Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
John Storm n da Kid - Orden i kaoset
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Bak dette forholdsvis lange navnet skjuler det seg tre sunnmøringer med ting på gang. Vi aner at et nytt norsk elektronisk band er på vei til store ting, og vil selvfølgelig høre hva gutta selv hadde å si.


Etter noe om og men ("du står i Haucksgate, ja...ser du noen som heller brus ut av vinduet?") fant jeg endelig fram til studioet. Oddgeir aka John Storm står utenfor og tar i mot meg. Vel inne blant hauger av musikalsk utstyr, dumper vi ned i en sofa. Gutta er klare, jeg er småforkjøla. Vi kjører i gang.

John Storm n da kid startet opprinnelig som en duo, noe man ser av navnet, men har etter hvert fått en tredje bidragsyter. Oddgeir og Knut var de som startet det hele, og tar seg av synth, gitar og diverse andre instrumenter, låtskriving, samt programmering og produsering. Tore kom med sist, og tar seg av perkusjon. Dessuten har han bil, og "temmer noe av galskapen når de to andre skrur som verst på utstyret sitt", i følge Knut og Oddgeir. For galskap og kaos ser ut til å ha en sentral plass i denne gruppa. Også inspirasjonskildene vitner om at det her går i de fleste retninger, før det samles i ekte og levende musikk med særpreg. Harde beats kledd i synth, perkusjon, gitar, og stort sett alt man kan tenke seg.


-Vi finner inspirasjon i alt mulig, forteller Oddgeir. Det blir mye synthmusikk, gjerne fra åttitallet. Egentlig instrumentalmusikk generelt, og gjerne progrock/storyteller-greier. En veldig viktig ting er at det er musikk med dynamikk, noe vi selvfølgelig også prøver å få til i vår musikk. Jeg kan bli inspirert av alt fra Creedence Clearwater Revival til Kraftwerk.

Alle tre har erfaring fra band, og de understreker også at John Storm n da kid er nettopp dét, ikke en dj-duo med perkusjon-komp.

-Banderfaringen er veldig nyttig. Særlig når det kommer til komponering. Man får en god blanding av struktur og improvisasjon. Vi tilbringer jo utrolig mye tid her i studio, jobber med idéer og "skisser" til låter. Ofte sklir det helt ut når vi sitter her og skrur på en låt, og da er det veldig greit å ha hele bandet her for å samle trådene. Noe bruker vi lang tid på, andre ting kan vi gjøre ferdig på en dag. Vi er veldig flinke til å jobbe under press.

Trioen har opparbeidet seg et rykte som et heidundrandes svingende liveband, og har slik sørget for at en god del klubbere nå klør i fingrene etter å få tak i debutalbumet. Selv ser de på livespilling som både viktig og gøy.

-Vi har det jo kjempegøy når vi spiller. Det er jo også viktig å ikke sitte alene i studio og knote med musikken sin, da vil det etter hvert gå utover det man lager. Vi improviserer ganske mye på konsertene våre, og da kan vi finne tøffe ting som vi bruker i studio senere. Dessuten setter det et ansikt på musikken, for publikum.

Noen ganger kan det tydeligvis bli litt vel mye improvisasjon. Gutta forteller om en konsert på Jazid, med seks publikummere som alle var venner av bandet. "Det sklei heilt ut...Vi skrudde og trykka på knapper, det ble helt far out".

Her er det vel Tore kommer inn for å "temme galskapen". Historien om hvordan Tore traff de to andre vitner dog ikke om så veldig mye struktur. "Jeg skulle egentlig til København, og stoppet i Oslo for å ta noen øl med et par kompiser..." I stedet ble han boende i leiligheten til en fyr som var bortreist og trengte noen til å passe katten. Han traff Oddgeir og Knut, de musikalske preferansene stemte, og en stund senere var John Storm n da kid en trio.

Nå ser det altså ut til at de kan være på vei til å bli et navn blant flere enn bare den harde kjerne av klubbfans. I tillegg til albumetutgivelsen har John Storm...også gjort remikser for andre, jobbet endel med den italienske "stjernen" Leo Young, og driver i disse dager og forhandler om å gjøre et score for en film. Sistnevnte var de også svært positive til, da de liker filmatiske elementer i musikk. Man skulle kanskje tro de hadde nok å holde fingrene i med dette, men når jeg spør om det er noe de ikke har gjort enda, ramler det ut en hel masse ønsker.

-Vi har fantasert litt om å tolke jazzlåter i en John Storm...-setting , á la Herbie Hancocks album ("New Standard", der Hancock tolker alt i fra Beatles til Nirvana), bare omvendt. Ellers har vi veldig lyst til å spille på festivaler, som Sonar, Arvika, Quart...Hva som helst, egentlig, men vi har lyst til å spille på en store scene. Det er så utrolig deilig å få den umiddelbare reaksjonen og gleden fra publikum. Men vi vil ha god tid når vi gjør sånne gig´er, ikke være avsett med 15 minutter og ha neste band stående og vente på scenekanten. Vi elsker jo å gjøre 20 minutters versjoner av låter, med laaange intro´er og slikt. Dommedagspregede intro´er, det er veldig gøy.

Hva med neste album, vil det bli en rendyrking av uttrykket, eller vil dere heller gå nye veier?

-Tror ikke det blir noe rendyrking. Vi finner alltid på noen nye sprell, neste album kommer nok til å helt forskjellig, sier Oddgeir.
-Vi kommer aldri til å gjøre noe oppfølger-greier, skyter Knut inn. Vi tenker nytt hele veien.

Helt tilslutt vil gutta påpeke at det de driver med heller mer mot "lyttemusikk" enn partymusikk.
-Hva slags fest skulle det bli?! ler Tore, men må i samme åndedrag at han fester til musikken hele tiden.
-Det er vel en miks, funker til begge deler. Litt hi-fi for nerdene, hehe...

"Intelligent dansemusikk" er vel kanskje et litt slitent uttrykk, men det spørs om vi ikke må dra det frem igjen. John Storm n da Kid nok mye å se fremover. Først og fremst på Alarm på Rockefeller førstkommende lørdag, så de som er i hovedstaden denne helgen anbefales på det sterkeste å stikke innom for å sjekke ut sunnmørstrioen og andre hyggelig band.Kommentarer fra brukere

College Research Papers 28/05/2010 - 13:14

It’s glad to see good information being convey. Its a very nice album, and i really like these songs. Thanks for the info.

Term Papers 28/05/2010 - 13:13

It’s glad to see good information being convey. Its a very nice album, and i really like these songs. Thanks for the info.

Term papers

Bajsman 05/02/2002 - 17:48

Big up!

klepp 05/02/2002 - 15:18

HEIA MØRE!!!!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish