Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Radiohead - med hode på rett plass
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Radiohead er ikke helt som alle andre band. De nekter å gi ut både videoer og singler til sitt nye album fordi de mener det er avskyelig reklame, og ingen journalister har mottatt promoutgaver i forkant av platelanseringen.
Intervjuet av Pål Jakobsen ¿ vakkert tilrettelagt av Katja JacobsenAlbumet ¿Kid A¿har allerede fått gode kritikker, men er av flere anmeldere blitt kalt et kommersielt selvmord. Bassist Colin Greenwood mener at det ikke er så viktig om plata er kommersiell eller ikke.
- Det viktigste var å lage et album vi var fornøyd med. Om det er et kommersielt selvmord eller ikke, så er det i andres hender nå, ikke våre, sier han. Vi møtte ham og broren Jonny, gitarist, på Lydmar Hotell i Stockholm.
- Det handler vel egentlig ikke om oss, gjør det? Radiohead er bare et navn som vi gjemmer oss bak. Man kan vel egentlig si at vi arbeider for Radiohead, og det er vel egentlig ikke mer enn musikken som er viktig, ikke oss som personer, sier Jonny.

Uansett, Radiohead blir sett på som småsære og mediasky, og lager ikke akkurat fuzz rundt seg selv.
- Vi synes vel egentlig at vi har fått nok oppmerksomhet, og det er jo ikke egentlig noe vi ser frem til eller liker. Vi håper at folk vil høre platen vår uten at vi stikker hodene våre frem overalt og roper ut hva vi mener, sier Jonny.
- Når folk blir uinteressert kommer vi sikkert til å prøve å stikke oss frem overalt i tabloidpressen og andre steder. Med reportasjer som "hjemme hos Jonny og Colin", skyter Colin inn og ler høyt. Men det er utvilsomt en løgn, for Radiohead er ikke et band som i god Prince-tradisjon spiller på tidligere suksess og som plutselig kan tillate seg selv å opptre sært og vanskelig nærmest bare for sjokkeffekten. Fra første stund har de vært lite glad i intervjusituasjoner, og pressen generelt, og ved den siste plata har de også sett seg lei av fenomenet ¿single¿ og ¿musikkvideo¿. Promobilder finnes kun i et fåtall, og er stort sett underlige og i overkant kunstferdige, og det samme er typen bilder hvor de er å se på fylla med Paul Gascoine og Robbie Williams.

Heller aper enn Mariah Carey og Duran Duran
- Du skjønner at vi er gift med feil personer, bor i feil område og går på feil type utesteder, forklarer Jonny. - På toppen av det hele har vi også feil venner. Men kanskje vi skal satse på en mer glamorøs hverdag neste gang.
Colin mener at de kanskje vi burde treffe brødrene Gallagher oftere.
- Vi har møtt dem en gang, og de virket veldig hyggelige, legger han imidlertid. Radiohead er heller ikke bandet som har noe behov for å disse eller krangle med andre i sladrepressen.
Selv om de ikke går av veien for å komme med et og annet sleivspark der det behøves:
- Det er lite inspirerende å spille et sted der Duran Duran spilte kvelden før, sier for eksempel Jonny om at de går vekk fra stadionkonserter og i stedet har leid inn et enormt sirkustelt som de har med seg omkring på turne.
- Det er da man får lyst til å gi opp. Eller det at Mariah Carey eller andre har vært i garderoben du bruker. Det er en ganske skitten opplevelse. Nå er det bare Radiohead. Og de eneste som har vært der før er et sirkus, sier de.

Musikken er viktigst
For å befeste sin identitet som spesielle turnerte Radiohead i gamle amfiteatre. De fulgte det gamle romerriket og spilte i romernes teatre fra Sør - Frankrike til Israel.
- Det var veldig fine omgivelser. Og det var bare en måte for oss å bli vant til å spille konserter og turnere igjen, da vi har holdt oss i ro de siste årene. Det var veldig gøy, vi får bare håpe det blir like bra når vi nå skal ut på turne igjen, sier Colin.
Det er flere som håper at det skal bli vel så bra, og de fleste lurer nok på hva som kommer til å skje Radioheads nye turne. Men bortsett fra sirkusteltet er ikke planene helt klare.
- Vi har fremdeles ikke bestemt noe. Jeg tror vi er like oppglødd og skremt som alle andre. Men vi skal ta noen avgjørelser denne uka. Alt er uansett ikke planlagt. Vi bestemmer oss hvilke låter vi kanskje spiller, og tar alt derfra, ganske tilfeldig. Dessuten har ingen sett teltet hittil, sier Colin. Det blir satt opp ganske snart, så ingen vet hvordan det blir.
Men at det blir bra er det vel ingen tvil om. Forrige konsert, på Rockefeller en tid tilbake, var noe av det som har fått best omtale på norsk jord. ¿Rett og slett en orgasmisk opplevelse¿ i følge redaktøren. At de gjennomførte konsert her i stedet for å motta en pris fra musikkbransjen i London samme dag sier også sitt om disse gutta. Musikk framfor heder, med andre ord.

Nesten klar for å vise fram
Radiohead har arbeidet med det nye albumet i en lengre periode, både hjemme i England og mer eksotiske steder som Kjøben og Paris. Jonny forteller at det har gått opp og ned, det har vært frustrerende til tider - men ikke hele tiden.
- Det er i hvert fall lenge siden vi har gitt ut noe nytt. Men vi har spilt inn mange låter. Tror faktisk at vi begynte med å spille inn låter for vår egen del, uten tanke på at det kanskje skulle gis ut, spilles på konserter og turneer. Men nå er vi nesten klar for å vise de fram, tror jeg.
Les videreKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish