Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Mel B - krydder på egenhånd
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Mel B var den første i Spice Girls til å slippe solomateriale. For to år siden kom singelen ¿I Want You Back¿. Siden den tid har både Victoria og Emma fått solosuksess med sine singler, og Mel C har sluppet album, som vel trygt kan sies å ha blitt en internasjonal hit. Nå er det derimot Scary Spice¿ tur.


Bortsett fra en coverversjon av Cameos ¿Word Up¿ fra filmmusikken til ¿Austin Powers 2¿ i fjor, har vi ikke hørt noe særlig mer musikalsk fra Scary Spice. Men hun hadde andre planer. Hun ble mor, og mer nylig, skilte lag med datteren Phoenix Chis far, Jimmy Gulzar, som vi kan anta er inspirasjonen for Mel B¿s tøffe singel ¿Tell Me¿.

Hun dater for tiden skuespilleren Max Beesley, som har en mer positiv gløtt på Mel¿s soloalbum ¿Hot¿- han skrev og dirigerte orkesteret på en låt. Hvorvidt det er hennes nye kjæreste, eller hennes nye, daglige treningsøkter, har Mel B aldri tatt seg ut mer strålende. Morsrollen ser ut til å ha myknet den skumle edgen litt, men 25-åringen kan raskt snu til rock and rollstilen om hun vil. Rask tunge og i storslått form, er hun utstrakt i trang, rosa t-skjorte, og matchende rosa slangeskinnsboots. Hun er entusiastisk over sin nye plate, og det tredje, nye Spice Girls-albumet. Ingen emner lyser derimot opp øynene hennes mer enn hennes datter Fifi, som hun kaller henne.


Hot B
Hvorfor har du kalt soloalbumet ditt ¿Hot¿?
Jeg tror det er fordi det er så fullt av energi, bokstavelig talt, fullt av hot energi gjennom hele albumet. Det er smerte der, det er kjærlighet, latter, hat nesten, det har pasjon, det har alt man vet at gjennomsnittsmennesket går gjennom i løpet av livet. Jeg er slik, albumet er slik, opp, ned, opp, ned, som er vedlig meg. Men jeg tror jeg er mer balansert nå, du vet, jeg har en datter. Jeg har ryddet i mitt personlige liv, min karriere, og gjort det, ja, perfekt. Jeg kunne ikke ønsket eller bedt om noe mer.

Det er gått to år siden solosingelen ¿I Want You Back¿. Hvorfor har det tatt så lang tid å få gitt ut et album?
Grunnen til at det er gått så lenge, er fordi jeg jag har blitt gift, skilt, fått en baby, slappet av, gjort Spice Girls-albumet, gjort noen videoer. Når jeg tenker på det kunne jeg nok gjort det på tre-fire måneder, kanskje? Men det tok nok litt lenger.

Ble du inspirert til å skrive av alle de følelsesmessige omveltingene i livet ditt?
Jeg ville kunnet skrive en låt uansett om jeg hadde gått gjennom det jeg har gjort eller ikke. Men det er biografisk, og hver sang er som å sørge for sin egen terapi. Hver sang beskriver et øyeblikk i livet mitt, så det er stunder da jeg var full av glede, og ikke kunne klage over en ting, mens på andre siden av skalaen var det grusomt, det var fryktelig, men slik er livet. Jeg mener, jeg er ikke den første personen som går gjennom det jeg har gått gjennom, og jeg er ikke den første alenemoren, det er jeg ganske sikker på. Uansett om jeg har vært gjennom ned- og oppturer, har det gjort meg til den personen jeg er nå, og jeg kunne ikke sittet her full av glede og lykke om jeg ikke hadde gått gjennom alt. Og den typen person jeg er- jeg trekker på en måte til meg kaos og galskap likevel!

Er du bitter på et spesielt forhold, slik teksetn på ¿Tell Me¿ antyder?
(Ler) Jeg vil ikke si det er en bitter sang, det bare beskriver.... jeg er sårbar, jeg er littegrann sint. Jeg er aldri noen gang angrende, for jeg angrer ingenting jeg har gjort i livet eller karrieren min. Jeg sier liksom bare; her er jeg, jeg har gått gjennom noen tøffe tider, men hey, jeg står fortsatt, jeg får gjort ting og jeg har lært leksa mi.

Men den er om eksmannen din?
Vel, jeg sa ikke at den var om noen helt spesiell. Måten jeg beskriver den sangen er bare som en stund i livet mitt, jeg nevner ingen navn, det er bare... ta den som du vil, ler hun.

Linjen ¿all you ever loved was Mel B¿s money¿, den er smertelig ærlig...
Vel, jeg har hatt forhold hvor det har vært tilfellet. Moren min kom ned på videopptakene, og hun gråt; ¿der står du og synger om livet ditt. Det var en stund du stengte alle ute, og taklet det så godt du kunne.¿ Jeg har stor tro på at selv om du har venner og familie rundt deg, kan bare du finne ut ting selv, bare du kan gjøre deg selv lykkelig. Du kan ikke stole på at noen andre gjør det for deg.

Datteren din Phoenix Chi har inspirert sangen ¿Lullaby¿...
Hun er fantastisk. Hun er livet mitt. Hun vekker meg halv åtte på morgenen, med det store smilet sitt, og jeg bare ¿Aahh¿. Det er flott. Jeg har akkurat fått en tatovering av henne faktisk, en Phoenix-fugl. Den er litt tørr, for jeg fikk den for to dager siden. Og tro meg, det var vondt, veldig vondt!

Hva har vært den mest belønnende opplevelsen i livet ditt så langt?
Bare det å nyte datteren min, tror jeg, se at datteren min vokser opp. Et minutt er hun så stor, neste er hun så stor, og i mellomtiden må jeg gjøre så mye, og hun må reise så mye med meg. Vi nyter livet sammen, og det er det beste av alt. Hun blir med meg, og får se det jeg ser.

Samarbeid
Hvordan var det å jobbe med Max Beesley?
Jeg har kjent han i omkring fire år, og jeg gjorde et spor med han forrige år. ¿Step Inside¿ er vakker, med orkester en veldig mørk og mystisk sang. Det var faktisk en av de raskeste låtene å spille inn på albumet, det tok noe slikt som seks timer. Normalt er du der inne hele dagen og hele natten, og får hver minste ting perfeksjonert før mastering, men den var ganske kjapp.

Du er sammen med Max.
Ja, vi ble sammen helt i starten av året, og alt går kjempebra. Han er riktignok opptatt med å lage sine filmer, han lager en film i Toronto med Mariah Carey (¿All That Glitters¿) for øyeblikket, så han er opptatt med sitt,og jeg er opptatt med mitt. Vi har et fint lykkelig, sunt forhold. Han spiller piano når jeg går ned trappene på morgenen, og det er så skjønt.

Så han er musikalsk?
Jepp. På ¿Step Inside¿ var det utrolig for meg å se Max. Du vet, han skrev alle notene, og han dirigerte et orkester på cirka seksti mann, og slikt har jeg aldri sett før. Jeg hadde Phoenix med meg, og selv hun var imponert. Å høre dem spille det klassiske greiene til en skitten,tjukk bassgang, var helt sinnssykt. Jeg har det hele på video.

Du har også jobbet med Sisqo, hvordan er han å jobbe med?
Åh, han er bare en stor ball av talentfull energi, han er fantastisk. Han er en jeg pleide å høre mye på da han var med i Dru Hill. Jeg er en stor fan av han, og jeg tilbragte to uker med han i LA, og han var brilliant å jobbe med. Jeg gjorde tre låter med han også, det var bra. Dette var en stund før han slapp soloalbumet sitt. Jeg var i studio, og han sa; Hør på denne låta, ¿Unleash The Dragon¿, hør på ¿Thong Song¿... og jeg bare; du kan ikke gi ut det der! Han løp inn og ut - det var galskap, galskap, galskap!

Har alle disse samarbeidene gitt deg smaken på mer?
Jeg vil se hvordan folk tar imot albumet først, og se om de liker det. Jeg har allerede bandet mitt sammensatt, så forhåpentligvis på et eller annet tidspunkt neste år. Så håper jeg å få ut et nytt album, hvis folk vil det, for jeg har lyst til å jobbe med Prince og Mary J. Blige. Jeg mener, jeg hadde ikke en gang tid til å jobbe med dem. Så går det etter planen, og folk liker det, vil jeg lage et til.

Spice Girls
Trenger dere å gjøre disse soloprosjektene for å hevde dere selv som individualister?
Spice Girls - vi driver en business sammen, vi fikser det sammen, vi er bestevenner, så det er ikke i det hele tatt et tilfelle av å distansere oss fra hverandre. Det dreier seg bare om å være modne angående faktaet at vi vil gjøre vår egen greie, men deretter være smarte nok til å innse at vi vil ha det kjempeartig når vi kommer sammen igjen. Og du vet, Spice Girls var det som satte oss i gang fra starten. Så det er en blanding av alt, og jeg tror folk glemmer at vi er våre egne sjefer, og at vi er bestevenner, og at den kombinasjonen er den beste kombinasjonen du kan ha. Når jeg holder på med sologreiene mine, kan jeg ringe Mel og be henne høre på noe jeg har gjort, og få hennes mening, og vice versa. Vi kan liksom gi hverandre råd, men på en veldig gjensidig, respektfull måte.

Anser dere hverandre som listerivaler?
Jeg synes ikke vi er listerivaler i det hele tatt. Vi planlegger aldri å skulle slå ut hverandre. Man gir ut ting når det passer seg best, ikke for å danke noen...

Plutselig skjedde alt på en gang...
Spice Girls har vært borte en stund. Melanie har hatt sitt eget album, som har gjort det glimrende, og Emma har sitt på vei. Hun har skrevet omkring 18 låter, som kommer ut neste år. Vicki jobber med sitt akkurat nå, mitt er akkurat sluppet, Spice¿s sluppet...jeg kommer til å dø på slutten av året. Ha, ha!

Spicemania
Er du bedre rustet til å håndtere mediafokuseringen nå om dagen?
Vet du hva? Det første året med Spice Girls var vi alle nødt til å bli tøffe, og vi ble alle såret av alt sladder, og ble paranoide. Etter noen år med det, lærer du å ikke helt bry deg om det. De eneste gangene det plager oss, er når de begynner å bry seg med familiene våre, og slike ting. Men generelt kan de si hva de vil om meg. For jeg vet jeg er en bra person, sanger og det jeg gjør - jeg er stolt av det. Vi sender oss selv ut der, så vi er nødt til å bli kritisert. Ikke alle kommer til å elske det du gjør, eller hvordan du ser ut. Så lenge du har familien bak deg, og de ser at du holder deg på matta, og du vet du holder deg på matta, er alt greit.

Livet kan vel neppe bli like vilt igjen som det var helt i begynnelsen på Spice-manien...
Livet er villt, jeg mener, det første året... Ikke glem at det ikke var noen andre jenteband da vi kom på banen. Vi ringte opp Smash Hits, og de sa ting som; ¿Nei, dere kan ikke være på forsiden, dere er et jenteband.¿ Det var som en kamp, en stor heltidskamp overalt. Så vi reiste rundt i verden for å spre vårt lille frø, og ingen ville egentlig høre det, men det tok seg absolutt opp, og tidvis helt av. Så når vi startet var det nok manisk, ja, men vi hadde noe å bevise. Ingen hørte på oss, ingen ville gi oss to sekunder av sin tid, og nå er det masse jenteband. Og det er bare helt glimrende.

Hvilke av disse jentegruppene beundrer du?
Jeg må si Destiny¿s Child er helt der oppe, helt oppe, selv om de liksom bytter om på medlemmene og slike ting. Det er litt forvirrende. Men musikken er veldig bra, hele stemningen er bra, veldig bra.

Vil det nye Spice Girlsalbumet bli det siste?
Vet du hva som får meg til å le? Da vi først ga ut ¿Wannabe¿, mente folk at det var den eneste låta vi ville komme med. Så ga vi ut album, og folk trodde aldri det ville komme et til... Vel, nå har vi slupet vårt tredje, og er det det siste? Nei, det er det ikke! Forhåpentligvis skal vi på turne med det i slutten av neste år. Så alt er bra.

Hva ser du frem til akkurat nå?
Bortsett fra å se datteren min vokse opp? At folk skal forstå hvor jeg kommer fra. At jeg skal kunne ta folk med meg på reisen videre, for jeg vet ikke hva det neste jeg gjør vil bli. Det er så mye i hodet mitt jeg har lyst til å gå og oppleve. Jeg har faktisk blitt med i to nye veldedighetsgrupper, en for misbrukte koner, og en for AIDS-ofre som er gravide, men som ikke nødvendigvis må bringe viruset videre til barnet deres. Du vet, det er så mange forskjellige ting jeg har lyst til å gå ut og være en del av, og uttrykke meg selv gjennom. Så følg med.

Jern i ilden har i hvert fall damen. På de fleste plan. Så om det så dreier seg om hennes oppvoksende datter, nye kjærester, Spice Girls-sladder eller egne utgivelser - på et eller annet vis vil nok Mel B være en kvinne du vil se og høre mer til. Hvis hun har tid.
Kommentarer fra brukere

Lise 16/01/2006 - 20:58

bra artikkel, men når ble den laget???
skal skrive en stil om mel b og må ha med årstall... denne artikkelen er et bra hjelpe middel! TAKK!!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish