Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Heather Nova på egne ben
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Hun er en romantiker, det er sikkert. Det er bare å lytte til tekstene.


I sommerhagen bak Oslo domkirke, mellom Bachus og glassblåseriet, i det duse lyset fra solen som skinner gjennom den gule parasollen, med et sugerør fra et lite glass med kald nypresset ferskenjuice i en liten fyldig trutmunn sitter hun med et yndig vesen og ser tomt opp mot det store grønn-røde eiketreet. Hun har akkurat lagt siste strøk over sitt kommende album og reiser Europa rundt på et par uker. Hun er inne i pr-turneens første uke og er allerede gått lei, så jeg starter med å fortelle henne historien om prinsen som var villig til å gi fra seg hele kongeriket for gifte seg med den enkle jenta fra byen midt i bibelbeltet, og om bryllupet som skal stå bare meter fra oss om en tre ukers tid. Hun retter blikket mot meg, trekker Dolce Gabbana-brillene ned mot nesespissen, setter glasset med juice ned på bordet, smiler så to smilehull kommer til syne og sier at hun setter pris på en god historie. Så kikker hun ned på sin eksklusive Gucciklokke, og konstaterer at hun er fornøyd med "South", det kommende tredje studioalbumet til Heather Nova.

-Men om det er den beste plata mi, det vet jeg ikke. Jeg utvikler meg hele tiden som person og derfor blir også musikken min annerledes. Om jeg er blitt bedre eller dårligere kan jeg si fint lite om, for jeg er ikke den rette til å bedømme meg selv.
Så sant så sant. Snart skal musikkritikere fra hele verden veie, måle, slite og dra i hennes ytterst personlige musikalske historier. Snart skal fansen høre de nye sangene direkte fra scenekanten, og Heather innrømmer at kunstnerlivet inkluderer en viss risiko. Men det er en risiko hun er villig til å ta.
-Jeg er faktisk mer bekymret for responsen jeg vil få fra publikum sekundene etter at jeg har slått siste akkorden på en av de nye låtene, enn jeg er for musikkritikerne.

Heather demonstrerer med en mørkebrunt, nesten uimotståelig Sad Sam-blikk, et blygt unpikeaktig skuldertrekk og nakkeknekk hvordan hun ydmykt vil avvente responsen. Likevel er det på scenen hun trives best. Mellom 1993 og 1994 gav hun ut to livealbum.
-Jeg har alltid satt størst pris på liveopptredener. I studio kan man perfeksjonere, men man står i konstant fare for å fortrenge det uventede, - The x- factor. Spontanitet er så viktig for meg. Det gjelder i livet så vel som i musikken.

Mange år har gått siden hun fortryllet MTV-seere og store deler av det europeiske platemarkedet med hiten "Walk This World". Debutalbumet "Oyster" fra 1994 ble sluppet til blandede kritikker, men Nova opparbeidet seg raskt en liten, men solid fanskare, særlig blant unge jenter i følelsesmessig turbulens. Siden fulgte hun opp med et livealbum og studioalbum nummer to, "Siren", men fire år var gått siden singlehiten og Nova, eller rettere sagt plateselskapet, hadde delvis selvforskyldt latt fundamentet slå sprekker; det tok tid å få ut andrealbumet og platekjøperne hadde nesten glemt henne. Ikke engang konstant turnèvirksomhet kunne slipe tidens tann.
Heather Nova dro tilbake til fødebyen på Bermuda, låste seg inne i et gammelt skur ved vannet og skrev låtene til albumet. Både Bernard Butler og Bryan Adams bidro på innspillingene. Hun trenger sårt en hit, men til hennes egen skuffelse ville ikke plateselskapet slippe hennes personlige favoritt "If I Saw You In A Movie" som førstesingel.
-It’s a shame, really, sier frøken folkpop.
Vel vitende om at det er lett å ende opp som kasteball i en utålmodig og skrubbsulten internasjonal platebransje.


Les også
- Heather Nova - South


Kommentarer fra brukere

Stigstig 13/11/2001 - 19:27

he, he, stig, du er morsom:) funny:)

ingrid 12/11/2001 - 18:11

heather Nova rulezz
Jeg vill på konserten !!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish