bør være fylt av sex og religion.
-Dette er et ekstremt touchy samtaleemne, men jeg tror det finnes en gud som er én Gud; den kristne, de hinduistiske, de buddhistiske, den jødiske, osv. . Alle disse utgjør en enhet som sammen med den hengivenhet eller andakt som to mennesker føler for hverandre, kan gi meningen med livet. Trolig er det et forbindelsesledd mellom sex og religion, som man kanskje i aller størst grad nærmer seg i det man lar tanken om at vitenskapen ikke kan forklare alt, vinne. Betegnelsen eller ordet «gud» er ikke forklarende, om du skjønner hva jeg mener.

Hva med såkalte binære opposisjoner? At det er himmel og helvete, svart og hvitt?
-Det ville vært kult å komme til en himmel, men Gud kan ikke ha sex, Gud er ikke mann eller kvinne, Gud er over kategori og jeg er her bare som tjenestemann. Og her finnes ingen ren godhet eller ondskap.
Men her er det mulighet til å ha sex, og såvidt jeg vet er dama di norsk?
-Gud bragte meg til Norge. Jeg leter etter noen få bra damer, men det er ikke min hær. For det finnes en hær - en «folkets kvinners hær» - hvor enn dumt det høres ut. Men dette er ikke en spøk, snarere er det et enormt ansvar å ta! For jeg vet at det finnes noen kvinner som er up-for-it og som kan ta utfordringen, ikke sant! Jeg har et rart forhold til kvinner, og jeg gjør alt baklengs på en måte. Nei, forresten, ikke akkurat det.

Rundt oss sitter mennesker og prater om en ny laptop, at det er dyrt og at en persons klær er stygge.

-Norge representerer det landet med klart mest oppegående og smarte jenter. Jeg har reist ganske mye rundt omkring, men aldri møtt slike unikum av kvinner.
Seriøst?
-Selvsagt skjønner jeg at det finnes dumme damer i Norge, men de norske kvinnene er vakre!
Så opposisjonen vakker-stygg eksisterer?
-Oj! Vel, den var verre. Jeg tror det gode og det onde og det vakre og det stygge er forskjellige dommer og ting. Der man finner noe godt, vil det være noe vondt og omvendt. Og med det vakre¿.. . Jeg vet hva jeg liker! Og jeg prøver å lage vakker musikk!

«Girl you know I believe. Girl your love. Has taken hold of me. Now I know. This love was meant to be.»

Hvordan er det nye albumet?
-Det er trettisyv minutter langt! Og alt jeg har villet si gjennom livet så langt sies relativt eksplisitt på platen.

Josh er født med tilgang på mye penger og jeg lurer på om han noen gang har reflektert rundt sitt heldige utgangspunkt, at han kan drite i jobbing og bare tenke på fine ting og kose seg.
-Jeg er manisk depressiv, og det som gjør meg deprimert er det samme som gjør meg kreativ. Husk at det finnes vanvittig mange typer sperm, og jeg fikk det jeg fikk. Antagelig er jeg en av de minst attraktive menn rent konvensjonelt. Jeg løfter ikke vekter, driter i bensin og raske biler, liker ikke sport, og er følgelig bare en «wimp» i manges øyne. Men jeg tror på kjærlighet og mennesker. Og til de kvinner som tror det er lett å bli gravid; dere tar feil!

(Josh Haden synger på Handsome Boy Modelling School¿s album og takker Dan the Automator på sitt nye album.)

Anmeldelse av "I Believe"

Flere intervjuer;
*Unwound
*Ryan Adams
*Silverbullit
*Alex Lloyd
*GrandaddyKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish