Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Warlocks - Ti år på tronen?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Warlocks er blant de svært få her til lands som fortjener tittelen "hip hop-veteraner". Dette betyr imidlertid ikke at gutta har stagnert. Nylig leverte de sin nye skive, som mange mener er den beste de har laget noensinnne. Vi sjekket ståa hos trioen.


Onde, og sannsynligvis misunnelige, tunger vil ha det til at gutta prøver hardt å være de tøffeste i gata. Slike krampeaktige "tough guys"-tendenser var ikke å spore da Propagandas utsendte traff de på baren Onkel Donalds i Oslo. Mens undertegnede prøvde å kurere en gryende forkjølelse med øl og plenty sigaretter, bestilte gutta Cola og kakao med krem. Produsenten i gruppa, Hawk tok ordet først, og fortalte oss litt om arbeidet med den nye plata, "Afterlife".

-Det har egentlig vært som alltid, vi har det dritkult i studio. Men denne gangen var det litt lengre siden sist vi var i studio, enn på de andre albumene. Sånn sett var var det ekstra kult å komme i gang, og begynne å spille inn igjen etter to år.


-Vi har en jævlig løs måte å jobbe på. Sitter egentlig bare og hører på musikk og skriver.

Men er det slik at dere setter dere i studio og bestemmer dere for at "nå skal vi lage en skive", eller er det enda løsere?

-Litt sånn tidsbasert. Vi bestemmer oss for at om. et par måneder skal vi ha ferdig et album, og så begynner vi å jobbe. Vi har en diffus plan om hvilke typer låter vi er hypp på å lage. Vi er hypp på å lage en sånn låt, vi er hypp på å lage en sånn låt...Når vi kommer i gang med jobbinga lager vi de låtene.

-Ja, og vi snakker jo om når vi er hypp på å ha ferdig et album, men når ting begynner å skje er alt veldig naturlig. Når vi begynner å bli skikkelig sultne på det kommer det bare. Vi avtaler med Tommy når ting kan bli gitt ut og når ting kan begynne å skje, og så gjør vi det.

Går det sånn noenlunde etter planen, eller kommer det like gjerne ut helt andre låter enn det dere så for dere?

-Litt både og. Noe går etter planen, plutselig kan det også komme en godlåt som er helt annerledes enn det vi så for oss, og noen låter som må justeres litt blir det også. Det er en prosess, men egentlig ikke en lang prosess for vår del. Vi bare benker oss i studio en stund, og så er skiva der.

Det nye albumet har fått jevnt over gode kritikker rundt omkring, og utsagn som "har funnet formen" og "i bedre form enn noensinne" har kommet fra opptil flere forståsegpåere. Er gutta selv mer fornøyd med "Afterlife" enn de tidligere albumene?

-Tjaa...Vi er alltid fornøyd med albumene våre. Samtidig er det digg å se at etter hvert som vi gir ut flere og flere album gjør vi det bedre, vi har blitt flinkere. Så selvfølgelig, siden dette er det tredje albumet vårt er vi enda mer fornøyd nå, hehe...

-Det skal bli bedre og bedre, ikke sant, det er det som er hele poenget. Når vi slutter å bli bedre og bedre, da er det jo ikke like moro lenger.

Hva med singelen "You are a dick", der diverse kritikere som f.eks. plateanmeldere får passet sitt påskrevet, og meningene sine avskrevet...Er det virkelig noe dere ikke bryr dere om i det hele tatt?

-Nja...Både og. Hele jævla skiva er jo egentlig litt sånn, det meste er jo egentlig bare kødd. Akkurat hva vi bryr oss om, og hva musikkjournalister mener om skiva vår er vi ganske likegyldige til. Mesteparten av musikken som er på skiva vår er skrevet under helt andre forhold, og uten tanke på at noen skal høre det. Vi sitter i det lille studioet vårt og lager musikk, og da er alt internt og for vår egen del.

Så dere tenker aldri "oi, det har må bli fengende" og sånn?

-Tenker aldri sånn. Men når man sitter og leser en musikkanmeldelse av skiva di, av noe du har sittet og jobbet mye med, så tenker du selvfølgelig over det der og da. Ti minutter etterpå er det derimot glemt.

"Afterlife" har fått bra kritikker?

-Det har vært overraskende bra kritikker jevnt over.

Hva med anerkjennelse i utlandet, er det viktigere?

-Selvfølgelig er det kult, i hvert fall i hip hop-blader som vet hva de driver med så er det kult at de har satt seg inn i det du driver med, og gir god tilbakemelding. Men det er ikke noe dritviktig det heller.

-Det er jo alltid kult hvis det er folk som har peiling.

Vil albumet bli distribuert noe særlig utenfor Norge?

-Gjennom Virgin, som har distribusjonen, er det kanskje noen land som er hypp på å plukke opp albumet. Dessuten ligger det ute til salg på et nettsted som heter Sandbox. Vi har ikke noen voldsomme ambisjoner om å lykkes i utlandet per i dag.

Alle spør jo om det norske hip hop-miljøet, og hvordan det står til...Hvordan ser de fremste veteranene i Norge på det?

-Tja...Har veldig mye å si om det, og samtidig ingenting å si om det, hvis du skjønner. Selvfølgelig er det kult at miljøet har blitt større, og det er flere grupper osv...Men at nivået er så høyt, det kan jeg ikke si. Petre og lignende steder plukker jo opp alt som skjer av hip hop i Norge. Hvis en liten drittunge slipper en tolv-tommer så er det på radioen, ikke sant. Media har null krav til kvalitet, bare trøkker ut alt som er.

Warlocks burde i hvert fall fylle de aller fleste kvalitetskrav. Albumet "Afterlife" er i butikkene nå. Nuff said.


Les også
- Warlocks - Afterlife
- Opaque - Gourmet Garbage
- Nas – Stillmatic


Kommentarer fra brukere

ruben 01/04/2005 - 19:11

warlocks es un grupo muy brutal son los mejores bogota colombia

Oxford 19/12/2001 - 09:47

Husk...hvis noen slår deg, så skal du snu den andre haka til, nemlig dobbelhaka...hehehe

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish