Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Kristofer Åstrøm - plate som scene
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Kristofer Åström er den tjuesju år gamle svensken med en fartstid på ti år i hardcore-bandet Fireside, og som under navnet Kristofer Åström & Hidden Truck er høyaktuell med soloplata "Northern Blues".


Til tross for at Åström og Fireside fremdeles spiller sammen, klarer den produktive låtskriveren seg vel så godt på egne føtter. Så produktiv er han faktisk, at "Northern Blues" er den fjerde i rekken av soloskiver. I 1998 debuterte han som soloartist med utgivelsen "Go, Went, Gone", før "Poor Young Man's Heart" kom ut året etter. Deretter fulgte en travel tid med Fireside, før den tredje plata, "Leaving Songs" så lyset i butikkhyllene så sent som i år. I underkant av tre måneder før "Northern Blues" ble sluppet. Det er vel ikke helt gunstig?

- Nei, det er vel ikke det. Det er litt dumt kanskje, men "Leaving Songs" var en sånn skive som egentlig ikke skulle finnes. Den kom til på veldig "løse" grunner. Vi spilte den inn på to dager, i et studio i Stockholm, og siden det gikk så fort, og vi miksa den fort, ville vi også slippe den fort. Vi ville bare slippe den uten å gjøre noe promotion eller noe. Bare få den ut før "Northern Blues", smiler en nybarbert Åström, som til tross for at han har reist med tog siden klokken seks denne morgenen, og er rammet av en lei forkjølelse som gjør ett og annet med stemmebåndet, ser bra ut under det nyvaskede håret. Sliten & trøtt, men promo først.


"Northern Blues", som Åström egentlig er her for å prate om, ble påstartet allerede i 1999. Hvorfor tok det så lang tid?

- Det var masse som skjedde der egentlig. Vi flytta studioet, folk ble sjuke, og Fireside slapp ny skive, så jeg turnerte med dem. Det skjedde mye der. Jeg kunne ikke få den ferdig før nå.

Men nå er den altså her. "Northern Blues" er en plate fylt opp med varme toner, melankoli og tristesse. Med sin lune, smådeprimerte röst, synger Kristofer Åström om bitterhet, sjalusi og ulykkelig kjærlighet. Elementer som ikke er helt fremmede for den nå så rolige rockeren:

- Veldig mye er selvopplevd, det er det. Men det er klart at man sper på med ord, og forstørrer ting litt, når man skriver teksten. Og akkurat disse greiene er små, små stunder i mitt liv, som jeg kanskje kjenner ekstra sterkt akkurat der, og skriver det ned. Fem minutter etter at jeg har skrevet teksten, føler jeg meg kanskje annerledes, men det er ingen grunn til å forandre ordene. Jeg skriver låtene ganske fort, og forsøker å forklare ting så fort som mulig. Jeg har veldig dårlig tålmodighet til å jobbe med låter, og vil ha det ferdige resultatet med en gang, innrømmer Åström.

"I'm Not The First To Sleep Beside You In This Bed/
It's Poisoned With Some Other Idiotic Guys Smell/
And Even Though You Tell Me That Your Love For Him Is Dead/
I Always Keep Preparing To Go Through All Lovers Hell".

Teksten er hentet fra åpningssporet "All Lovers Hell", og en video til låta er heller ikke langt unna. Grunnen til at det ble denne låta, og ingen annen, er ifølge Åström enkel:

- Jeg syntes at den var, ja, den som kanskje kunne tiltale folk flest ved første lytting. Det er en ren kommersiell greie. Jeg har begynt å tenke på en helt annen måte nå, enn hva jeg gjorde tidligere.Jeg vil jo selge skiver også, og jeg mener, jeg har holdt på med dette lenge nå. Jeg har spilt med Fireside i ti år, og kan fortsatt ikke betale husleia. Man vil jo komme videre hele tida, og nå vil jeg selge skiver, selv om det ikke er noe kompromiss med min musikk, men heller at jeg er her og gjør promotion, og spiller inn en video for å nå ut til flere mennesker.

Selve teksten i "All Lovers Hell" bør også ha en viss identifiseringsfaktor blant gamle og nye fans:

- Den handler om å våge å slippe taket, og stole på at det finnes noen som liker en. At det finnes en som man tør å gi alt til, for det er vanskelig å gjøre akkurat det. Ofte. Det er vanskelig å innse at folk faktisk kan like en, sier en tankefull Kristofer, som også bedyrer at det er uproblematisk å kombinere jobben i Fireside, med soloprosjektet:

- Nå fungerer det kjempebra. Det fungerer "hur bra som helst", enn så lenge. Men man får se litt i framtiden hvor mye som blir med det her, sier han, og tenker på karrieren med Kristofer Åström & Hidden Truck, før han fortsetter:

- Vi planlegger å spille inn en ny Fireside-skive neste år, men vi får se hvor mye tid som finnes.

Hvordan har egentlig responsen fra de mest ihuga Fireside-fansen vært på solokarrieren din?

- Den har vært litt delt, faktisk. Det er mange som er urolige for at jeg kommer til å slutte i Fireside, og samtidig er det mange som har ventet lenge på det her, avslutter Åström, som absolutt tror at "Northern Blues" har kapasitet til å nå ut til flere enn hva tilfellet har vært tidligere.

Første sjansen du har til å oppleve Kristofer Åström & Hidden Truck er på Oslo-klubben So What!, 10. desember.


Les også
- Kristofer Åström & Hidden Trucks - Northern Blues
- Fireside på Oslobesøk


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish