Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Maxim Overdrive
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Fyren med de rare kontaktlinsene er tilbake. Som frontfigur i Prodigy har han solgt flere skiver enn de fleste, og med soloalbumet "Hell´s Kitchen" har han laget en kommersiell plate om anti-kommersialisme... Av Espen Svenningsen Rambøl


Maxim skriver, produserer og står for "the vocal stylings" - med god hjelp fra kompiser som Liam Howlett, Gravediggaz, Sneaker Pimps og Skin fra Skunk Anansie... Til neste år kommer Prodigy med ny skive som for tiden kalles ""Always Outgunned, Never Outnumbered", men den blir trolig utsatt like lenge som Maxims skive (den skulle egentlig slippes i 1999 under tittelen "Demon").

Vi kunne sikkert sløst bort mye plass på fortelle deg ting du allerede vet om Prodigy, men fuck det. La oss heller snakke musikk med Maxim, ok? I person er Keith "Maxim" Palmer en avbalansert fyr, som for anledningen slurper kaffe i restauranten på Hotell Continental i Oslo. På med diktafonen, here we go...


Det mest åpenbare med tekstene dine er et sterkt anti-kommersielt standpunkt. Nådde du metningspunktet etter at Prodigy ble ansett som et kommersiell band?
Ja, på en måte. Heldigvis hadde ikke jeg noe med den kommersielle delen av bandet å gjøre. Vi bygget opp Prodigy med troen på at vi skulle "keep it real". Folk skal ikke komme inn og fortelle oss hva vi skal gjøre, liksom.

Enkelte låter på "Hell´s Kitchen" understreker mitt syn på hvordan denne industrien fungerer. Måten plateselskapene manipulerer folk, hvordan de starter opp med "vi vil lage musikk og være et band", til "hey baby, hvis dere virkelig vil selge skiver så må dere vanne ut musikken".

Markedet for tiden ser ut til å være helt dominert av kommersielle pakkeløsninger. Hvor vanskelig er det å motstå presset til å bli et produkt?
Jeg tror fortsatt at du kommer langt med å være deg selv. Når jeg ser tilbake på skivene mine om ti år, så vil jeg ikke gremmes. Og tro meg, det er mange artister der ut som kommer til å gjøre det!

Ti år fra nå kommer de til å sitte hjemme og tenke "Man, jeg nekter å tro at de tvang meg til å ha på meg de selvlysende buksene i den videoen!" Selger du sjelen din så får du den ikke tilbake. Du kan ikke først si "jeg vil selge popmusikk", og så "nei, nå vil jeg lage musikk med troverdighet". Man kan ikke gjøre begge deler.

Men når noe blir så populært at det blir en del av popkulturen, som Prodigy ble med "Fat of the Land", hvor lett er det å forhindre at snøballen ruller helt ut av kontroll?
Kanskje ved å gjøre det du virkelig har lyst til å gjøre. Folk fersker fort at du ikke er 100 prosent engasjert i det du gjør. Gjør du en konsert kan folk se om du ikke trives. Vi ser alle en million "acts" på tv, og vi kan alle se hvem som ikke er ekte. Alle kan se at f.eks. Bob Marley følte det han sang om.

Allikevel dukker musikken hans opp i reklamer, han blir remikset og bruk for å selge saker.
Men det er andre folks skyld, ikke hans. Selv om musikken hans blir brukt i hver eneste reklamefilm, så kan vi allikevel se på Bob Marley og si at han er ekte. Jeg skal ikke nevne noen navn, men med mange popartister kan man se "vent litt, det der er ikke egentlig deg".

De har bare plukket ut en blond fyr, eller en svart fyr, eller en latinsk fyr - sendt ham på helsestudio og kledd ham opp. Det er helt klart et marked for sånt, for småjenter liker også å kjøpe plater - men det er ikke ekte, det er noen som styrer dem helt.

Det triste er at det er disse "produktene" som selger flest plater...
Det er en ond, liten sirkel, eller hva? La oss si at bare 30 % av den norske befolkningen er ekte "music lovers". Så når folk skrur på radioen vil mange bare høre noe enkelt de kan nynne til - med et lett gjenkjennelig image.

Det har alltid eksistert boybands. En samling av guttunger med forskjellig utseende, sånn at jentene kan plukke ut en som er hennes favoritt. "Jeg er tent på ham, så jeg må kjøpe plata!" Man selger noe som unge jenter kan fanatisere om, og unge folk kjøper flest skiver. Det er de platene som kommer på hit-listene - men det har jo ingenting å gjøre med bra musikk. (latter)
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish