Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Teenage Fanclub prater
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er duket for pop når norgesvennene i Teenage Fanclub førstkommende lørdag, 9. juni gjester Frognerparken og Norwegian Wood.


Etter det store gjennombruddet med plata "Grand Prix" i 1995, hvor de av enkelte kritikere ble utropt som verdens beste band, fulgte "Songs From Northern Britain" to år etter. I fjor kom albumet "Howdy", og kritikerne klappet fremdeles høyt. Noe veldig tøft rockeimage har de imidlertid enda ikke fått. Noe som faktisk plager dem litt.

- Ja, selvfølgelig er det litt slitsomt til enhver tid å høre hvor snille vi er, at vi er det bandet hvor alle elsker alle, og sånne ting. Det har jo blitt slik at alle banda skal ha sitt stempel, sier gitarist, og en av vokalistene Raymond McGinley, over telefon fra sitt krypinn i London.

Samtidig beviser han hvorfor guttene blir sett på som noen av de snilleste i bransjen:

- Antageligvis ville vi ha solgt en del flere plater, dersom vi hadde knust hotellrom rundt omkring. Problemet er bare at vi tenker mer på de stakkars folka som må rydde opp etter oss, enn hvor tøft det ville sett ut i avisene, svarer han nesten beklagende.

Dere blir sett på som et band uten noen spesiell image, er dette et bevisst valg fra deres side?

- Nei, det er egentlig ikke noe vi tenker over. Vi gidder ikke kle oss ut, eller noe sånt. Vi er nøyaktig de samme karene som står på scena, som de som henger i baren etter konserten. Jeg synes det er pinlig å se alle banda som tenker mer på hvordan de ser ut, enn hvordan de låter. Som band har vi aldri vært redd for ikke å være kule. Vi er kanskje litt old fashion, men det er vel egentlig det som er kult?

Det må være noe med Skotland. Noe med menneskenes mentalitet der. Et eller annet som hindrer dem fra å "ta av". For mens banda noen mil sørover skjeller hverandre høylydt ut i media, og krangler om hvem som er de største stjernene, virker skottene nesten uanfektet av suksess og berømmelse.

- Vi føler oss ikke direkte komfortable med å være såkalte rockestjerner, nei, bekrefter McGinley, før han legger til at Belle & Sebastian om mulig føler seg enda mer utilpass med situasjonen enn dem selv.
- De blir nesten dårlige bare av å ta promobilder, sier han alvorlig.

Men føler dere virkelig aldri for å sole dere i berømmelsen?

- Jeg føler faktisk ikke at vi har opplevd så spesielt stor berømmelse. I hvert fall ikke i den grad at det blir slitsomt, sier han, før han lattermildt forteller om en episode for en tid tilbake. Under et besøk på en av Tokyos restauranter sitter bandet rundt et bord og spiser og prater, før tjeneren avbryter dem, for å spørre om de virkelig er Teenage Fanclub. Da de bekrefter det, peker han på en kvinne lenger inn i lokalet, som visstnok er en stor fan.

- Da vi vinket henne over til vårt bord, og slo av en prat, begynte hun å gråte. Hun var ikke engang spesielt ung. Slutten av tyveårene, kanskje. Tabloidpressen har en utrolig makt når den skaper rockestjerner, nesten klager han.

Men til tross for at de virker som et harmonisk band, med et sterkt vennskap, har det vært utskiftninger også i den leieren. Midt under innspillingen av "Howdy", forlot trommeslager Paul Quinn gruppa.

- Vi er fortsatt venner med Paul, men på en måte er det godt at han er ute nå. Det er alltid godt med forandring, er det ikke? Dessuten er Francis (McDonald) tilbake, akkurat som helt i starten.

Melodiøse kjærlighetssanger og pur gitarpop, er de viktigste elementene som kjennetegner bandet. I over ti år har de fokusert på harmoniske linjer.

Føler dere aldri for å gå en helt annen vei?

- Jeg vet ikke. Vi starta som et mer aggressivt band, enn hva vi er nå. Så lenge vi selv liker det, er vi alltid åpne for nye ting, og det kan godt hende det kommer noen nye låter med sintere gitarer og mer støy en gang.

Det som er sikkert, er at Norman Blake, Gerard Love og Francis McDonald, i tillegg til McGinley kommer til Frognerparken denne lørdagen. Det bør du også.

*Teenage Fanclub på Rockefeller
*Norwegian Wood på nettet


Les også
- The Electric Soft Parade - Holes In The Wall


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish