Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Autopulver
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Autopulver er et norsk band, og ikke den nyeste oppfinnelsen til Petter Smart på drivstoff-området. Hvis noen lurte på det. Bandet Autopulver slipper ny CD på mandag. Vi traff gutta i et bakrom på Chateu Neuf under Oslo studentfestival.. Av Katja Jacobsen.


Nå er jo ikke jeg kjent for å være verdens mest oppdaterte på den norske musikkfronten, iallfall ikke hva musikk med gitarer og sånn angår. Men selvom Autopulver ikke sender mange gjenkjennelses-signaler i min hjerne svelger jeg to ganger og går for å møte gutta.

Det første jeg tenker er at jeg jammen er glad jeg ikke tok med meg en fotograf. For Autopulver er ikke akkurat stilet til fingerspissene, selvom de høylytt påstår at de egentlig er det. Stylisten har bare valgt å gi dem en neutro - casual stil. Bortsett fra Rune, da, han har cowboyhatt. Som han kjekt innrømmer å ha kjøpt på dameavdelingen, uvisst i hvilken butikk.


Likte du plata? utbryter vokalist Dagga. Jeg ser beskjemmet ned i gulvet og mumler noe om at det kanskje var litt mye gitarer og sånn.
- Joda, men vi er ihvertfall mer moderne enn Big Bang! lyder svaret. Dessuten er vi verdensberømte....

Og det er ikke bare løgn, for Autopulver er nemlig litt verdensberømte. I Belgia og Nederland. Kanskje tilogmed i Norge, hvis den nye plata tar av. Men det tok sin tid. Dagga har spilt 15 år i kjellern før sin første plate, og Autopulver har spilt sammen i 5 år. "Vapor trails" blir deres plate nummer 2.

- Det var faktisk plateselskapet som måtte overbevise oss om å gi ut plate. Det å gi ut plate i dag er jo ikke noe vanskelig i det hele tatt, men det er mye jobbing med et album, forklarer Dagga.

Jaha. Også jeg som trodde band måtte krype på knærne for slemme platebosser og tigge om å få ut en plate. Feil igjen. Men blir ikke norske band som ikke er Lene Marlin veldig smale, lurer jeg på.

- Nei, vi når ut til alle, det er jo poenget. Man kan jo si at i Norge blir man lett et nisjeband og sånn, men ikke hvis man når større territorier. Da blir nisjene så store, så hvis man legger dem sammen så går det an å leve av det.

Men Autopulver innrømmer at de ikke lever så godt av musikken sin. Og de mener selv at det ikke har noenting å gjøre med at de spiller på instrumenter istedenfor turntables.

- Det er vanskelig å nå ut uansett. Det er jo ikke sånn at du må ha rytmebokser og equalizer for å selge plater. Det er like mange som går på trynet da, om ikke flere. Noen tror ta det bare er å trykke på noen knapper også selger man masse, men det er bare tull. Det handler å bruke hue, uansett om man bruker et instrument eller en maskin.

Hva prøver dere å uttrykke med musikken deres?
- Feelings! mener Rune. - He-He. Neida. Det er streite ting, hva som skjer i livet og rundt oss. Vi prøver å lage låter om ting vi har greie på. Det vi ikke har greie på holder vi oss unna.

Autopulver mener at de ikke kan bli puttet i en boks hva angår musikken deres. De har ikke kjørt seg fast i noe spor der alt bare høres ut som...ja, autopulver.

- På den forrige skiva var det pre-definert hva vi skulle gjøre, mens på den skiva her bestemte vi oss for å gjøre det helt motsatt, kommenterer Anders. - Det vil man også høre på plata. Men vi har ikke jamma fram noen låter, altså.

- Og vi kommer med en plate til! Vi kan nok finne på å gjøre noe helt annet, det var jo det vi gjorde nå, sier Dagga oppglødd.

Hva er dere mest fornøyd med på "Vapor trails"?
- Coveret!, kommer det nok en gang kjapt fra Rune. Det begynner å ane meg hvem som er humoristen i gruppa...
- Neida, beroliger Dagga, jeg har vært med på å spille inn en del plater i mitt liv, men jeg har aldri hatt en god feeling så lenge som jeg har hatt nå. Jeg kan høre på plata ennå, og det er ganske lenge siden vi miksa den.

Frode velger å åpne munnen for første gang:
- Du hører at det er Autopulver, men samtidig er den veldig variert. Det syns jeg vi har fått til. Det blir ikke monotont.

- Men det er alltid noe som kan gjøres bedre. Lage bedre låter, synge bedre for min del, spille bedre. Vanskelig å si akkurat hva, men det er bare å fortsette på den linja man er på, legger Dagga til.

les mer om autopulverKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish