Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Simins¿ Solo-Explosion
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Trommeslageren i Jon Spencer Blues Explosion, tungvektsmestere hva angår funky punkblues, har løsrevet seg fra slagverket en liten stund. Resultatet er hans solodebut "Public Places" på Beastie Boys¿ selskap Grand Royal.


Aktivitetsmaskin
Russell Simins er muligens et navn de færreste kjenner igjen helt uten videre. Til nå. Uansett har han i årevis sørget for at kroppen vår har blitt fylt med sparkende rytmer og øredøvende grooves. Navnet på hans egent band har, nærmest opplagt, satt han litt i skyggen.
For om rett skal være riktig er han egentlig ingen debutant. Tidlig på nittitallet startet han JSBX i selskap med Judah Bauer og Jon Spencer. Siden den gang har han i tillegg hatt betydelige fingre med i prosjektet Butter 08, han har remikset alt fra Duran Duran til Asian Dub Foundation, og bidratt med miksing og produksjon sammen med Jamey Staub, for å nevne noe. Latsiden er tydeligvis ukjent.


Lyden av Simins
"Public Places" innlemmer så forskjellige folk som Mike D, Miho Hatori og Pete Rock. Det er betydelige nyanser, og det høres ut som om inspirasjonene er mange. Er dette den samlede lyden av mannen Russell Simins?
- Man kan nok si det. Det blir stille i den andre enden. Han befinner seg tross alt i Amsterdam, og morgenen er langtfra omme. Vi prøver igjen; men på hvilke måter er denne plata deg?
- Hmf. Det er jeg som har skrevet låtene. Jeg hører også på mye musikk, og mye forskjellig. Selvfølgelig mye rock, som f.eks. Led Zeppelin, Van Halen og Deep Purple, men også en del hip hop. Akkurat nå blir det mye Run DMC, Public Enemy og DMX.
Men det er flere tendenser mot teknologisk musikk på albumet ditt. I hvilken grad har slikt spilt inn?
- Jeg vil ikke si det er så mye, i så fall kanskje litt på den første låta, "Model". Jeg hører for så vidt på Chemical Brothers, Fat Boy Slim og Prodigy, så noe kan nok dukke opp sporadisk. Har jo laget litt beats og sånt her.
Anslag av blues tar en fest med klassisk singer/songwriting, og havner på nachspiel i kollektivet til hip hop og big beats lillebror. Noe slikt låter plata. Simins egne låter på hans vis.
Er det stor forskjell mellom denne soloaffæren og å spille med et band?
- Det er, for det første, helt andre mennesker. Som med Blues Explosion, har vi spilt sammen i lang tid, og vi er tre som lager låter sammen. Nå er det kun jeg som har skrevet. Dessuten er kjemien vår er helt genuin, og det blir ikke det samme ellers, uten Jon og Judah. Scenarioet er totalt forskjellig, og selv om jeg jobber med folk jeg har den riktige stemningen med, blir det allikevel annerledes.

Ikke pause
Var du på noen måte lei JSBX, slik at dette er å anse som en pause?
- På ingen måte, jeg elsker å spille med Blues Explosion. Men låtene på albumet mitt er ting jeg har gjort på egenhånd, og som ikke helt kler bandet. Jeg synes allikevel de er gode, og da ville jeg spille dem inn, og gi ut album. Vi lager faktisk også låter for et nytt Blues Explosion-album i disse dager, som skulle være ute i slutten av neste år. Ingen pause for meg, nei.
Hvordan vil dét albumet låte?
- Omtrent som Bon Jovi, he, he. Nei, det kan man ikke svare på. Vi har ikke spilt inn noe enda, og er så vidt på låtskrivingsstadiet. Uansett er det nesten umulig å skulle beskrive sin egen musikk.

Turné
Hvordan ser den nærmeste fremtiden ut for deg, Mr. Simins? Mye stress?
- Jeg har nok å drive med ja, men har full kontroll. Blir litt turneaktivitet i Statene og Japan om kort tid, så regner jeg med at Europa står for tur tidlig neste år.
Om det blir noe Norgesbesøk gjenstår å se, men man kan alltids håpe. Den syngende trommisen har nok av venner her til lands fra før, så mottakelsen burde bli forholdsvis varm. Under tiden får man heller ta for seg albumet, og bli kjent med han der. Riktignok uten så mye blues, men med rikelig explosion.
Ruben GranKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish