Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Vidar Busk uten retro
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Gitarmaestro Busk er ferdig med retrobluesen nå. Det ser det ut til at mange liker.


Busk var kanskje nervøs i forkant av anmeldernes sleggeslag over hans nye album, "Venus, Texas" - i hvert fall virket det slik da vi møtte han - men det viser seg at han ikke har noe å frykte. Blant annet fikk gitaristen, låtskriveren og vokalisten 7 av 10 her på Propaganda, og vi er ikke alltid like nådige skal vite...
Så er det ikke usannsynlig at mannens nye retning er noe av grunnen til at mange kanskje vil åpne øynene og gi han en ny sjangse. Borte er det man gjerne tenker på som standardrytmene, borte er retrofølelsen, og borte er tegneseriecoverne. Igjen står Vidar Busk ved en landevei i Venus, Texas, USA, alene, uten His True Believers, men med musikk som kler akkurat det bildet inderlig godt.


-Bluesen ligger der fortsatt, men nå handler det mer om blues av samtiden enn den retrogreia, forteller Busk. Jeg føler meg ferdig med retrobluesen, og alt hva det har innebåret av showpreg og ironiske undertoner.
-Det finnes riktignok nok av bluesreferanser på "Venus, Texas" også, men det er heller blues av idag, samtidsblues, enn den som ser bakover i tid. Opp av ruinene denne gangen...

Denne plata virker unektelig mer personlig også?
-Ja, den er også det. Dette er musikk utfra, og basert på, en person født 1970, og som kanskje blottlegger seg mer enn noen gang. Plata bærer også tydeligere preg av de musikalske referansene jeg har.
Vidar Busk vandret til Amerika for femten år siden, og spilte på flere buler og steder der. Han oppdaget mange sider ved amerikansk musikk, og spesielt blues, soul, og rock fra sør av verdensdelen pirret den unge mannen. På hans nye album kommer også samtlige av disse sjangerne frem, og smygende ørkengitar møter myke soultangenter. Det er kanskje støvete, men likevel med en uklanderlig smørende effekt.
-Tittelen passet i så måte godt. Det er en perfekt crossovertittel. I starten var vi forresten ikke klar over at det var et faktisk sted, det bare hørtes glimrende ut. Bildene i coveret er forresten tatt der, i Venus, Texas.

Plata er tilegna Johnny "Guitar" Watson. Fortell...
-En fanrtastisk mann som ga ut plater mellom 50- og 90-tallet, men alltid i følge samtiden. Blues i følge samtiden. Han er dessuten blitt samplet en hel masse.

Blant annet har Snoop Dogg og Puffy benyttet seg av mannens arbeid. Men Vidar, vil du da kunne si deg enig i at hva disse rapperne gjør i dag, ved å bruke slike samples og lignende, faktisk er en slags videreføring av bluesen?
-Absolutt, avslutter Busk, en mann som åpenbart ikke er så snever og gammelmodig som mange nok har antatt i lenger tid. P. Diddy eller V. Busk - verden trenger muligens begge to. I bluesens tjeneste.

*Vidar Busks hjemmesiderKommentarer fra brukere

kine 07/07/2002 - 22:20

vidar busk er genial. jeg hørte på han på kongsberg jazzfestival og det var skikkelig bra. likte han fra før også, men nå er jeg helt frelst.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish