Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Min dag som mann
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jeg våknet opp en dag i forrige uke og følte i det vintersola kilte meg på kinnet at dette var dagen jeg skulle være en av gutta. Og da mener jeg ikke sånn vanlig drekke-visski-rølpe-og-synge-vålerenga-sanger, det er hverdagskost selvom jeg har pupper. Nei, jeg ville være en av de virkelig tøffe gutta, de med gønnere og hår på ryggen.

Med min utsøkt feminine sjarme var planen altså å oppsøke en av landets dominante mannlige bastioner, nemlig militæret. Nå er jeg av dem som synes skyting og sånn er moro og oppbyggende, derimot har jeg hørt en del skrekkhistorier om at man i militæret må stå opp før seks, re opp sengen sin selv og gå i uformelige plagg. Og det strider sterkt i mot min religiøse og politiske overbevisning. Altså måtte det bli sivilforsvaret som skulle få nyte godt av min tjenestevilje.

Jeg var ung, jeg var ubeskrivelig vakker, og jeg hadde telefonen som mitt trofaste hjelpemiddel. Ingenting kunne gå galt.

Det naturlige stedet å ringe må være Forsvarets overkommando. Min stadige whiskeydrikking har resultert i en hendig mørk stemme, noe som fører til at militærmannen tror jeg er hankjønn, og han blir bare ørlite grann usikker. Jeg vil ha siviltjeneste, sier jeg. Han mener jeg skal ringe Sivilforsvaret, og gir meg nummeret dit. Feil nummer, riktignok, men mine gode venner på opplysningen kan sette meg på riktig spor.


Sivilforsvaret i Oslo opplyser meg om at siviltjeneste dessverre bare er for menn som nekter militæret. Siden jeg er jente og ikke har verneplikt, kan jeg heller ikke nekte militæret. Jeg er slett ikke enig med mannen. Dette må jo være kjønnsdiskriminering. Kanskje jeg kan bli kjønnskvotert inn i siviltjeneste???

Jeg prøver meg hos Siviltjenesteadministrasjonen på Dillingøy. Her får jeg en dame på telefonen, og jeg spør pent hva jeg må gjøre for å få siviltjeneste. Da må du nekte militæret, svarer hun med ett lite fnis. Jammen, sier jeg, jeg har nettopp fått forklart at det går dårlig, for jeg har visst ikke sånn verneplikt. Øh, sier damen. Jeg får nok sette deg over til noen andre.

Etpar tellerskritt senere har jeg en ny dame på tråden, denne gang med en sjarmerende nordlandsdialekt. Jeg vil ha siviltjeneste, sier jeg. Uten noe om og men, her er det nok best å gå rett på sak. Det går ikke, sier hun, likefram som enhver nordlending. Egentlig sa hun vel mer sånn: Dæ gåkkje. Uansett, jeg er ikke beredt til å gi meg.

Da vil jeg gjerne bli kjønnskvotert, sier jeg. Dæ gåkjje, sier damen. Joda, det må gå, sier jeg. Det går alltid. Likestilling og sånn vettu. Nei, dette blir noe annet, mener damen fra det høye nord. Det står i loven, paragraf...Tullballparagrafen!sier jeg treffende. Få siviltjeneste nå!
Det er da hun er frekk, dama. Hun sier bare, med sin klippestø stemme: Dæ gåkkje. Vi ha nu aldri hadd kvinna her. Og så legger hun på. Hun vil vel ha alle ungsauene for seg selv, tenker jeg. Jaja, behold de langhåra rullingsrøykerne da. Jeg har en ny plan. He-he.

Jeg skal bli sumobryter isteden. Stor som halve Hedmark vil jeg legge verden under mine føtter ved hjelp av vekta. Og jeg kan spise burger hver dag som en del av dietten. Det er nok dette siste som tiltaler meg mest.

Bryterforbundet henviser meg til Sumobryterforbundet, og spør meg om jeg er flink til å trene. Noe jeg må svare littegrann benektende på. Uansett mener brytermannen at "detta er gøy". Ja, ja det gjenstår å se.

Jeg har fått et mobilnummer, og det er en hyggelig mann på andre siden av telefonen. Han mener at vekten min slett ikke er noe problem, man trenger nemlig ikke være feit for å være sumobryter. Dette er litt skuffende. Jeg hadde sett for meg meg selv som en matrone på etparhunde kilo med sånt fint magebelte og hengepupper. Men mannen kan faktisk opplyse meg om at verdensmestern i fjor bare veier 65 kilo - i sin klasse altså. Og at det er en jente. Hmmm, jeg begynner å få en mistanke om at dette kan være en sport der man faktisk må trene. Dessuten - en jentesport? Nei takk!
Er det tungt, spør jeg tvilende. Nei, ja, sier mannen. Vi trener jo endel da. Kanskje du er interessert i litt vanlig bryting også? Og så begynner han å snakke om balansetrening. Jeg ser burgeren forsvinne i det fjerne, og sier gråtkvalt at jeg nok må tenke på det. Faen, der gikk den planen i vasken.


Jeg tror jeg skal prøve meg på litt sextrakassering på kontoret i steden. Jeg tar etpar slurker rom rett fra flaska, bare for å oppnå den passende alkoånden. Og så er jeg i gang. Jeg går med stødige skritt rett inn på kontoret til redaktøren og roper: Få se på fitta ri a! Mens jeg ler litt onskapsfullt og tar meg selv i skrittet. Men han bare ler og syns jeg er sjarmerende. He-he, seff, sier han. Holder du på nå igjen.

Men det er alltid lettere å provosere jenter enn ekte menn, så jeg tar meg en litta runde inn på selgernes kontor. Det perfekte offer står ved kopimaskinen og aner fred og ingen fare. Lille Hilde har skjørt og høye heler og vil under ingen omstendigheter være i stand til å løpe fra meg. Som en veltrent Swat-styrke sniker jeg meg innpå, tar et godt tak i hoftene hennes bakfra og støter meg mot henne. De mørke øynene hennes er store av frykt og overraskelse, og etter en hundredels sekund skriker jhun: Hjelp!!! Hva er det som går av deg a??? Slipp! Slipp, sier jeg!!! Det er en utrolig tilfredsstillelse å høre disse små ordene skreket ut på beste jærdialekt: Slepp!seie eg!!!!
Ha!sier jeg. Jeg er mann!!Og gliser fornøyd. Mission accomplished.Kommentarer fra brukere

Mrs Jacobsen ... er medlem av Propaganda 06/12/2005 - 18:07

hmm... vet ikke helt hva jeg skal si om denne jeg.. leste ikke hele, det skal jeg innrømme.. men jeg ble litt forvirret... hvorfor skulle noen ønske å bli mann når man kan være noe så toppers som en kvinne?? nå ja.. det var bra funnet opp da! det skal du ha! så fortsett videre med fantasien din! skulle ikke forundre meg om jeg en dag får se noe av det su har skrevet på trykk.. du skriver på den måten folk liker å leste for tiden=)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish