Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Søvn og sånn
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jeg hører til den typen mennesker som liker å sove, særlig om morgenen. Selvfølgelig har jeg her tøyet begrepet "morgen" littegranne, det jeg egentlig mener er at jeg liker å sove til langt utpå det andre kaller dagen.Jeg får endel kjeft for det, men da blir jeg nødt til å forklare at all denne sovingen faktisk fører til et rikt indre liv i form av bisarre drømmer, og det vil jeg helst ikke gå glipp av.

Når jeg får sove akkurat så lenge jeg vil uten forstyrrende elementer som vekkerklokker og våkne kjærester så husker jeg som regel ikke hva jeg har drømt. Jeg våkner sakte og behagelig med en følelse av å ha drømt masse uten helt å kunne gripe helt tak i hva det egentlig dreide seg om.

Men virkeligheten er som regel mye mer brutal. Min helt kompromissløse vekkerklokke ringer hver morgen halvni, og den fortsetter hvert femte minutt helt til jeg står opp. I disse stjålne femminnuttersstundene, som gjerne utvikler seg til etpar timer, drømmer jeg de mest bisarre drømmene. Når jeg våkner tror jeg som regel at jeg begfinner meg inni drømmen, og det tar noen minutter før jeg ser at jeg er i sengen min, og den ikke helt utviklede skyldfølelsen over å ha forsovet seg kommer snikende.


Mange ganger er forsovelsesdrømmene mine skremmende virkelighetnære, feks. drømmer jeg at vekkerklokka er en eller annen helt naturlig lyd i drømmen min. Eller jeg drømmer at jeg våkner, skrur den av og går i dusjen. Det eneste som er litt dumt med dette er at den funker dårlig som unnskyldning på jobben: Men jeg drømte at jeg var på vei til jobben, altså...

Underbevisstheten min er, i motsetning til mitt våkne jeg, utrolig sleip. Når det gjelder soving tar den helt overhånd. Jeg har ikke tall på alle de gangene min noe mere morgenfriske kjæreste har prøvd å vekke meg, og jeg setter meg lys våken opp i senga og sier at jeg har fri i dag. Noe jeg ikke kan huske en døyt av senere. I søvne kan jeg spille helt våken mye mere overbevisende enn i faktisk våken tilstand.

Fascinerende er det også å snakke i søvne, og det kan føre til en del pinlige situasjoner i ettertid. det er faktisk mulig å føre en samtale med en som snakker i søvne, og det er mye morro på den sovendes bekostning. Og utrolig avslørende, som oftest. Min mor påstår at hun har hatt denne samtalen med meg da jeg var en 10-11:
-Mamma! Jeg vil ha ris!
-Hva slags ris?
-På rompa!

Dette må være ondsinnede løgner fra ende til annen, men det kan nok ofte arte seg på den måten.


En annen gøyal type drømmer er de seksuelle, eller våte drømmer. Man har alltid våte drømmer om en eller annen tosk som man aldri har likt, og våkner opp med skamrødme til langt oppunder ørene. Å se objektet fra sine drømmer i levende tilstand etterpå er heller ikke noe særlig.

Jeg drømmer endel bisarre drømmer der x-kjærestene mine er involvert. Heldigvis kjenner jeg ingen som kan tyde drømmer, så jeg har ikke peiling på hva slags syke ting det egentlig dreier seg om. En gang drømte jeg om en x jeg på den tiden hadde et særdeles dårlig forhold til. I drømmen var han veldig hyggelig og spurte om jeg ville ha is. Jeg kunne bare gå ned i fryseren å hente den, sa han. Da jeg hadde stukket hodet nedi fryseren dyttet han meg nedi og lukket lokket. Der satt jeg resten av den natten, men det var bare en drøm. Selvom jeg var litt kald da jeg våknet.

Da jeg var liten drømte jeg til stadighet at jeg ble spist opp av en løve. Akkurat i det løven tok en diger jafs, falt jeg ut av senga. Pussig nok sluttet jeg å drømme det da jeg ble stor nok til å få en voksen seng - ikke den bedritne køyesenga. Det gjør vondt å falle ut av en køyeseng.

Tilslutt vil jeg påpeke at de verste drømmene slett ikke er mareritt, men den type drømmer som repeterer seg selv om og om igjen. Det verste jeg vet er å drømme "i sirkel" uten å komme ut av det. Da vil jeg nesten si at det er bedre å våkne. I etpar år hadde jeg en drøm der jeg gikk på krykker, men hver gang jeg tok et skritt krysset krykkene seg. Det var kjedelig det. Verre enn ondskapen selv, vekkerklokken.


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish