Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Travis med det gode budskap
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det regner nok ikke like mye på Travis’ Fran Healey lenger. Han og resten av Travis har tross alt solgt i både bøtter, spann og hvilke bæreredskap det skulle være. I forkant av deres nye album, "The Invisible Band", treffer vi bassist Dougie Payne og trommeslager Neil Primrose, som er slitne etter hard promoturnering. Propaganda fikk løsnet litt på stemningen og snakket litt om det nye albumet.


Skulle tro dere er rimelig fornøyde etter hvor bra alt er gått siden "The Man Who"-albumet?
-Vi gikk inn for det som med alt annet, og forsøkte å lage et så bra album vi overhodet kunne, som vi også gjorde med det første albumet. Payne jekker en boksøl, og fortsetter.
-Jeg synes det er mange gode sanger på det, og er en vakker plate. Etter å ha turnert i lang tid, hadde albumet solgt 2,5 millioner i England alene, og vi kom til det stadiet hvor vi kunne spille for 5000 mennesker på en gang i Amerika. Så, jo, det var bra.
Likevel vil de ikke bruke ord som fornøyd om hvordan alt har utviklet seg.
-På en måte blir man aldri helt fornøyd, selv om det på visse måter er tilfredsstillende. Å være i et band som dette er som å være levende, du trenger å holde deg konstant sulten, du vil spille mer og bli bedre, og lage en enda bedre plate. Det er en konstant prosess.


Har all denne fremgangen forandret dere?
-Nei, den påvirker deg egentlig ikke, tross alt snakk om tall og millioner mennesker. Det er en abstrakt greie, hyggelig, men definitivt abstrakt.
Så virker også Primrose relativt jordnær der han sitter.

Dere har ikke blitt superstjerner i deres personlige liv?
-Nå om dagen er det enkelt å bli kjendis. Du behøver ikke nødvendigvis spille i et band. Det holder å leve i et hus sammen med et antall mennesker i fem uker, og bli kjendis. Det er helt bisart. Samtidig kan du være i et ekstremt bra band, og likevel ikke bli kjendis. Holder du derimot fokus på de tingene som er viktige, og ikke bryr deg om all staffasje, spiller ingen av delene egentlig noen rolle. Vi trenger ikke være en del av det hele. Vi kunne om vi ville, men vi vil ikke.

Sannsynligvis er det noe alle dem som har fått sansen for Travis bør være takknemlige for. Deres nye album, "The Invisible Band", ville neppe blitt en så flott realitet dersom de hadde kjørt seg vekk fra evnen til fantastiske poplåter ved å menge seg med reality-tv-stjerner og celebrity-fylla. For på "The Invicible Band" har de igjen samlet et knippe låter som skulle kunne selge vel så mye som deres forrige bragd. De fleste har sannsynligvis fått med seg det fengende sommeranthemet "Sing", og det er mer å gå i snurr for på resten av albumet. Det er alt annet enn invisible.

Primrose tar ordet igjen;
-Tittelen spiller på at vi alltid har stått bak det vi har gjort, og ikke som visse band som synes mer som personer enn musikken deres. Et band er jo egentlig usynlig i den forstand at det som skjer i studioet, på tapene og kjemien i bandet ikke er noe du kan se, bare høre. Dessuten er det jo veldig bra for journalister å leke seg med.
-Vi lever i en tid hvor du ikke trenger en sang en gang for å lage musikk, bare riktig frisyre og de riktige plakatene. Du kan liksom selge hva som helst til hvem som helst bare det ser riktig ut. Men jeg synes ikke det er hva musikk er, musikk er usynlig og gjennomsiktig. Når det kommer ut av radioen synes det ikke, det er bare luftvibrasjoner. Uten en sang er det ingen musikkindustri, ingen MTV, det er ingenting.

De har åpenbart mye på hjertet omkring dette, og for så vidt også om de fleste emner. Travis er ikke det gjennomsnittlige bandet, med dertil standardiserte meninger. Derimot brenner de sterkt for sangen, musikken i seg selv. De blir dessuten enda ivrigere når man deler mye av tankene deres med dem.
-Sanger er hva band er til for, mener Payne. Rekk opp hånda alle som er uenige.
-Likevel er det utrolig viktig å være fullstendig ubevisst over hva du spiller og hvordan mens du spiller, selv om man kan ha mange tanker omkring musikk ellers. Man kan på ingen måte arbeide beregnende, bare la det som skjer skje. En sang vokser av seg selv dersom du konsentrerer på å ikke ha fingeravtrykkene dine klint utover dem. Det er en annen ting med tittelen også; at vi ikke kan ta ansvaret for dem, fordi de egentlig er kommet fra noe annet ukjent, og de er for alle.
-Det nye albumet har så mye empati i seg, og dersom du går enda litt dypere enn å bare ha glede av melodiene, er det utrolig mye å hente, mener Primrose, og fortsetter - det kan også bety så mye for forskjellige mennesker, og det er noe av det fantastiske med musikk.
-Vi har nok lekt litt mer denne gangen, spesielt på grunn av produsenten, Nigel Godrich, som hele tiden oppmuntret oss til å gjøre tingene litt annerledes. Det var mange leker, så hvorfor ikke benytte sg av dem dersom det gagner sangen?
Var "Sing" en opplagt førstesingel?
-Ja, fordi den har et bra budskap om at folk er nødt til å uttrykke seg selv, og ikke gå rundt og bare være så funcking coole hele tiden. Det er mye kulere med mennesker som ikke er kule. Primrose er tydeligvis lei av overflatiske både folk og ting generelt. Et tema de for så vidt også har ytret seg sterkt om i tidligere intervjuer.
-Hvem bryr seg egentlig om at folk tror du er en ikke-kul person, det er bare en ting som er kul bare en ting som er vakkert, og det er ærlighet, det er sannheten. Er du redd for det er du redd for deg selv, det er ingen vits i det. Treffer du mennesker som ikke takler deg på grunn av at du er ærlig, er sannsynligvis ikke de menneskene ment for deg. Likevel vil du treffe folk du kommer overens med. Lev mer, bare vær gladere, vær tristere, og bruk mer tid på de tingene som faktisk betyr noe. De fundamentale tingene du faktisk har.

Føler dere noe press med dette albumet med tanke på hvor mange som har lagt sin elsk på dere allerede?
-Det eneste presset vi føler er for hverandre. Vi lever i vår egen Travis-boble. Hadde vi vært redde, eller hatt prestasjonsangst, hadde vi rømt opp i fjellene og gjemt oss i en hule.

Hva med dem som har beskyldt dere for å ha solgt dere? Har vært en del folk med stramme indienykker ute og gått.
-Det der er bare sprøyt, for vi har alltid ønsket å nå ut til så mange mennesker som mulig. Primrose tar en svelg brus og fortsetter.
- Jeg mener, dersom du virkelig liker noe, om det er et stykke musikk, en bok eller en film, og du mener det gjør livet ditt bedre, som jeg tror musikk gjør, så vil du selvsagt dele det med andre. Med mindre du er veldig egoistisk.
-Det dreier seg om å spre bra saker. Det finnes nok negativ energi som flyter rundt. En bra ting er noe som bør bli spredd fordi musikk er noe magisk som også har en helende effekt. Både fysisk og mentalt.

Dougie Payne og Nigel Primrose i det godes tjeneste. Du har forhåpnetligvis hørt "The Invisible Band" sammen med resten av Travis. Energi. Klassisk, positiv popenergi.Les også
- Travis + Turin Brakes, Oslo Spektrum


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish