Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Wookie - to skritt foran
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er dem som mener hele UK garage-kjøret bare er et midlertidig blaff, det gjør ikke Wookie.


Mange tror også at veien til lykke og nytelse er glitter, stas og haugevis med kroner, men Wookie er ikke enig i det heller.


Tørrpinne, og attpåtil blendet av hypen rundt hans egen person og musikksjanger? Neppe. Heller lidenskapelig og opptatt av jordnære kvaliteter. Tross diamantpyntede fingre.- Ringen kostet mye, og den synes vel kanskje ganske godt. Allikevel representerer den ikke meg, den er ikke hva jeg står for. Jeg trenger verken diger bil eller enormt hus. Er ikke det minste av den materialistiske typen. Glitrer veldig gjør den uansett, som så mye annet innen den eksploderende UK garage-scenen om dagen. En type musikk som sammen med den fremtredende tvillingbroren 2 step, tilsynelatende trekker til seg folk med sterk dragning mot champagne, dyre, hvite klær, gull og blankpolerte, store biler.
- Det er ikke til å komme bort fra at veldig mange innen UK garage
promoterer det gode liv med store klokker og mengder champagne.

Dersom folk vil se bra ut, og gjøre ditt eller datt mens de hører
musikk, må de gjerne det, så lenge det ikke fører til noen slags
konkurransementalitet. Ta for eksempel mye amerikansk r&b, hvor
tekstene stort sett dreier seg om artistene, deres hverdag, og hvor
sinnssvakt dynget de er i penger og luksus- ingen vanlige mennesker kan egentlig forholde seg til slikt, kjenne seg igjen i det. Jeg
synes det er veldig negativt, og det fører til altfor mye sjalusi og misunnelse. Verdiene blir totalt skrudd.

Livskvalitet
27-åringen ved navn Jason Chue, alias Wookie, i sofaen foran meg, kunne like godt vært en av kompisene dine, bare litt hyggeligere.
Lite dekadanse, blottet for staffasje. Med unntak av ringen. Noen utskeielser må man kunne unne seg, spesielt når man er en av dagens mest aktuelle og fremadstormende artister, remiksere og produsenter.
Men dersom det ikke er det såkalt søte liv som appellerer til Wookie, hva er da hans form for livskvaliteter og nytelser?
- Et stressfritt liv, sier han mens han ler. Nei, alvorlig talt, er det aller viktigste i livet trygghet og sikkerhet ved å ha venner og familie. Jeg har ingen egen familie, men jeg bor sammen med broren min, som er noen år yngre enn meg. Ikke bare er det hyggelig i seg selv, men vi tar vare på hverandre som ingen andre kunne gjort. En kompis hadde bare blitt med i bilen dersom jeg kjørte i fylla, mens broren min ville fortalt meg hvor idiotisk det er, og dratt meg ut.
Når det gjelder nytelse, ligger det dypere enn bare klær eller sex. Det ultimate må være å ha barn, som jeg også tar opp i "Joy My Pride" på albumet. Å få barn, og senere alt man vil få tilbake for det, er nødt til å være det aller største. Flere av vennene mine er i den situasjonen, og de er virkelig lykkelige med det. Jeg misunner dem litt dét. I hvert fall helt til jeg drar å byen, da misunner de meg, he, he. Om noen år er jeg forhåpentligvis der selv.

Norwegian stiffness?
I slutten av oktober gjestet Jason Osloklubben Barock i selskap med den nærmest legendariske mannen Jazzy B, kjent fra Soul 2 Soul, bak platespillerne, og en liten håndfull glade vokalister. En kveld hvor han skulle vise at hans nye album, "Wookie", faktisk også fungerer live. Noe det i og for seg gjorde, selv om vi ikke ble unnet mer enn fire nummer før DJ-settene fortsatte, denne gangen med Jason selv bak rillene.
-Det var fjerde gangen jeg har spilt plater ute noen gang, og platene var Jazzys. Jeg har ingen vinyl selv, jeg har ingen platespillere. DJ-miksing har jeg bare prøvd såvidt her og der hos kompiser, og liknende. Jeg mener, hvordan kan man lage musikk og ikke mikse?
Tydeligvis en natural, for uansett om kvelden ble kvelende lang, og med minimal oppvisning live, fikk han Oslo-publikumet til å boltre seg (nesten) hemningsløst til de stakkato rytmene og sødmefylte melodiene.
-Jeg ble ærlig talt ganske overrasket over kvelden. I forkant hadde jeg blitt sagt at nordmenn nærmest måtte fortelles at de skulle ha det gøy, så jeg ble overveldet over hvor vibey stemningen faktisk var. Morsomt å se folk ta av som de gjorde til mine egne produksjoner, selv om det kanskje ikke var helt hverken den riktige klubben eller den riktige dagen med en søndag. Kommer tilbake neste fredag, sier han, og ler igjen.

Fremtid
Høre mer til Wookie vil vi nok i hvert fall gjøre. Men hva har han å gi den musikalske fremtiden?
-Soul, mann, sjel. Jeg føler at det er en av tingene som gjør at jeg skiller meg noe ut fra mye fra annen 2 step, at jeg har mer soul i musikken min. Som med sjangeren i starten, hvor man tok allerede eksisterende r&b-låter, speedet dem opp og la nye beats, lager folk nå mer egne låter. Selvfølgelig med sporadisk remiksing i tillegg. Jeg har riktignok forholdsvis ganske drum¿n¿bass-aktige rytmer, men desto mer soul i for eksempel vokalen. Derfor omtaler jeg også musikken min ofte som Nu-soul, jeg har tatt tingene litt videre, installert r&b på nytt. Et skritt videre, og bort fra det ofte statiske tempoet den musikken beveger seg i fra før.
Men hvorfor denne storslåtte oppmerksomheten rundt Uk garage, eller 2 step, og ikke minst vil dette holde lenger enn et par år?
-Det er definitivt en sjanger som vil vare, midlertidig med nødvendige nye elementer underveis. Umulig å si idag hvordan 2 step høres ut om to år, men den kommer absolutt til å være der. Dette er det største egne som er kommet fra England på veldig mange år, ikke siden drum ¿n¿ bass. Man kan vel si at det er en videreføring av d¿n¿b gått kommersielt, rettere sagt populært. Bare se på det siste året, hvor det har ligget fem-seks låter i UK garage-leiren på Top 20, det spilles ikke bare på piratradio lenger, men på de landsdekkende, store radiostasjonene. Det hele er ganske spesielt, og veldig spennende. Grunnen tror jeg er at det ikke bare er lett tilgjengelig, men det er en ny, energisk beat koblet med gode, enkle melodier. Musikken oppsummerer engelsk musikkhistorie på en utrolig fengende måte.

Over alt
Fenomenet kommer kanskje fra England, og låter i tillegg nesten akkurat slik. Allikevel har det spredd seg som eksem på en overfølsom allergiker. Blir noe ekstra hot i det store Britannia, kommer det selvfølgelig andre steder innen en tid. Under den allmenne overflaten har denne musikken levd i England noen år, men har uten tvil kommet også hit til lands. Foreløpig kjennes musikken sannsynligvis best gjennom Craig Davids softutgave eller en liten håndfull andre hits, men stadig flere ser ut til å søke mot de tyngre sakene. I hvert fall i hovedstaden kan du gå på klubb tre ganger i uka, hovedsakelig dedikert UK garage og beslektede sjangre.
I sommer fikk vi høre dens godlyder i form av programmet "Wicked" på P3. Victoria Posh Beckham har til om med prøvd seg i selskap med True Steppers, MJ Cole har godt og vel levert et superalbum for en stund siden, tolvtommerne er utallige, og samleplatene ser ikke ut til å noen ende ta.
Men hva pokker er det slags musikk, spør du. Vi spør Wookie;
-Som en slags idiots guide to UK garage, måtte det bli forklart som en type musikk som er ekstremt groovy, fengende, oppløftende, særdeles funky og dansbart. I utgangspunktet basert på house og garage, basert på reggae, basert på hip hop, alle typer musikk egentlig, en miks av dem alle. Spesielt er min musikk det, i hvert fall. Man kan veldig enkelt si det er en slags hybridmiks av alle typer moderne dansemusikk, i mitt tilfelle med store doser soul i tillegg.
Soul har enda ikke hatt annet enn en eksepsjonelt god effekt på mennesker, og når den i utgangspunktet kanskje skremmende hybriden vi har med å gjøre, er feit som få, blir det ikke annet enn snadder for både øre, sjel og bakender som liker å riste løs. Skiva til Wookie kom for en stund siden, og dersom du enda ikke har latt fornuften tale, er det sannelig på tide. La deg lede, la deg glede.


Les også
- The Streets – Original Pirate Material


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish