Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Richard Ashcroft
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var et trist øyeblikk da The Verve annonserte sin oppløsning i fjor etter at sju millioner mennesker hadde kjøpt og forelsket seg i plata Urban Hymns. Men mannen som skrev klassiske sanger som Bittersweet Symphony og Lucky Man , Richard Ashcroft, er tilbake med et soloalbum som er personlig på en helt annen måte.


Av Ralph Honigstein

Albumet er fullt av kjærlighetssanger som er inspirert av hans forhold til det tidligere Spiritualized-medlemmet Kate Radley. Richard og Kate er nå gift og har sønnen Sonny sammen.

Ashcroft har rukket å bli multimillionær og bor deler av tiden i sin enkle 6millionersresidens i Gloucestershire. 28 åringen er en annen enn dengang han var frontfigur for The Verve. Propaganda har slått av en prat, og richard snakker blant annet om hvorfor penger og lykke ikke nødvendigvis betyr dårlig musikk.

Da du bestemte deg for å gå solo, var det med tvil? Du har jo prøvd før, og det var ikke akkurat vellykket...

-Ja, jeg har gitt ut et soloalbum før og det funka ikke. Frykten for ikke å lykkes og min egen usikkerhet tok rotta på selvsikkerheten. Jeg mente det var mer å gjøre i The Verve, og jeg hadde rett med Urban Hymns. Jeg er glad for at vi ble ferdige med det vi skulle.

Les mer om Richard Ashcroft:
Penger
Ekteskapet
Rare ting og The Verve

Det var ikke jeg som valgte å slutte i det Verve, noen valgte det for meg. Og jeg mener, hva annet skulle jeg gjøre enn dette? Jeg hadde ikke noe annet valg enn å gå rett i studio og begynne på mitt neste album og fortsette med det jeg lærte av Urban Hymns. Det var fremdeles i hodet mitt. Vi hadde ikke vært for mye på turne, så jeg var ikke utbrent.

Jeg og Chris Potter (co-producer) hadde også noe uavsluttet. Vi hadde et album å lage, et som utvidet storslagenheten i Urban Hymns og tok den videre. Dessuten hadde jeg friheten med å være helt alene i tillegg. Eneste problemet er at når man har solgt sju millioner album er det et utrolig forventningspress.

Visste du med en gang at du ville fortsette med musikken? Jeg mener, du kunne jo ha trukket deg tilbake til en gård og begynt med hønseoppdrett eller noe isteden...
-Det var ikke så vanseklig å vite hva jeg ville. Problemet med denne jobben er at du prøver å skrive om livet ditt, kjærlighet og passion, og du får det litt i trynet med en gang du skriver om det. På en eller annen måte kommer livet ditt litt i bakgrunnen når man desperat prøver å skrive om det. Det går ikke helt opp. Det hadde vært veldig lett å bare leve livet og la musikkenmusikken være.

Folk ville likevel husket meg for sanger som "Drugs dont Work" og "Lucky Man". Jeg kunne bare slappet av på stranda resten av livet, men saken er den at det er dette jeg gjør. Det er meg, og jeg er her for å lage musikk. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å gå tilbake i studio.

Det at du stiftet familie gjorde det vel naturlig med en pause?
-Da jeg fikk barn var det første gangen siden jeg startet The Verve at jeg hadde noen måneders pustepause. Selvom det å få barn ikke akkurat er en pust i bakken...Men det har vært en fantastisk sjanse for meg til å revurdere hva som virkelig er viktig for meg her i livet.

Det er vel kanskje egentlig det albumet mitt dreier seg om. Nå som albumet er ferdig er målet mitt å gjøre musikken til en del av livet mitt istedenfor omvendt. Og det tror jeg det kan bli bra musikk av. Den må springe ut av noe, og hittil har den sprunget ut av galskapen i det jeg driver med.

les mer!


Les også
- Chemical Brothers - Come With Us


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish