Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Intervju med Pete Yorn
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Pete Yorn er en ny amerikansk artist som nylig har sluppet sin debutplate "Musicforthemorningafter". På onsdag hadde Pete Yorn en showcase i Oslo i regi av plateselskapet Sony.


Det er ikke til å unngå at man blir sittende å tenke på de sleipe hensiktene bak slike arrangementer, som ofte utarter seg til rene mat- og drikke orgier for overvektige journalister, slik at de blir vennlig innstilt overfor plateselskapets potensielle nye gullgruve.

Når man i tillegg senere får intervjue det nye stjerneskuddet, blir man enda mer åpen for vedkommendes musikk. Jeg ble i hvert fall det, for Pete Yorn er utvilsomt en hyggelig fyr.

Fesjåen fant sted på bluesklubben Muddy Waters, uten at artisten har noen nevneverdig forbindelse til "the blues". Lykkelig intetanende om at han sto på en scene som vanligvis pleier å holde oppe bestialiteter som Blues in a Cop, var Pete Yorn møtt fram alene, sparsommelig armert med kassegitar, munnspill og sin egen stemme. Han spilte et knippe låter fra plata si, og gikk deretter ned til Grand Hotel der intervjuerne fikk anledning til å snakke med ham.


Pete Yorn er opprinnelig fra New Jersey, men flyttet etter hvert til Los Angeles for å freiste lykken. På Cafe Largo i LA fikk han mulighet til å fremføre sin musikk. Et sted hvor folk som Elliott Smith, Aimee Mann og Michael Penn (broren til Sean) også har sunget i begynnelsen av sine karrierer som singer-songwritere.

Til tross for at Pete Yorn har et umiskjennelig amerikansk sound på låtene sine, mener han at han er influert av en rekke forskjellige artister og stilarter;

-I tillegg til å være inspirert av amerikansk roots-rock, finnes det også spor av engelske ting, som Joy Division og The Smiths, som jeg har hørt mye på. Det varierer egentlig ganske mye fra sang til sang, sier Pete Yorn som er tydelig preget av å ha fått de samme spørsmålene gang på gang i løpet av de siste dagenes promotering rundt om i Europa.

Konfrontert med spørsmålet om hvordan han kan forsvare å stort sett synge om seg selv og sine erfaringer, parerer han med at det egentlig bare er 2-3 sanger på platen som er selvbiografiske.

-Det handler mer om å prøve å skape en følelse i låtene, og lage en sang som kan være følelsesmessig engasjerende, uten at det blir for mye syting og klaging i teksten. Jeg skriver om ting som skjer rundt meg. Ofte er det slik at jeg bare setter meg ned og skriver når jeg blir inspirert til det, og det er først etterpå at jeg skjønner hva teksten egentlig handler om.

Pete Yorn fikk en flyvende start på sin karriere ved å lage filmmusikken til komedien "Me Myself & Irene" i fjor. En av Farrelli-brødrene, som regisserte filmen, så Pete opptre på Cafe Largo i LA, og spurte ham deretter om han var villig til å skrive musikk til filmen. De ville nemlig ha en som aldri hadde gjort det før.

-Det var en sprø tid, forteller Yorn. På den tiden var jeg også opptatt med å spille inn platen min, så i et par uker løp jeg mellom plateinnspilling og filmmusikkproduksjon. I ettertid er jeg veldig glad for at jeg fikk muligheten til det, for det er ingen tvil om at filmmusikken har fungert som et springbrett for min karriere.

I tiden fremover blir det turnering rundt om i USA for Pete Yorn. Sammen med et band bestående av gamle skolekamerater skal han ut på veien som forhåpentligvis leder til en Europa-turne senere. Vi ønsker Pete Yorn lykke til med karrieren.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish