Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Bjørk - en gal, gal dame
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Morsinstinkt

Bruker du musikken som trøst, slik som Selma gjør?

- Jeg er takknemlig for at jeg har musikken. Den er mitt livs kjærlighet. Den tar opp 75% av meg hele tiden. Selv om du snakker med meg, så er det en sang i bakhodet mitt som trøster meg.
Bjørk deler også Selmas morsinstinkt, særlig når det kommer til å beskytte sønnen fra media.


Bjørk har reagert sterkt på alle forsøk på å invadere privatlivet hennes. I 1995 var hun trøtt etter en flytur, og da journalist Julie Kaufman prøvde å komme i kontakt med sønnen hennes på flyplassen i Bangkok klikket det for Bjørk. Hun langet ut etter reporteren og slo henne i bakken, hvorpå hun dunket hodet hennes i gulvet fem ganger. Bjørk unnskyldte senere hendelsen og ble venner med Kaufman, som bare var på feil sted til feil tid.

- Jeg er villig til å gå ganske langt for å beskytte sønnen min, akkurat som Selma. Det var en episode for noen år siden da en journalist prøvde å snakke med sønnen min. Jeg ble veldig sint, jeg ble faktisk beskyldt for å ha dratt til henne. Men jeg ville aldri ha slått noen. Jeg er ikke sånn.

- Det er faktisk en veldig vakker energi man finner i seg selv når man forsvarer barnet sitt. Det er som en slags superstyrke, du vet når man ser en dame med en barnevogn som stopper en bil med en hånd så den ikke treffer barnet hennes.

Bombe

Et år senere postet amerikaneren Ricardo Lopez en hjemmelaget, men dødelig bombe til sangerinnen. Etterpå skjøt han seg selv i hodet og døde i sitt hjem i Florida. Pakket ble stoppet, men Bjørk ble livredd for at hun og sønnen kunne fått livene deres ødelagt av en gal fan. Hun flyttet fra huset sitt i Maida Vale, London og dro til Spania. En stund tenkte hun på å gi opp musikken.

- Jeg ble mer bekymret da denne fyren prøvde å bombe oss enn det Sindri ble. Plutselig innså jeg at jeg hadde en jobb som kunne få ungen min drept. Jeg tenkte på å få meg en annen jobb, men jeg ga det opp. Jeg hadde ikke tenkt på at sånne ting kan skje når man er en offentlig person.

Bisarr DJ

Sindri har det bra til tross for bombetrusler, og Bjørk tilbringer en del av året på Island der faren til Sindri bor. De stoler fullt og helt på hverandre og Sindri ser faren sin ofte. Det virker som om Sindri har arvet foreldrenes kjærlighet til musikk og smak for det bisarre. Han er en god DJ og har blant annet spilt på en thailandsk transvesittresturant i New York. Han spilte Star Wars musikk og fikk alle transene til å gråte.

Bjørks eksperimentelle musikk har blitt mindre mainstream med årene. Hun er glad for å ha en mindre tilhengerskare fordi det er tryggere for henne og sønnen.

les merKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish