Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Morgan Kane, du er en softie
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Med kruttrøyken i snuten og puls på 180 og dalende, var det på tide å ta seg ut av lokalene i Villmarkshuset og snuble ut i Schweigaards gate og slapse tilbake til kontoret. Vi hadde akkurat vært på besøk hos Willy Røgeberg og bekreftet en del teorier om mannen og kvinnen. Iallfall noen teorier om meg og Katja.


- Jeg har hatt noen damer på godt over seksti her, sier butikksjef og banesjef for Willy Røgebergs våpenforretning, Geir Tømta. Vi følger nøye med, Tømta har nemlig en blank, massiv automatpistol mellom hendene. Oppfører vi oss kan vi få prøve dem. Kanskje. Katja ankommer som vanlig rundt halvtimen for sent, men hun ankommer med stil. I en temperatur der vanlige mennesker hadde stilt med lag på lag og ull på toppen, stiller Katja med leopardskjørt, kort, kort og fetisjstøvler. ¿ Jøss, det er Modesty Blaise, jo, utbryter Tømta når Katja poserer med en .44 Magnum Desert Eagle. Den er større enn henne.

Tømta motbeviser en del av stereotypene vi har fra film og media. Den typiske pistolskytter er verken nynazist eller introvert pseudo-madman, sannheten er at det ikke finnes noen typisk pistolero. Mennesker fra alle lag og miljøer besøker Røgeberg, og fellesnevneren er at menneskene er ute etter noe annet enn å tøffe seg med våpen. Kanskje er det avkopling de er ute etter, kanskje det er trening, eller kanskje det bare er gleden ved å avfyre et vanvittig stort håndvåpen. Som for å bevise hvilken type medlemmer klubben har, tråkker en bestefar inn i lokalet. Han ser ut som en lur, eldre mann, den hyggelige sorten som alltid har godteri med seg, og som gjerne jobber på Freia eller et sted de selger modelltog. Opp av en hyggelig, lyseblå Gi blod-sekk trekker han derimot både en .357 og en 9mm, noe som grundig beviser at man ikke skal skue hundene og så videre.
- Vi er faktisk noen av landets mest lovlydige borgere, sier Tømta stolt. Han forklarer videre. ¿ Media har hausset opp stemningen rundt skytevåpen etter alt som har skjedd den siste tiden, og det går utover oss. Når myndighetene legger ned pålegg etter pålegg, glemmer de at det faktisk svært sjelden er registrerte våpenbrukere som står for kriminelle handlinger. Da er det som oftest utenlandske våpen som er brukt. Det er mediene som krever en reaksjon fra myndighetene, og da går de på det enkleste, de registrerte våpenbrukerne.
Han tar ut fire våpen fra skapet, to .22 og to .38. It¿s time to get down to business. Jeg klarer å mase meg fram til tre prøveskudd med en Glock 9mm, men da er det stopp. Jeg skjønner at jeg ikke får med meg et våpen hjem etterpå også, men skuffelsen går over når vi blir ledet ut på skytebanen. Et kort sikkerhetskurs etterpå står Katja og jeg på hver vår blink med småpistolene, kaliber .22. For å få føling, sier Tømta. Jeg kaller det en jentepistol og ler rått når status gjøres opp. Resultat: Katja null blink, Henrik fire. Av fem. Kaliber 38 er derimot en liten utfordring. For det første snakker vi om en revolver, en sånn med roterende kammer, for det andre er det en deilig rekyl. Resultat: Katja 1, Henrik 5. Der og da former en hypotese seg, Henrik er bedre enn Katja til å håndtere våpen, altså er alle menn kvinnene overlegne i pistolskyting. Som uken har forløpt, er det ingenting å si på det resonnementet. Det er mer moro å være mann, og menn er rett og slett bedre på å være maskuline enn kvinner er. Jeg bestemmer meg på å prøve hypotesen på den siste øvelsen, som også er den morsomste og mest brutale, nimillimeteren. Navnet ¿ni millimeter¿ er ikke betegnelsen på det nederste stupebrettet på Frognerbadet, det har med kulens diameter å gjøre. Dermed er 9mm råere enn for eksempel .38 som er regnet ut i tommer eller noe sånt, og milevis unna .22 som er fislestørrelsen. Det smeller også mer.
Katja stiller seg opp i utgangsposisjon, med våpenet stivt foran seg. Det er nesten litt tungt for henne. Tømta bestemmer at vi begge skal skyte på Katjas blink, fordi den bare har ett hull, like ved kanten. Han smiler og blunker lurt til meg. Jeg ler, for jeg vet hva vi har i vente. Tre skudd senere er Katjas manndom redusert til nesten ingenting, og når jeg stiller meg opp, vet jeg at det er jeg som får inneha mannetittelen i redaksjonen, iallfall en stund.
Jeg har ikke regnet med at det rykker som det gjør. Første skudd sender meg nesten i bakken, mens andre skudd går nesten automatisk. Jeg merker at jeg har strukket et eller annet i armen, og er nesten glad når jeg har avfyrt siste skudd. Nesten.
Status er gjort opp. Katjas vablete småpikehender har gitt henne null treff, mens jeg har fått inn to av tre skudd. Med andre ord og regnemåter: Henrik 11, Katja 1. Den er en trist og ydmyket kattepus som smyger seg ut foran meg. Med et tappert "farvel" tar hun Tømta i hånden, og lunker ut i gangen. Jeg deler noen groviser med Tømta, sånn likemenn gjør med hverandre, ler høyt og klasker meg på lårene, men forbarmer meg til slutt over Katja og sier et nonchalant "au revoir" til våpeneksperten. Senere i dag skal vi på strippeklubb.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish