Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Maxim - del. 2
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Det ser ut til å være et tegn i tiden, nå domineres alt av Boybands og Britneys. Og så lenge de selger vil vi får enda flere av dem...
De er bare et trygt valg. Har du en radiostasjon, så vil du tekkes barna. For da kan man ikke tape. Det finnes en og annen stasjon som spiller mer voksne saker. Og de har bare en halvtime i uka, ikke sant - mens barnemusikken får fem timer om dagen. "Vent litt, folk har lyst til å høre musikk, og dere gir oss ikke noen ting!"

I England hadde dere radiostasjonen Kiss FM, men selv den ble jo kjøpt opp og ødelagt...
Samme greia. "Vi trenger flere annonsører, så nå skal vi bare spille mainstream-saker". I England eier Radio One eteren, og alle de andre stasjonene ønsker å være som dem. "Denne uken skal vi spille Spice Girls", så de andre de andre tenker "da kan ikke vi spille noe mer krevende, for da kan vi miste lyttere". Det er helt ille.


Jeg kan ha forståelse for at de mindre stasjonene lever av reklame, men Radio One betales av staten. Det er helt tragisk at hele den engelske musikkbransjen er i hendene på fem sjefer som sier "Ja, la oss spille Britney Spears!" Og så har du hybrider som meg (latter), som forsøker å gi ut noe annet...

Som salgbar artist med Prodigy er det planen din å få folk til å høre på ting med litt mer tyngde?
Jeg har lyst til å slippe ut musikk som er, om ikke direkte krevende, så i alle fall ekte for meg. Målet er ikke å danke Britney Spears ut av hit-listene, for meg er greia å lage musikk, ikke sant. Jeg er jo ikke dum, og vet at plateselskapene håper på å tjene penger på meg.

For dem er jeg selvsagt en inntektskilde fordi jeg har en profil med Prodigy - men jeg vil allikevel lage min egen musikk. For i det øyeblikket noen forsøker å manipulere meg så melder jeg meg ut. "I don´t wanna be a markeded baby!" (latter) Men de siste årene har vært bra. En bra ting med å være i et band er at det gjør deg mer "level headed", ikke sant.

Det kan gå begge veier, eller hva?
Ja, sant nok. Mange ender med å "tripping out", tar mye coke og sånt - og mister oversikten. Jeg har trolig opplevd mer enn de fleste. Jeg har vært i samme band i ti år nå, og da ser man alt styret som skjer rundt en. Folk hører at du er i showbusiness, og: "come on, man - you´re Maxim, man! You´ve gotta do these lines. Man, du fester sikkert hvert eneste minutt! Du tar sikker drugs hele tiden. La oss dra hit, la oss dra dit!"

Sånne folk får deg til å tenke: (trist) "man, you don´t even understand..." Så det har gjort meg litt mer fornuftig. For det letteste i verden er å si "ok, let´s go! I´ll do it!"

Det enkleste er å leve opp til folks forventinger av deg.
Ikke sant. Alle de andre i bandet er sånn, også. Ok, vi liker å ha det kult - men vi er ikke med på det spillet. Hadde vi forsøkt å leve opp til andres forventninger ville vi ha sluknet etter to år. Det første året i Prodigy tok vi E-er på scenen og sånt, ikke sant. Men jeg tenkte "vent litt", og sa til resten av gjengen "hvis vi vil holde på med dette på et visst nivå, så må vi være fysisk og psykisk sterke når vi står på scenen".

Jeg tar ikke dop lengre, jeg er i bra form. På scenen tror folk jeg er "off my head" på heavy drugs, men det er bare fordi jeg er i bedre form enn publikum.

Hvis du holder det energinivået på scenen hver kveld må du miste kontrollen etter hvert. Eller?
I´m ready to go again, mate! Nei, jeg kan aldri si at jeg ble utbrent. Vi har aldri turnert som andre band. Mens andre turnerer mange måneder i strekk, så var vi bare ute en måned av gangen, med noen ukers pause imellom. Og det holdt vi på med i ni år.

Hadde du bedt meg om å gå på scenen nå, og holde det gående i halvannen time - så er du gal! Jeg hadde ikke klart det. Det hadde tatt to måneder før jeg var i form. Så de som har lyst til å se Maxim på scenen, må bare vente til neste år - for da kommer Prodigy tilbake med et nytt album.

Hvor stor er motivasjonen til å følge opp suksessen med Prodigy hvis du lykkes med din egen skive?
Motivasjonen er på topp allerede, den. Det er to helt separate ting, ikke sant. "Hell´s Kitchen" er et studio-basert album, noe som jeg trengte å gjøre for meg selv. Bare for å kunne holde mitt eget album i hendene og si "ja, jeg har oppnådd noe". Og jeg kommer til å fortsette med å skrive egne låter.

Prodigy er et gruppegreie. Hadde du intervjuet oss sammen ville vi flippet med hverandre - og du kan ikke slå noe sånt! Bare ha det gøy på flyplassen, være på scenen, ha det kult sammen. Når man klarer å bygge opp et sånt forhold må man sette pris på det. Så jeg gleder meg til å være del av en enhet igjen.

Du produserte dette albumet, vil du fortsette med det på neste Prodigy-skive?
Det er helt opp til Liam (Howlett). Han produserer Prodigy, og jeg er jo med på vokalsiden. Vi har snakket litt om det, men jeg kommer ikke til å tvinge meg på; "jo, jeg vil, jeg vil produsere noen låter!" Vil han bruke meg så er jeg der 100 prosent, så vi får se hva som skjer.

Må vel nesten avslutte med å spørre deg hva som skjer med den nye Prodigy-skiva...
Det er tidlige dager, så jeg ikke si så mye. Men det kommer til å bli store forandringer i liveshowet. Det kommer til å skje mye rart neste år. Jeg kan ikke avsløre mer (latter) - for da vil du være den eneste i verden jeg har fortalt det til!

"Hell´s Kitchen" er i platesjappene nå. Sjekk ut den offisielle websiden www.maxim.uk.netKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish