Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Blink 182 - ikke som alle andre boyband
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
But you are a boyband? Aren’t you?


Spørsmålet hadde virket så lurt i begynnelsen. Selvsagt hadde de litt selvironi og så kunne vi le av at de var litt gutteaktige og egentlig litt av et boyband selv om de gjorde narr av boyband. Men Travis i Blink 182 ville ikke ha noe av den sammenlikningen.I England har "gutta" en god betydning. Lads. Sex, øl og rock’n roll. I utgangspunktet hva Blink 182 står for. Men amerikanske "boy" er i utgangspunktet et svært negativt ladet ord, og min lille lek med termer falt ikke i god jord.
No, svarte Travis mutt. No, we’re not!

Jeg hadde med andre ord gjort en alvorlig feil i musikkskribentbransjen. Jeg hadde gjort et godt utgangspunkt til en forferdelig begynnelse. Travis var mutt og fornærmet og jeg satt med en presseblokk full av ingenting. Det vil si presseblokk i betydningen notater på baksiden av et brukt ark. Og som sagt notatene var stort sett ingenting. Jeg hadde et spørsmål om hva han foretrakk av sex, drugs og r’n’r. Og jeg hadde noen spørsmål om det å still naken i videoene. I tillegg hadde en ide om å selv stille naken til intervjuet strandet i skam og en uflaterende har-levd-et-vel-godt-liv-i-det-siste mage. Så der satt vi.

Ruben var ikke en gang i bakrus for han ahdde ikke sovet å hadde ikke noen mulighet til å være havnet på baksiden av en rus, mens jeg hadde store, mørke tomrom seilende gjennom hukommelsen min.
So you guys sure see a lot of tits...? fikk jeg til slutt fram.

Blink 182 er kjent for to videoer. En hvor de gjør narr av boyband og girlpowerjenter, og en hvor de løper nakne omkring i Los Angeles gater. Etter at Howard Stern skal ha fortalt sine lyttere at Playboy hadde tilbudt bandet en haug penger for bildene av nakne pupper fra konsertene deres. Et faktum bladet fornekter, men som uansett har skapt mye publisitet rundt bandet, bladet og nakne pupper på Blink-konsertene.
Så på en måte var mitt spørsmål fornuftig om enn noe juvenilt.
We’re all married or engaged to be married, svarte han. Og det var vel ikke egentlig surt. Men litt slitent kanskje. Gutta turnerer for tiden uten instrumenter. Det vil si, de reiser omkring å snakker med presse, og babler og utleverer seg selv og gjentar seg selv til den store gullmedaljen. Det var vel ikke et spørsmål jeg kunne stille ham som ikke ville få ham til å virke mutt og sur. Men jeg gjorde det ikke akkurat lettere for meg selv.

En greie jeg merket meg var Blink 182’s greie med europeere versus amerikanere og australiere. Amerikanerne, forklarte Travis, var mer inne i livsstilen; surfingen, øl, mat og damer, mens alt europeerne ville vite var hvilket politisk budskap de står for og hvorfor de ikke uttrykker seg om politikk.
Vi bryr oss ikke om politikk. Jeg ville følt meg dum hvis jeg uttalte meg om det. Dette er ikke 70-tallet, hvor punk var om strait edge og politikk, i dag handler det om en livsstil. Relations and everyday-issues, forklarer han, og det virker greit nok.
Det er ikke sånn at alle rockere har et ansvar for å informere, opponere og kritisere, og de sender ikke nødvendivis ut et budskap som fordummer eller forenkler lytteren. Men det gjør vel strengt tatt ikke boybandene heller...
We play our own instruments. We’ve toured, we have a history of touring, playing small clubs and stuff, kontrer han raskt.

I november kommer de hit, og før den tid kunne gutta i Blink 182 ønske at publikum kjente mer til historien deres. At de ikke dør vekk som et "two hit wonder" etter at de faktisk har levert fem album.
We can’t cram history into one song, but we ant to show people where we come from, forteller Travis. Og han mener pressen er en del av den jobben som må gjøres.
På spørsmål om hva et europeisk publikum kan vente seg når de kommer på turne, svarer han:
It’s gonna be lots of light, lots of breaking stuff and blowing stuff up.
Uten å ha Thatchers, eller Bush’, ansikt klistret opp på alt som knuses. Alt i god, ufarlig upolitisk og amerikansk tradisjon med andre ord. Image is all, meaning is nothing. Selv om:
Vi er mot image-dyrking. Vi respekterer og akespterer MTV, men liker ikke at image er alt der. Vi liker at folk liker oss for musikken, sier mannen som har gitt surf, scate og beachcool en naken kropp til et tatovert ansikt. Eller noe sånt.


Les også
- Sum 41 - All Killer No Filler
- Green Day - International Superhits!


Kommentarer fra brukere

Linn 23/02/2003 - 19:34

hei... grei artikkel!! når kommer blink til norge igjen? blink rocker!!!

smulgrrrl@hotmail.com 19/03/2002 - 08:51

yo..dette her,Mats, var vel ikke en av dine beste artikler? Den fikk med til å le.. På en bra måte, kanskje?
Jeg spurte på utdanningsmessa og jeg spør igjen:
KAN JEG FÅ EN JÆVLA JOBB HOS DERE?

Ond-Banan 21/12/2001 - 17:36

Blink har downs. Faens wannabe punkere

Anette 05/12/2001 - 18:27

skjonner ikke helt hvordan noen kan se pa Blink 182 som et 'boyband'. Tenk paa det.. hva er definisjonen paa et boyband?
4-5 "unge" gutter som har blitt satt opp av andre folk. De blir gitt sanger til, faar 'personlige' roller (han 'sote. han kjekke..osv.) og bruker playback paa konserter.
Hvem ville blitt sammenligna med no saant?

Ken-Arve 05/12/2001 - 17:20

Det var en grei artikkel, bra formulering av spørsmål og svar. Jeg lurer på: Kommer Blink 182 til Norge i november 2002? Hade.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish