Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Bjørk - en gal, gal dame
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Veldig rar musikk

I tillegg til å spille hovedrollen laget Bjørk sountracket til filmen, noe som ikke bare var lett.

- Lars hører på veldig rar musikk. Jeg måtte bruke mange måneder på å lage sangene til soundtracket, jeg brukte et 80-mannsorkester. En dag kom jeg inn på kontoret hans og så hva som lå ved siden av CD-spilleren; Roxette, Celine Dion og Andy Gibb. He-he, en utfordring, tenkte jeg.

- Jeg brukte tre år av livet mitt på å prøve å gjøre denne mannen fornøyd, men det var derfor jeg ville jobbe med ham. Jeg gikk ti år på musikkskole, og vet at utdannede folk kan være veldig flinke. Men de kan også være ekstremt snobbete. Jeg foretrekker å jobbe fra et følelsesmessig nivå.


- Min jobb var å lage musikken. Lars trenger ikke vite at jeg trenger ti fioliner til denne delen, det er min jobb å fikse det. Men når det kommer til skuespill, du vet, gjør det, se den veien, vær sånn, så var jeg veldig uerfaren. Da var rollene byttet om. Det er et hierarki på et filmsett som jeg ikke er vant til. Noen ganger var det som om Lars var Napoleon og jeg var Pippi Langstrømpe som måtte sloss for menneskerettigheter. Men det var veldig morsomt å se den ferdige filmen.

- Etter at innspillingen var ferdig var jeg ni måneder på Island og byttet ut hver celle jeg hadde igjen etter filmen med Bjørkceller. Men fordi jeg også hadde laget musikken til filmen kunne jeg også se den fra en teknisk side, lytte til lydene og de forskjellige miksene.

- Skuespill er skuespill og musikk er musikk. Det reddet meg på en måte, mens venner og familie gråt og hadde ut av kroppen opplevelser da de så filmen var jeg vitenskapskvinnen. Jeg jobbet veldig hardt med etterarbeidet på filmen, og jeg remikset noen av sangene.

Mer erfaring

Bjørk måtte innrømme at von Trier kanskje visste litt mer om film enn henne da de filmet Dancer in the Dark. Selv om hun hadde en birolle i den islandske filmen "The Juniper tree" i 1987 og dukket opp i både Pret-a-Porter og Tank Girl, hadde selvfølgelig von Trier vesentlig mer erfaring.

- Jeg har aldri sett på meg selv som skuespiller. Det er ikke for å skryte, men jeg har fått filmtilbud fra helt i begynnelsen av karrieren min. Folk tror visst at hvis man kan stå på en scene og synge så er man automatisk en stor skuespiller. Det er bare tøys. Musikk er en veldig innadvendt prosess.

- Å snakke med pressen gjør meg nervøs, det er ikke naturlig for meg. Noen mennesker er født komiker og kan stå foran store masser og snakke. Men jeg har det sånn at når jeg står på scenen så trekker jeg meg inn i meg selv, jeg blir alene.

- Jeg er nok en ensom sjel, jeg har levd i en fantasiboble, jeg var stort sett alene i barndommen. Mange tror at "loners" er triste tapere, men jeg tror vi er veldig selvbevisste. Hvis jeg måtte plukke ut 100 høydepunkter i livet mitt tror jeg at jeg har hatt minst 90 av dem alene.

les merKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish