Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Bjørk - en gal, gal dame
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Bjørk er velkjent for de fleste som syngedame, men nå har den islandske superstemmen gått til filmen. Snart dukker hun opp på norske lerret i den nye filmen til Lars von Trier "Dancer in the Dark". En film som ble spilt inn ikke helt uten problemer. Blant annet da Bjørk ved en anledning rev av seg kostymet sitt og spiste det i raseri... Av Monika Agorelius


"Dancer in the Dark" vant gullpalmen i Cannes for beste film, noe som kom som en overraskelse på de aller fleste. Særlig for crewet, for det var ikke særlig mye som gikk som det skulle under innspillingen.

Bjørk og von Trier var stort sett i tottene på hverandre det meste av tiden, og hun skal ha brukt utestemmen både inne og ute. Nå skal det sies at Lars von Trier ikke alltid var så snill han heller. Han drev Bjørk til det ekstreme i rollen, og senere har han bedt henne om å tilgi ham.

- Jeg liker henne bedre enn hun tror. Og jeg håper hun liker meg bedre enn jeg tror, sier han.

Likevel mener han at hun er en gal dame. Vel, nå er jo ikke den godeste Lars kjent for å være helt frisk han heller....

Bjørk selv mener at det slett ikke var så ille, litt konflikter er da helt naturlig.

- Selvfølgelig er det ting vi ikke er enige om i løpet av en tre års arbeidsprosess. Det var en av grunnene til at jeg ville gjøre dette. Ellers kunne jeg gått og skrevet et nytt soloalbum og alltid vært enig med meg selv. "Å, her kommer det en ide, Bjørk. Å, for en flott ide, Bjørk" Det er derfor man kommuniserer med folk, eller samarbeider eller gifter seg. Folk henger seg opp i de dårlige tingene, men både jeg og Lars er veldig fornøyde med samarbeidet. Se på filmen, den er der, punktum. Alt sammen var verdt det.

Et års overbevisning
I filmen spiller Bjørk ´Selma´, en tsjekkisk alenemamma og hverdagshelt som jobber på fabrikk i 50-årenes rurale amerika. Selma blir langsomt blind og kjemper for at hennes 10-år gamle sønn ikke skal lide samme skjebne.

Selmas drøm om å bli stjerne blir uttrykket gjennom musikkscener, noe som gjorde Bjørk til en ideell kandidat for rollen. Men von Trier måtte bruke et år på å overbevise Bjørk om at den som skrev sangene også måtte synge dem og spille i filmen. Til tross for at det var nødvendig for von Trier å smøre tungebåndene, likte Bjørk rollen sin.

- Jeg ble henne, jeg elsker henne. Hun er litt naiv, men sånn er det. Jeg tror Selma er en poet. Man trenger ikke ha gått på Oxford i ti år for å bli en poet. Poesi er noe som kommer innenifra, det har ingenting med utdannelse å gjøre. Et tre år gammelt barn kan si veldig poetiske ting.

Bjørk mener at hun har vært heldig som har sluppet å gå gjennom det som Selma går gjennom.

- Men vi er like på noen måter. Hun er mer kompleks enn jeg, men vi har noen likheter som mennesker. Hvis jeg må kan jeg være veldig konfrontativ. Jeg tror det er lett å elske Selma fordi hun er så ekte. Da jeg først leste manuset likte jeg henne virkelig. Og jeg hadde lyst til å spille henne. Hvis det ikke hadde vært riktig hadde jeg ventet til det hadde vært riktig.

- Jeg er en veldig sta person, og jeg kunne ha ventet i 10 år til tiden var inne til å spille den rollen. Men det føltes riktig nå, derfor måtte jeg gjøre det. Jeg tror nesten jeg kjenner henne bedre enn jeg kjenner Lars, selv om det er litt slemt å si.

les merKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish