Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Ditt nye favorittband
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Denne gang var det min tur til å la meg trampe over mens jeg ventet på at Pelle fra The Hives skulle sette av noen minutter mellom photoshoot for The Face og soundcheck på Rockefeller. Helt greit det.Men backstage på rockefeller har jeg vært ved en rekke anledninger. Jeg har stjælt øl under dekke av å spille i Motorpsycho, jeg har utgitt meg for å spille i Fun Loving Criminals for å sjekke damer, kranglet med Håkon Moslet og gutta i The Ark, og jevnt over oppført meg arrogant, eplekjekt og kjipt. Men The Hives denne gangen altså.

Pelle og Niklas Almquist framstår som særdeles veldisiplinerte og høflige unge menn, fjernt fra de rocker-demonene de blir til hver kveld når de står der ute som The Hives, bandet med de største ballene i bransjen. De hilser nesten litt blygt, men samtidig på en måte som ville gjort deres mor stolt, og Howlin' Pelle setter seg ned, mens Niklas Arson haster videre til et annet intervju, et annet sted.

Selv blir jeg litt paff. Dette er gutta som står på scenen og utbasunerer at det ikke finnes noen over dem, ved siden av eller knapt nok noen som er verdige til å være under dem.
Jeg hadde ventet en bråkjekk, gjerne litt brisen, fyr som satt og fortalte at han var Gud og at han egentlig ga faen i alle andre.

Bare to ganger i løpet av intervjuet kunne det virke som om det var samme mann som satt her og som tidligere har påstått at "bare The Hives kan stoppe regnet" på Øya-festivalen i fjor. Den ene gangen når han på spørsmål om deres målsetning virkelig er å erobre verden.
- Mja, jo, det er vel vårt mål.
Og når han på et tidspunkt forteller at omtrent alle fans er idioter.
- Om dom inte kommer på våran show förstås.
Ellers er det en reflektert og betenkt ung mann som sitter foran meg og forteller at det nærmest har gått ufortjent bra med bandet "så jobbigt som musikken vår är".

Så jeg spør, hva er det med det norske markedet og svenske band? Dere sender jo det ene bandet etter det andre på lange turneer hit, og så slipper dere ingen av våre band tilbake?
- Det är kronans kurs. Vi tjener mer penger her som i Sverige. Neida, det er omtrent det samme. Publikum er nesten likt her som i Sverige. Vi har i grunnen spilt litt overalt, og vi legger ikke så mye i hvem vi spiller for, forteller han.
Så det er ikke viktigere å slå an for eksempel i England?
- Ikke for oss. For plateselskapet vårt er det nok ganske viktig, men vi bryr oss ikke om det. Det er samme hvem vi spiller for så lenge de liker oss og betaler for å se oss.

Og hva er det man betaler for? Jeg har forsøkt å utdype det i konsertanmeldelsen av The Hives på Rockefeller på søndag, men Pelle oppsummerer det enklere:
- Vi spiller energisk rockemusikk hvor alle i bandet har like klær.
Sånn kan det også sies selvfølgelig.
Og når han litt beskjedent sier at musikken deres er jobbig, da er det egentlig ikke helt riktig. For nesten alle låtene til The Hives er catchy, med gode melodier og med potensiale til å bli store hits. Det hele pakket inn i punk og rock.
- For meg er nok punken det viktigste bidraget til musikkhistorien. 60- og 70-tallet har betydd mest for meg personlig og The Hives, forteller Pelle, men innrømmer at i klær og stil så er det også innspirasjon fra 50-tallet.
- Vi tenker ikke så mye på det. Vi syntes det er sånn rockeband skal være, og da er vi sånn, sier han.

Med slik fascinasjon, inspirasjon og kunnskap om rockehistorien er det nærliggende å spørre om rockelivet leves ut til fulle også backstage. Særlig med tanke på at Pelle, eller Per, er så anonym (eller egentlig så sivil) som tilfellet er.
- Jada, alt fins der. Man trenger ikke å gjøre alle de mistagene som er gjort gjennom historien, men så lenge man kjenner sine begrensninger så fins det en del av alt. Men nå har jo alle vi kjærester nå... så, sier han.
Han forteller dessuten at gutta også har opplevd vel omtrent det alle rockeband har innsett, at det å plutselig ha penger mellom hendene ikke utelukkende er kult.
- Det har vært kult å klare seg på lite penger, og selv om vi har bodd hos kompiser og sånt mellom turneer så betyr ikke det at vi led. Nå kan vi leve av det og ha penger igjen, og det føles... "lite konstigt", forklarer han.

Inspirasjonskildene til The Hives er som kjent mange. Det er mye punk, og det er mye rock, en del blues og litt soul.
- Vi hører på alt. Vi er mest glad i tre minutters låter, og nå for tiden går det mye i country, garage, punk, the Saints, the Sonics, Rolling Stones og jamaicansk dance, forteller han, og vil fortsatt ikke helt avskrive seg låtsanger og mannen med planen, Randy Fitzsimmons.
- Det er ikke riktig at vi har funnet opp han. Han eksisterer og han er lager låtene sammen med oss. Han har vært med fra begynnelsen, påstår Pelle. Noe han og bror Niklas har påstått hardnakket siden de begynte, og som virker mer og mer usannsynlig etter hvert som tiden går.

I følge historien som The Hives alltid har hatt med seg, skal denne Randy ha sendt brev til fem ulike personer på det lille stedet Fagersta, med et sted og et tidspunkt, og sånn ble The Hives til. Deretter skal han ha sendt tapes og brev med tekststrofer, samt ha instruert dem om hvordan de skulle gå fram og han skal ha sørget for at de fikk den musikalske opplæringen som skulle til. Etter hvert har denne historien blitt en byrde for gutta, i og med at de fortsatt hardnakket påstår at mannen eksisterer og at han vil være anonym og aldri deltar hverken på turne eller på bilder.
- Men det er sant. Når vi får nye tekster fra ham begynner vi på nytt album, forteller Howlin' Pelle, men Propaganda er nok ikke helt sikker på at det er sant. Det kan vel mer tyde på at brødrene Almquist i ung alder trengte noe mystikk og merkverdighet rundt prosjektet, og at man i voksen alder enda ikke helt har tort slippe taket fra den fiktive mentor og eventuelle syndebukken skulle de feile i sin overtakelse av verden. Men på den annen side, hvem vet. Og enda viktigere; hva så!?


Les også
- The Hives
- The Hives - Main Offender
- Øyafestivalen, fredag 10. August
- Division Of Laura Lee - Black City


Kommentarer fra brukere

Anette 27/03/2002 - 23:28

Jeg elsker denne mannen... Howlin' Pelle altså..

Karl M. Blindheim 19/02/2002 - 01:23

...vel, kanskje fordi de hadde Norges-turnè i nettopp den perioden det var "så mye oppstyr", og det er de fleste kulturjournalisters jobb å skrive om nettopp det som skjer på scenene rundt om i Norge... Har det forresten falt deg inn at de som hørte på The Hives lenge før deg sannsynligvis himler med øyenene og ser på DEG som "alle andre"? Du sier du har hatt "plata deres dritlenge", er det "Your New Favourite Band" du mener? Eller "Barely Legal"? Kanskje "Veni Vidi Vicious"? Du vet vel at de har gitt ut tre skiver? Arrogante posør...

slubbelaskendasken 14/02/2002 - 19:14

Nå begynner liksom alle andre å høre på "The hives"... det er plutselig blitt så in. Jeg har hatt plata deres dritlenge og den er ganske bra ja, men hvorfor i hælvete er det så mye oppstyr!? det er mye som er bedre!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish