Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Money Mark - stø på fingrene
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Dessverre er det nok fortsatt slik at mange kjenner Money Mark best som "han som spilte keyboard med Beastie Boys". Hans siste plate "Change is coming" beviser derimot nok en gang at mannen har mye mer å fare med enn som så. Vi bestemte oss for å slå av en prat med tangentfantomet.


Det viste seg å være noe problematisk å få gjennomført. Etter en serie forviklinger, monumentale misforståelser og tabber fra undertegnedes side, lykkes det likevel tilslutt. At enden på visa ble at han selv måtte ringe meg, og ikke motsatt, var ingen ideel start på intervjuet, men det var ingen sure miner å spore gjennom telefonrøret.
Snarere tvert imot, Money Mark var nesten litt vel avslappet, og det var ikke lett å få mannen i tale. Siden alle mine notater og spørsmål lå igjen på kontoret var dette ganske så ugunstig, men etter hvert greide jeg å få mannen i tale. Først og fremst om den nye platen.

-Det var en morsom plate å spille inn. Selve prosessen var litt annerledes enn de forrige platene mine, og dermed selve platen også. Mer preget av at det var en gjeng musikere som var sammen i studio og skapte noe, ikke slik som tidligere, da jeg stort sett har holdt på alene.


Hva annet er annerledes på den nye skiva?

-Det er fortsatt mye keyboard, selvfølgelig. Men denne gang er det en rent instrumental skive, det er jo forskjellig fra de tidligere skivene. Og som sagt, innspillingen er jo preget av flere mennesker. Jeg laget demo´ene til låtene selv, og så hentet jeg inn folk til studio, som så spilte inn de forskjellige partiene på nytt, og dermed satte sitt eget lille personlige preg på låtene. Jeg liker i utgangspunktet best å holde på selv , ha full kontroll. Selv om de forskjellige musikerne tilslutt kan ende opp med å forandre ting, er selve basisen min.
Selve innspillingen var som sagt veldig morsom, vi hadde en veldig avslappet og behagelig stemning i studio. På en måte lekte vi oss frem til det ferdige resultatet, og det tror jeg man kan høre på albumet.

Personlig synes jeg at du har en unik evne til å gjenskape den gode, gamle funksound´en, den levende og følelses-ladede stilen, noe svært få andre greier å gjøre. Er dette noe du bevisst søker å få til?

-Til en viss grad. Jeg prøver på en måte å finne frem til selve funkkilden, essensen. Et varmt, analogt lydbilde tror jeg er veldig viktig i så måte. Samt det jeg tidligere nevnte, om å ha det gøy mens man spiller inn skiva. Jeg henter jo mye inspirasjon fra 70-tallet og deromkring, og da låt det analogt og organisk. Men, jeg er heller ikke låst i noen spesiell kategori, neste album blir sannsynligvis et popalbum. Det kjennes slik ut, selv om jeg aldri setter meg ned og bestemmer meg for at "nå skal jeg lage et nytt album, og det skal bli slik og slik". Det som kommer ut, kommer ut. Dette er jo ikke en jobb for meg, jeg gjør det jo for moro skyld.

Siden forrige album, "Push the button", har du skiftet plateselskap. Hva var grunnen til det, og hvordan trives du i dine nye omgivelser?

-Vel, plateselskapet gikk jo dukken, så jeg hadde ikke noe annet valg enn å finne et nytt. Men jeg er storfornøyd med å være på Emperor Norton. Før måtte jeg dra til London for å dra besøke plateselskapet, nå kan jeg bare stikke innom. Har eget kontor der jeg kan sitte og ringe og slikt...Det er mye mer praktisk, og de er også flinke med alt rundt det å gi ut musikken min.

Med et så livepreget album, hva kan man så forvente seg av en Money Mark-konsert? Og ikke minst, kan vi håpe på å se deg her til lands snart?

-Materialet fungerer veldig bra live, mye på grunn av at det stort sett er de samme musikerne som spilte på plata. Da slipper man å trene opp musikere, og alt kommer mer naturlig. Vi har det gøy på konserter også, i tillegg har vi lagt inn noen litt rare vrier. Noen ganger later vi som om det bryter ut en krangel mellom oss på scenen, bare for å tøyse litt. Det er ikke alltid publikum skjønner at det bare er tull, og det er jo for så vidt også gøy. Om vi kommer til Norge er jeg usikker på for øyeblikket, men det ser ut til at det blir en liten turné i Europa rundt årsskiftet. Så, vi får se.

Vi får endelig håpe at gutta finner det for godt å ta turen hit. I mens får vi nøye oss med det strålende albumet "Change is coming".


Les også
- Money Mark - Change Is Coming


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish