Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Lag din egen religion på 1-2-3 (eh...og 4-5-6-7-8-9-10)
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Har du noensinne ønsket å samle sammen hundrevis av tilhengere, bunkre deg inne på et fort - for så å nyte fri sex, alkohol og dop mens alle andre dyrker og slaver for deg? Har du lyst til å utnevne deg selv til en gud, uten at folk erklærer deg moden for krisepsykiatri? Ønsker du å loppe staten for penger, slippe militærtjenesten - og oppnå respekt og aktelse blant dine medmennesker? Vel, glem det! Det kommer ikke til å skje. Sorry. Men det betyr ikke at du ikke kan snekre sammen din egen religion, og det kan også ha sine fordeler - selv om det ikke er fullt så enkelt som det engang var...
Av Espen Svenningsne Rambøl...Og det kan vi egentlig takke anarkist-blekka Gateavisa for. Sommeren 1995 trykte de et innføringskurs i det å grunnlegge sitt eget trossamfunn, etter at Hedningssamfunnet i 1989 hadde forsøk å gjøre et mediejippo av sin religion ¿Samfunnet til Den Store Buhus Ære¿. Den gangen ble religionens forsøk på registrering avvist, men bare på grunn av formelle feil ved søknaden. Senere gikk mer rasjonelle forsøk rett i boks, og Gateavisa publiserte en detaljert beskrivelse (som vi i revidert form gjengir på neste side) på hvordan man best lykkes med å registrere sine åndelige eskapader. Det kan kanskje diskuteres hvorfor noen skulle ønske å starte nok et trossamfunn, med tanke på hvor mye faenskap de eksisterende religionene har klart å utrette - men det viser seg å være riktig praktisk å være forstander i et trossamfunn, særlig hvis man er mann. Mens enkelte vernepliktige går til vanvittige ytterligheter for å bli fritatt for militærtjenesten (En 18-årig ukrainer skar i fjor av seg tissen for å slippe unna, men ble senere stilt for en militærdomstol - tiltalt for å ha ødelagt kroppen for å lure seg unna militærtjenesten. Sånn kan det gå...), kunne man i følge vernepliktsloven som forstander av sin egen menighet bli fritatt. Som en liten bonus hadde man også muligheten til å loppe staten for rundt 5-600 kroner året pr. medlem. Eksistensen av eksentriske menigheter som ¿Alt Som Er¿ og ¿Ashana Menighet¿ bekreftet at dette faktisk ikke var for godt til å være sant. En rekke anarkister registrerte egne trossamfunn, og nøt godt av mulighetene deres nyvunne, åndelige status bød på. Med tanke på hva enkelte overhoder i andre trossamfunn finner på, var mulighetene nesten endeløse. Men det var noen år siden...


For etter Gateavisas oppslag plukket store deler av dagspressen opp fenomenet - og snart ble det hele for godt til å være sant. Et trossamfunn skal registreres når ¿det ikke med sin lære eller sitt arbeid kommer i strid med rett og moral¿. Dette er dog et ganske løst begrep som myndighetene flittig har tatt i bruk for å avvise hordene av mer eller mindre seriøse søknader som de siste årene har florert i kjølvannet av presse-oppslagene. Justisdepartementet og Fylkesmennene (de offentlige instansene som godkjenner registreringen av trossamfunn) velger nå å skille mellom såkalte seriøse (som f.eks. Statskirken) og ¿useriøse¿ (som mitt eget forsøk; Det Medionistiske Tempel) trossamfunn, uansett hvor lite saklig grunnlag de måtte ha. Det er nå i tillegg foreslått en karantenetid på tre år før registrerte trossamfunn får statstilskudd, og før forstanderen blir fritatt for militærtjenesten - men forslaget har ennå tilgode å bli vedtatt. Selv om jeg med min egen, lille religion formelt oppfylte alle kravene, så myndighetene med tvil på mitt ønske om å spre Medionismens glade budskap til de åndelig sulteforede. Det er mulig at myndighetene følte det på seg at min utflukt ut i det karismatiske miljøet bare var en slesk måte å snike seg unna verneplikten, eller kanskje de bare så meg som potensiell David Koresh - hvem vet. Uansett grunn til avslaget, kan du i det minste lære av mine feil. Så her følger i grove trekk oppskriften på hvordan man starter sitt eget trossamfunn.
Både FNs menneskerettighetserklæring og Den Europeiske Menneskerettighetskonvensjon regner trosretten som en fundamental menneskerett. Det betyr at du i praksis har rett til å starte ditt eget trossamfunn, selv om myndighetene i det siste har lagt sperrer i veien for det. Vær oppmerksom på at stiftere av nye trossamfunn generelt blir møtt med større mistenksomhet enn tidligere, så her lønner det seg å følge spillereglene - uansett hvor partiske de måtte være. Lykke til, og skriv gjerne inn til oss hvis du skulle klare å starte opp din egen, flunkende nye religion. Hvem vet, høres den morsom ut kan vi kanskje ta i mot et æresmedlemskap!

GRUNNKURS I Å SNEKRE SAMMEN SIN EGEN RELIGION:

1. Husk; ¿Alle har rett til å driva religiøs verksemd åleine eller saman med andre, og til å skipa trudomssamfunn når rett og sømd ikkje vert krekt.¿ i følge Den norske loven om trudomssamfunn og ymist anna, § 1. Så det er bare å sette i gang!

2. Vent til du fyller 23 år, og meld deg ut av statskirken, eller event. annet trossamfunn. Det holder med å skrive ¿Jeg ønsker med dette å melde meg ut av den norske kirke. Jeg ønsker ikke å ha noen samtale med presten om dette.¿ Fyll ut med navn, adresse, fødselsdato og kirken du er døpt i. Signer - og send brevet til denne kirken. Vent på bekreftelse!

3. Hva tror du egentlig på...? Sett fantasien i sving, og design din egen religion. Det er opp til deg om du ønsker å starte noe helt nytt, eller bygge videre på et allerede etablert trossamfunn. Velger du den sistnevnte løsningen, er det smart å legge til elementer som skiller menigheten din fra andre. Dette betyr imidlertid ikke at du selv må tro på religionen din. Poenget er at det finnes en eller annen form for trosbekjennelse, ikke at du selv tror. Alle religioner er jo fulle av tvilere, ikke minst statskirken...

4. Det er en god ide å utstyre religionen din med en guddom, gjerne en variant av f.eks. Jesus. Har du en Gud i religionen din, lønner det seg å gi denne ekstra stor plass - hva du velger å legge vekt på i din religiøse praksis er det ingen som bryr seg med. Det er også et sjakktrekk å ikke la fantasien løpe helt løpsk når man strukturerer religionen. Selv om myndighetene ikke har noen rett til å vurdere et trossamfunn utfra hvor alvorlig det kan tas, gjør de selvsagt det uansett!

5. Rekrutter minst én venn til å bli med i menigheten din. Det er ikke en forutsetning for å få religionen din registrert, men klart en fordel. For å få lokket med noen, utnevn ham/henne f.eks. til styremedlem, yppersteprest, viseprofet eller noe annet gøy - og sørg for at han/hun også melder seg ut av statskirken.

6. Når du har kommet opp med en religion du er fornøyd med, er neste skritt å registrere den. Et trossamfunn som ønsker å bli registrert skal sende en melding til Fylkesmannen. Det er viktig at meldingen inneholder; A) Trossamfunnets navn og adresse. B) Trosbekjennelse og lære. C) Oppbygning, virksomhet og utbredelse. D) Navnet til hver styremann. E) Navn og arbeidskrets til hver prest/forstander F) De regler samfunnet har om formålet, om hvem som kan høre med til samfunnet, om stemmerett, talsmenn, tjenestemenn, og forandringer i vedtektene - og om oppløsning og lignende. Send søknaden til Fylkesmannen i din kommune. Lykke til!

7. Vent på svar fra fylkesmannen. Skulle du mot formodning få avslag, kan du overklage Fylkesmannens avgjørelse til Justisdepartementet - selv om sjansene er store for at de kommer til å opprettholde fylkesmannens beslutning. Det er lov til å prøve seg!

8. Har du derimot fått et positivt brev tilbake fra Fylkesmannen er det på tide å celebrere. Gratulerer! Ta en pust i bakken, og feir vendepunktet med venner og sognebarn. Jeg kommer fortsatt til å være her i morgen.

9. Velkommen tilbake. Håper ikke du festet for hardt i går? Nå er det på tide å kjøpe en menighetsprotokoll - den eneste reelle utgiften her. Denne protokollen kan fåes kjøpt hos firmaet Sem & Stenersen Offsettrykkeri A/S, Akersbakken 10/12, 0172 i Oslo. Ta så med protokollen til Fylkesmannens kontor for autorisasjon. Så er du i business!

10. Gå ut og spre det glade budskap. Sank sammen din egen flokk, og melk dem for alt de har. Bruk dem så til å sanke flere medlemmer, osv. osv. Hevd at du alene er i kontakt med høyere makter. Erklær alle som er uenige med religionen din for gudløse hedninger, og døm dem til evig fortapelse. Forfølg dem gjerne. Fordøm, undetrykk og bannlys de vantro - hele tiden med kjærlighet i hjertet, selvfølgelig. Sikt på verdensherredømme, og tru med jordens undergang hvis verdens befolkning ikke slutter seg til kirken din. Hvis folk fremdeles ikke lar seg overbevise - start en ny krig. Mangler du resurser til det, (eller bare går lei hele greia); ta med deg menigheten til et øde sted, og overtal dem til å ta livet av seg. Forgift dem, og røm før politiet dukker opp. Begynn på nytt igjen under et annet navn. Eller forresten, kanskje ikke. Ved nærmere ettertanke; glem hele punkt 10. Ingen grunn til å følge i fotsporene til de fleste andre religioner...

Takk til Gateavisa, som oppfordrer folk til å stjele stoff fra dem. Mange takk, dudes!

ALL VERDENS RELIGIONER:

TAOISME: Shit happens.
HARE KRISHNA: Shit happens Rama Rama Ding Ding.
HINDUISME: Denne shitten har skjedd før.
ISLAM: Hvis shit skjer, ta et gissel.
BUDDHISME: Når shit skjer, er det virkelig shit...?
ZEN: Hvordan høres shit ut?
CONFUCIANISME: Confucius sier:¿Shit Happens.¿
PROTESTANTER: Shit skjer hvis jeg ikke jobber hardere.
KATOLISISME: Hvis shit skjer, fortjener jeg det.
JEHOVAS VITNER: Bank, bank. ¿Shit happens¿.
JØDEDOMMEN: Hvorfor skjer denne shit´en alltid meg?
MORMONERE: Shit skjer igjen & igjen & igjen.
RASTAFANERE: Hey man, la oss røyke shit´en.

KULT-TOPPEN:

Har du først klart å stifte ditt eget trossamfunn er det bare å spre det glade budskap. Men det er kanskje en ide å ikke følge i fotsporene til disse gutta (og jentene). Vi i Propaganda oppfordrer deg absolutt ikke til å slå rekordene disse religiøse overhodene har satt, bare så det er sagt - dette er ment som en ren advarsel. For her er nemlig en gruppe trossamfunn som ikke helt klarte å spre livets ord:

1. The Peoples Temple
Religiøst overhode: Fremdeles i teten finner vi Jim Jones, som fikk det for seg at han var reinkarnasjonen av både Jesus og Lenin. I påvente av apokalypsen tok han med hele flokken til Guyana-jungelen og startet sin egen by; Jonestown.
Bodycount: Over 900 forgiftet. Etter å ha massakrert 11 mennesker den 18 november 1978 (inklusive den besøkende politikeren Leo Ryan) overtalte Jones hele menigheten til å drikke saft med cyanid. De fleste lot seg drepe frivillig, andre fikk hjelp på veien. Jones ble funnet skutt.

2. Branch Davidians
Religiøst overhode: Den mislykkede rock´n rolleren David Koresh, som pussig nok også hadde en sterk følelse av å være Jesus. Han samlet i 1993 sammen menigheten sin i en leir kalt Branch Davidian utenfor Waco, Texas. Myndighetene fikk nyss om at de hadde nok våpen til å starte tredje verdenskrig, men ble nektet adgang. Etter 51 dagers beleiring tente Koresh like godt på hele leieren. Enten det eller så tente de amerikanske myndighetene på, fritt valg!
Bodycount: 90 mennesker brant i hjel. Koresh antas å være en av dem.

3. Order Of The Solar Temple
Religiøst overhode: Nå ukjent. Lederne Luc Jouret og Joseph di Mambro døde sammen med 51 andre i et selvmords-rituale i Sveits.
Snodig kult basert rundt de mytiske tempelridderne, en hemmelig organisasjon dannet av franske korstogfarere i Jerusalem. Den moderne utgaven tror døden er en illusjon, og at de vil leve videre på stjernen Sirius...
Bodycount: Til sammen 74 medlemmer har hittil begått rituelle selvmord mellom 1994 og -97, de fleste respekterte, velutdannede og resurssterke mennesker...

4. Heavens Gate
Religiøst overhode: Marshall H. Applewhite, en seksuelt forvirret musikklærer/operasanger som sammen med syv kult-medlemmer ble kastrert i påvente at ufoene skulle ta medlemmene videre på ferden. Fikk i 1997 for seg at Hale Bopp-kometen skjulte romskipet de ventet på.
Bodycount: 40 medlemmer (inklusive Applewhite) forgiftet seg for å ¿kvitte seg med sine jordiske beholdere¿ og tok turen ut i kosmos. Lever om ikke annet videre på internett.

5. Jombola-kulten
Religiøst overhode: Den mystiske Pa Kujah. Trossamfunnet er antatt å være 300 menn og kvinner i Sierra Leone, som siden november 1996 har slaktet en rekke mennesker ved hjelp av rå vold og mørke krefter. Antatt å ha overnaturlige krefter, og skal kunne forvandle seg til bl.a. flaggermus, katter og hunder. Forhåpentligvis bare overtro...
Bodycount: Minst 30 motstandere antas å ha mistet livet i hendene på Jombolaene, som til dags dato herjer fritt.

6. Sprøinger uten navn
Religiøse overhoder: Adolfo de Jesús Constanzo, en cubansk-amerikansk modell ledet sammen med yppersteprestinnen Sara Aldrete en kult med stor suksess i dopsmugler- bransjen, mye takket deres tendens til å rituelt myrde sine konkurrenter. Det hele gikk greit helt til kult-medlemmer mutilerte en uskyldig student på ferie.
Bodycount: 24. Constanzo ble drept i armene på sin mannlige elsker, mens Aldrete nå er fengslet i Mexico.

7. The Church Of The Lamb Of God
Religiøst overhode: Den amerikanske mormon-fürer og bigamisten Ervil LeBaron, som i løpet av en periode på 20 år drepte konkurrerende mormonere ved hjelp av forsamlingen sin (for det meste koner og barn!).
Bodycount: Minst 20 stk, eller rundt en i året. LeBaron senior vandret heden i 1981, men sektmedlemmene fortsatte trofast drapene etter hans død. De myrdet bl.a tre avhoppere og en liten pike...

8. Aumb Shinrikyo
Religiøst overhode: Den blinde dommedagsprofeten Shoko Ashara, i følge ham selv en reinkarnasjon av Gud. Sekten slapp Sarin-gass på fem T-banestasjoner i Tokyo 20.mars 1995. De er også mistenkte for et liknende angrep i Matsumoto i 1994, pluss en rekke drap, kidnappinger og generell faenskap. I tillegg skal de ha planlagt å styrte den japanske regjeringen. En travel gjeng, dette her.
Bodycount: minst 18, pluss tusenvis av skadde. Ashara sitter for tiden i fengsel.

9. The Temple Of Love
Religiøst overhode: Yahweh Ben Yahweh (omtr. Guds sønn), en karismatisk svart leder fra Miami som ved hjelp av mord, terror og utpressing klarte å bygge opp et imperium verdt mangfoldige millioner dollar. Trosberetning bygget på læren om at svarte amerikanere var de sanne jødene bosatt i ¿de hvite djevlenes¿ land. Det hele raknet dog i 1986.
Bodycount: Minst 14. For å bli medlem i den innerste sirkelen måtte man drepe en tilfeldig valgt ¿hvit djevel¿...

10. The Family
Religiøst overhode: Charles Manson. Kommer ikke unna denne fyren, nei. Samlet i 1967 en bøling syreskaller på en ranch utenfor Los Angeles. Mente seg å høre hemmelig beskjeder fra Beatles-plater, og oppfordret klanen å slakte en gruppe mennesker i ¿rasekrigens¿ sak.
Bodycount: Minst 9. Torturerte og drepte musikeren Gary Hinman i 1969. Familien brøt seg så inn i huset til filmregissøren Roman Polanski, og drepte hans gravide kone Sharon Tate - pluss ymse gjester. Manson er fortsatt fengslet, og slipper tidligst ut i år 2001...

(Første gang publisert i Propaganda 2/97)Kommentarer fra brukere

xrz 21/12/2007 - 05:39

har tenkt på dettelenge.

på tide å gjennomføre det.

Merethe 24/01/2007 - 19:45

Dette driver jeg og en venninne med! En dag kommer Pottismen til å regjere verden! =D

Per Morten Westgaard 02/07/2006 - 15:56

Har alltid drømt om dette ! Nå er jeg 27 og gjør et forsøk !

Thomas 23/11/2001 - 00:00

Jeg må si. et genialt konsept. skal gjennomføre pronto når jeg fyller 23 år =)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish