Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Promoe - mann med meninger
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I anledning Xzibit-konserten på Rockefeller, hvor svenske Lopptroop sto for en mesterlig oppvarming, hadde Stress sikret seg en liten liveopptreden fra Looptroops Promoe.


Propaganda fikk lurt seg til en liten prat med han i forkant av opptredenen. Promoe kan vel trygt sies å skille seg ut i mengden av hip hop-artister, ikke bare på grunn av hans glimrende solodebut "Government Music", men også utseendemessig. Mannen har ikke klippet hår eller skjegg på omlag fem år, og for å sitere de andre medlemmene av Looptroop: "...[Promoe] ser ut som en finsk alkoholiker". Riktig så krass skal ikke vi være, men han ser mer ut som et uflidd rastahode enn en MC i toppklasse. Skills har han derimot i overflod.

Dessuten har mannen, både solo og med Looptroop, noen av de mest politiske tekstene i vårt lille hjørne av verden. Likevel hevder han å ikke være spesielt engasjert på fritiden, noe vi har litt problemer med å tro på, med tanke på at "Government Music" er gjennomsyret av meldinger til lytteren. Kanskje mener han at tekstene snakker for seg selv, vi fikk i hvert fall ikke noe særlig mer ut av han.


På spørsmål om hva tittelen "Government Music" egentlig skal bety, er det også vanskelig å få et klart svar. Promoe er rett og slett ikke helt sikker, men tittelen er smått ironisk, og spiller på musikk som tilpasser seg makthaverne. Om tittelen spiller på sin egen musikk, eller tvert imot musikk som står for det motsatt av det han selv gjør, vet han ikke helt, men synes det er et bra uttrykk for musikk som tilpasser seg. Noe han selv altså ikke gjør.

Et viktig poeng for Promoe er uavhengigheten. Både han og Looptroop har en sterk motvilje mot å binde seg til et plateselskap, for på den måten å risikere at selskapet blander seg inn i arbeidet og musikken de lager. Total uavhengighet har alltid vært viktig for de, noe som er grunnen til at de startet sitt eget plateselskap David vs. Goliath Records". Distribusjonen overlater de til andre, så lenge de fortsatt beholder full kontroll.

Er det da noen begrensning for hvor stor Promoe kan bli? Er han redd for å miste nevnte kontroll? Promoe selv ser ikke dette som noe problem. "Det er ikke verre enn å lytte til seg selv, og sette begrensningene deretter. Føler jeg at det sklir ut, kan jeg bare kutte ned på ting. Blir jeg for eksempel lei av å gjøre slike ting som dette (intervjusessions), gjør jeg bare litt mindre av det." Enkelt og greit, noe som også ser ut til å beskrive mannens livsfilosofi bra.

Få stjernenykker å finne hos Promoe, altså. Etter våre tilmålte minutt dro MC´en som ser ut som en buskmann til Rockefeller, hvor han sammen med Looptroop dro på et helsikes til show. Hvis du ikke var der, får du bare holde utkikk etter Promoe og Looptroop på konsertoversiktene. Forhåpentligvis er gutta tilbake i Norge igjen snart.

Bildene er lånt fra nettstedene;
stress.no
burningheart.com og
bomben.se
Sjekk ut dem.Les også
- Eye n´I - Radiorevolution
- Svenska Akademien
- Looptroop/MBMA


Kommentarer fra brukere

Fucker 09/11/2001 - 14:30

ettersom dere er så ivrige på dette dustete heltegreiene, PROMOE er definnitift den største svenske helten. han ser fett ut, han rapper som en GUD og har bra meninger. skiva hans er også årets beste. yup.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish