Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Seven
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Med jevne mellomrom dukker det opp nye, norske band som kritikere umiddelbart legger sin elsk på. Bandet Seven, med sin småpsykedeliske 70-tallspop, er et av bandene som er i vinden, og som allerede har blåst seg rett inn i hjerterota på flere av musikkjournalistene her til lands.


Debutalbumet "At The Sixes And Sevens", som ble sluppet for kort tid siden, har fått anmeldere til å bla frenetisk i synonymordbøkene, for å finne passende superlativer.

Et kvarter etter avtalen, dukker de fem medlemmene opp på møteplassen, mens de beklager forsinkelsen. Ingen store stjernenykker, med andre ord. Men hvorfor Seven som bandnavn?

- Det er sju forskjellige grunner til det. En av dem er at jeg er født den sjuende, sier Annette Gil, vokalisten med en av landets mest sensuelle stemme.
De seks resterende forblir, til stor latter, usagt, før trommis Ole Tom Torjussen (som i tillegg trakterer både keyboard og gitar) legger til:

- En annen ting jeg synes er viktig, er at det betyr både godt og vondt i norrøn mytologi. Det er motsetninger i det, og det liker jeg veldig godt, innrømmer han.


De to er forøvrig grunnleggerne av bandet, og den resterende presentasjonen kan like godt unnagjøres først som sist: Alexander Engebretsen (bass/gitar), Lars Bendixby (gitar), Espen Blystad (keyboard/gitar).
Siden starten i -98, hvor bandet var en av vinnerne av Zoom, har de allerede rukket å ha en video gående på MTV, en rekke TV-opptredener, pluss rikelig med radioinnspilling. Låtene "Super" og "Hush" har du antageligvis hørt allerede. Et nytt Briskeby?

- Utifra hvor bra Briskeby har gjort det, synes jeg egentlig det er et bra kompliment, fortsetter Ole Tom, mens gitarist Lars er mer tvilsom:
- Hvis du setter deg ned og hører gjenom plata, er det ganske annerledes egentlig. Jeg tror sammenligningen er mer umiddelbar fordi vi har en kvinnelig vokalist, men det er ikke nødvendigvis negativt for oss at de blir trukket fram, mens han påpeker at Briskeby jo ble sammenligna med Cardigans da de kom.

Men hvorfor falt valget på å spille inn plata på åtte-spors?

- Egentlig litt tilfeldig, for det var der vi begynte å jobbe med demoinnspillingene, men så ble de så bra at vi bare fortsatte med det. Også har det selvfølgelig med økonomi å gjøre, sier Torjussen, mens Alex bekrefter at de med et par millioner på bok antagelig ville spilt inn albumet i et fett studio.

Og penger er selvfølgelig alfa og omega, i en bransje som styres av mørke markedskrefter, og ofte en nødvendighet for å selge et visst antall plater. Hvor mange de kan selge, vil de imidlertid ikke spekulere i:

- Hvis du gir oss uendelig med penger, sånn at vi får pusha det ut til folket så... det er det som er problemet. Hvis man får TV-annonsering... se på Helmut Lotti. Hvem faen er Helmut Lotti? Det er jo ikke en fyr du har hørt om før, men han selger jo helt vannvittig!, klager Lars.
- Greia er at vi skal finansiere neste skive. Vi vil bare drive på med det vi tror på, legger Espen til.
Lars ønsker seg dessuten en ny forsterker.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish