Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Fireside fortsatt
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonHva med låttitlene på albumet. Hvorfor ¿Elite¿?
-Litt morsomt det der. Alle i bandet tilbragte timevis i oppveksten med å spille spill på Commodore 64, hvis du husker den. Albumet er en slags hyllest til denne maskinen, som hadde en betydelig rolle i vår oppvekst. Alle låttitler er derfor navn på Commodore 64-spill, også ¿Elite¿.

Fireside- live
Vil det ta tre år før dere slipper neste album?
-Det er naturligvis vanskelig å si nå. Vi har ikke akkurat begynt å planlegge neste skive, men jeg håper absolutt ikke det skal ta så lang tid. Nå er det viktigst å få promotert ¿Elite¿, spilt konserter, og ha det fett. Så lenge gnisten holdes ved lag, fortsetter vi som bare det.

Hva slags materiale har dere spilt på konsertene så langt?
-Mest fra det nye albumet, et par fra den første skiva, ¿Fantastic Four¿, og en eller to fra ¿Do Not Tailgate¿. Vi har faktisk ikke spilt noen fra forrige album, men man skal ikke se helt bort fra at det kan skje. Er det noen du vil høre kanskje?

Der forlot vi Kristofer til tuning av gitarer, og sjekking av mikrofoner, før de skulle entre scenen på So What, denne onsdagskvelden 22. november. Responsen hadde vært upåklagelig foreløpig på turneen, kunne Kristofer fortelle. Denne kvelden var derimot overraskende slapt besøkt. Halvfullt lokale, og heller ikke et tilsynelatende overivrig Fireside. Dessverre. I livesammenheng tidligere har det nærmest sprutet av bandet, men de virket denne kvelden delvis ufokuserte, delvis upresise. Deres nye materiale spenner riktignok fra det aller mest sparkende rocka, til tystgående psykedeliavise med teknoide ambientfaktorer, og det var ikke alle disse elementene som ble like sprekt fremført. Spesielt på de mer rolige delene ble det upresist og lett rotete, og det var litt for lett å kjede seg. Lyden var dessuten et diskanthelvete ut av denne verden, og kvelden var generelt irriterende skarp og spiss. Det virket ikke som det nye materialet satt riktig som det skulle. Lydkluss i tillegg, legger dessverre et par dempere på det som egentlig kunne vært riktig formidabelt.
Selv om ¿Elite¿ umiddelbart er litt vanskeligere tilgjengelig enn de har vært på tidligere utgivelser, burde låtene absolutt kunne fungere live. Nyansene ville kunne skape god variasjon, såvel som både flott trøkk og behagelig flyt.
Til tider satt det også. Når de fikk dratt i gang skikkelig, fremsto de også tightere. Det gjaldt kanskje mest på de eldre låtene, men til tider kom også de nye til sin fantastiske rett. Da gikk det fra seminevrotisk gitarkjør til smektende, utforskende noisepop, med både vokal og instrumenter som traff hverandre skikkelig. Et av høydepunktene var faktisk et av tilfellene hvor programmerte beats delte rytmen med de analoge skinnene. Syntheffekter i tillegg på deres vante formel, og arrangementer fra himmelen- da gliste vi godt. Beklageligvis en sjelden affære, men derimot med flust av potensiale. Vi tar de gjerne imot igjen.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish