Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
In it for the money
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Madonna ville egentlig bli danser, men innrømmer at hun begynte med musikk for pengenes skyld.


De fleste kjenner nok Madonna for stemmen og musikken. Mange vil også huske at hun har hatt noen filmroller. Nå innrømmer pop-dronningen at det var tilfeldigheter som fikk henne inn i musikken. Vi møtte Madonna i Stockholm etter at hun hadde mottatt to MTV-priser.

- Det var nesten ved et uhell at jeg ble sanger. Jeg dro til New York i 1978 for å bli profesjonell danser, men så forstod jeg at en dansekarriere ville gjøre meg fattig resten av livet. Da begynte jeg å gå på auditions for Broadway-shows og musikaler, sier en ærlig Madonna.
Å søke lykken i New York er ikke nødvendigvis en enkel oppgave. Selv for en kommende stjerne som Madonna ble møtet med verdensmetropolen en blandet fornøyelse. Hun slapp å campe i Central Park, men den første tiden hadde hun ikke mye å rutte med.

- Jeg var bare en vanlig jente fra landet. Byen overveldet meg. Blandingen av kulturer, alle valgmulighetene, alle tingene jeg kunne gjøre. Det var veldig stimulerende. Den første tiden måtte jeg bo hos folk jeg traff på en audition. Jeg sov på gulv og sofaer helt til jeg fikk meg en jobb som danser. Da kunne jeg betale min egen husleie, men man blir ikke akkurat rik av å drive med moderne dans heller, sier Madonna.

Som kjent finnes det andre bransjer hvor pengene flyter friere. Madonna, med sine ferdigheter i kroppsbeherskelse som hun hadde fra dansingen, fikk muligheten til å spe på en slunken konto med en rolle i den erotiske spillefilmen ¿A Certain Sacrifice¿. Og lønnen: 100 dollars! Til sammenligning solgte hun forrige måned en enkelt konsert til Microsoft for 400 millioner kroner.
- Først hadde jeg ingen planer om å begynne å synge. Etter hvert ble jeg oppdaget av noen franskmenn som så meg i et show. De fikk meg inn i musikken, og det ble litt av en avsporing, kan man si.

Avsporingen resulterte i en av de mest utrolige karrierer verden har sett. Siden debuten i 1983 har Madonna sluppet til sammen 16 album, som de legendariske ¿Like a Virgin¿, ¿Like a Prayer¿ og ¿Erotica¿ og selvfølgelig årets ¿Music¿. I tillegg har hun gjort seg bemerket på kinolerretet, kanskje først og fremst for rollen i ¿Evita¿. Madonna er også kjent for å skifte stil temmelig ofte. Vi har sett henne som forvirra 80-tallsbabe, som sado-masochist, som ultrakatolsk snill pike og nå sist som en ekte cowgirl.
- Jo mer du vet, og jo mer du forstår av livet, desto lykkeligere blir du. Jeg liker det jeg lager i dag bedre enn det gamle stoffet, fordi det nye er mer gjennomtenkt. Musikken min er fortsatt glad, men den er mer tankefull, sier Madonna.

I løpet av tjue år i underholdningsbransjen har Madonna også utviklet seg på det personlige planet. Utenom å være verdensstjerne, har hun også en rolle som husmor med to små barn. Forrige uke fikk hun og familien erfare at stjernestatusen også kan ha negative sider. Innbruddstyver tok seg inn i huset mens familien var hjemme og tok med seg flere personlige eiendeler, blant dem Madonnas bil. Også mediepresset kan være vanskelig å takle for en småbarnsmor, spesielt når datteren Lourdes Maria begynner å bli gammel nok til å forstå hva som skjer. Det som skrives er ikke alltid like hyggelig.
- Jeg prøver å skjerme henne mot dette, ellers vil hun frike helt ut, sier Madonna, som til tross for sin flørt med sex og religion og sin opptreden i erotiske filmer har et sterkt verdisyn:
- Den viktigste utfordringen i livet er å fortsette å være ærlig og beholde uskylden når man blir voksen.

Madonna kan også bringe en gladmelding til sine fans og til alle som vil oppleve henne på scenen.
- Jeg tenker seriøst på å dra ut på ny verdensturné neste år, det kan dere forvente, sier hun. Billettene til Madonnas siste konsert i London gikk for flere tusen kroner stykket. Det er bare å begynne å spare¿Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish