Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Lisa Ekdahl
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Lille Lisa med gitaren er tilbake med ny plate, Lisa Ekdahl sings Salvadore Poe. Salvadore Poe er som seg hør og bør Lille Lisas kjæreste som har skrevet tekster til henne. Propaganda traff Lille Lisa og Salvadore i Oslo, og tok oss en prat om musikk.


Det begynner å bli en stund siden slageren "Vem vet inte du" plaget vettet av de fleste av oss. Men frøken Ekdahl har ikke gitt seg, og nå er hun tilbake med ny plate. Til tross for stygge rykter om at hun og kjæresten tilhører en religiøs sekt er begge like smilende når de mottar oss på hotellrommet.

Lisa ser like uskyldsblå ut i virkeligheten som på TV, og når hun begynner å snakke er det ganske opplagt at hun ikke har kommet i stemmeskiftet ennå. I og med at Salvadore faktisk er ganske kjekk, er det naturlig å spørre hvor og når hun plukket opp ham.
-Det er ikke den nye kjæresten min, det er faktisk mannen min, i et år, utbryter Lisa. Vi har vært sammen en god stund - er det tre år?

Salvadore nikker godkjennende.
Men var det ikke mange svenske fans som ble skuffa da du giftet deg?
-Nei, det tror jeg ikke, jeg har ikke spurt noen, he-he. Lisa ler en høy småpikelatter. Men så har hun også vært gift før.

Både Lisa og Salvadore virker uinterreserte i å snakke noe særlig om privatlivet sitt. Så jeg lar dem fortelle om den nye plata, og da er begge ivrige.
- Salvador har skrevet musikken og tekstene. Det er en del opplagte referanser til bossanova.
For min egen del må jeg si at albumet hadde flere referanser til heismusikk eller en litt klissete 50-tallsfilm, men det får så være.
- Først hadde vi ikke planlagt å jobbe sammen, skyter Salvadore inn. Jeg satt bare og skrev noen sanger hjemme, jeg skrev et par av de sangene som er på plata, og så begynte Lisa å synge med ettersom jeg skrev dem. Og da skjønte vi at noe bra var i ferd med å skje, og da begynte jeg å skrive mere med henne i tankene. Det var på en måte en avgjørelse som tok seg selv.
- Sangene reflekerer på en måte livet vårt sammen, mener Lisa. - Men de reflekteter også meg som person, for det er jeg som synger.

Lisa ser like naiv ut som før, men føler hun seg mere moden, nå som noen år har gått?
- På en måte føler jeg meg helt som den samme personen, og til og med fra før jeg debuterte - ha ha ha!!!
Lille Lisa tok sin egen vits før hun fikk snakket ferdig, og dermed rant det litt ut i sanden, kan man si.
- Nei, seriøst, folk oppfatter meg forskjellig, og jeg liker det. Noen oppfatter meg som naiv, andre som en sterk kvinne. Hvis hele verden hadde det samme bildet av deg, så kan man føle seg litt fanget i det, noen kan tro jeg er litt blåøyd, men noen tror jeg er smart også, påpeker Lisa med et underfundig smil. - Jeg tror nemlig det er viktig å vite sine prioriteringer her i livet, og mine prioriteringer... og jeg vet tilfeldigvis at det er Salvadores prioriteringer også...
- Vi ville ikke forandre stilen eller imaget vårt bare fordi vi trodde det kom til å selge noen flere plater, avbryter Salvadore.
- Det er det jeg mener, sier Lisa.

Salvadore forklarer.
-Vi vil bare lage noe som vi liker, og for det andre er det jo ikke sikkert det funker likevel.
- Tenk på det, det hadde vært horrorscenariet. Hva hvis man prøvde å lage et album som man trodde at folk kom til å like, og du egentlig ikke likte det selv. Så kan to ting skje: Enten så likte ingen det, og da hadde man solgt seg selv for ingenting, eller så digger folk det, og da liker de deg for noe som du egentlig ikke føler at du kan stille deg bak. Uansett så taper man, man kan ikke vinne.
Lisa puster ut noen sekunder etter taleflommen, og så:
- På denne måten lager vi et album som vi selv synes er flott. Hvis folk ikke liker det er det kjipt, men hvis de liker det så har man vunnet.
- Veldig bra sagt! Salvadore ser beundrende på sin pike.


Les videre herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish