Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Sonic Youth
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sonic Youth ble foregangsfigur på post punk-bevegelsen kalt no wave, som senere ekspanderte til den såkalte "noise rock"-sjangeren. Med klassiske utgivelser som "Kill Yr Idols" og "Daydream Nation", delte de alternativ-scenen med bla. SWANS og Live Skull, og senere ble det Pavement, Sebadoh, og Nirvana som skulle føre arven videre.Av forskjellige grunner er det mange eldre Sonic-låter som aldri spilles i dag.

Kim: - Det er så mange vi glemmer etter hvert. Det har jo blitt en del låter opp gjennom årene.
Lee: - Eller så mister vi gitaren som gjorde akkurat den låta så spesiell...ehm.
Kim: - Jeg tror det er få som forventer et slags best-of-set. Som regel spiller vi mest fra den nye plata, det føles mer naturlig siden de låtene er freshe. På denne turnèen blander vi litt.

Lee: - Den forrige platen, "A thousand leaves", var relativt lang, så på den påfølgende turnèen hadde vi masse nytt materiale å spille. Denne gangen har vi muligheter til å mixe gamle klassikere med nye.

Thurston Moore har et eget undergrunns-selskap kalt Ecstatic Peace!, og Sonic Youth har fått dispensasjon fra Geffen Records til å utgi sine mer eksperimentelle godsaker på egen label "Sonic Youth Records." Hittil har det kommet 4 EP`er og ett mini-album, og flere utgivelser ventes i nær fremtid.
Kim: - Vi har jo vårt eget studio, og lager mer musikk enn før. Vi har lyst til å gi ut alt, men mye av den andre musikken er upassende å gi ut på et stort selskap.
Lee: - Man kan si at det er vår eksperimentelle side som kommer frem. Det meste er instrumentalt, men noe er vokalspor. Den neste utgivelsen på SYR er den første som ikke er med Sonic Youth.

Både Kim Gordon og Lee Ranaldo er enig i at musikkindustrien har forandret seg voldsomt siden Sonic Youth ble dannet i 1981. Og etter at MTV lanserte sin "no rock-policy" for noen år tilbake, er Sonic Youth tilbake der de startet. I undergrunnen.

Lee: - Det er nesten bare rap og R`n`B som selger for tiden, og rock har nesten blitt underground. For oss er det helt greit, det er der vi trives best uansett.
Kim: - Industrien begynner å likne mistenkelig på Disneyland! De store plateselskapene tenker kun på profitt, og stenger dørene for den smale musikken. Nå skal forresten regjeringen begynne å sensurere internett, gjennom lanseringen av internett 2.
Lee: - Musikken vår kommer fortsatt til å bli tilgjengelig på hjemmesiden vår. Men det er helt sant. Alt har blitt absorbert inn i det mainstreame av amerikansk bykultur.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish