Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Kjøring på eget ansvar
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
På togstasjonen i Sandvika midt i Norges største kommune Bærum, står det på et skilt at bagasjetraller føres på eget ansvar. Kanskje ikke noe a ta på vei for, men kritiske journalister som vi er har vi sett litt på hva som er worst-case-scenario med en bagsjetralle mellom hendene.


1. Du kjører ned noen.
Et opplagt problem. Fartsblind etter togreisen og ivrig etter å komme hjem å smake på taxfreeposens innhold, kjører du ned en gammel dame. Da kan kommune takke seg selv for at de satt opp skiltet. Mens du må betale erstatning, sykehusopphold og uførepensjon.

2. Promillekontroll.
Med den nye promillegrensen på 0,2 kjører du i fylla hvis du har spist en fishermans friend. Høyst sannsynlig er det strengt ulovlig å føre en bagasjetralle i beruset tilstand. Du bør derfor være på vakt hvis du har vært på en heisatur der det ble nytt mye alkohol. Å komme med bagasjetralle fra danskebåten er med andre ord ikke særlig lurt.


3. Ulykke.
Omstendighetene rundt ulykker er ofte kompliserte. "At jeg skulle ha så uflaks", kan man feks. høre folk si. Derfor kan faktisk et
skrekkscenario som dette være helt realistisk. Du er på vei hjem fra
sydentur. Litt sliten og litt glad for endelig å være hjemme er du,
selv om det er kaldt som et lite helvete. Siden du har mye å bære på setter du kofferten på en bagasjetralle, betaler en 10´er og triller ned mot utgangen. 7 dager i sol og varme har gjort sitt til at du har glemt alt om hvilken livsfarlig kombinasjon is og glatte sko kan være.
Effekten blir er jo som vi alle vet ganske lik den man får når man
tråkker på et bananskall. Og at du kommer på dette sekunder før du
ligger langflat på asfalten har liten betydning. Det som betyr noe er at du sender bagasjetrallen, taxfreeposen og kofferten gjennom
glassdøren. Heldigvis kommer ingen andre enn deg selv til skade. Men du må betale for knust glass og rydde opp alt glasset mens de kommuneansatte ler så de må støtte seg til "på eget ansvar" - skiltet.

4. Bråk i bagasejetrallekø.
Et problem man hører lite om, til tross for at det er av en betydelig karakter, er bagasjetrallekø-slåssing. Vi kjenner alle problemet fra taxikøene. Men jeg lover deg; i bagasjetrallekøene på utenlandsterminalen på Gardermoen er det et sant helvete. At problemet har spredd seg til Sandvika og Bærum visste jeg ikke, men kommunen skal i all fall ha for å være føre var. Uansett; det går skrekkhistorier om bråk mellom fulle nordlendinger og arrogant Bærumsungdom. Det kan selvfølgelig hende at historien om samen som kom med 14 reinsdyr til Sandvika er en vandrehistorie. Men at Bærumsgutten som sto bak ble sur, kan man jo på sett og vis forstå. Reinsdyrene skulle nemlig ha en tralle hver, slik at den lokale helten måtte bære all bagasjen sin. Dette ble tydeligvis for mye for den bortskjemte unggutten, for i tumultene som oppsto skal et av reinsdyrene ha fått hornet ut av ledd. Saken skal i retten så snart de har funnet ut hvor mange prosent arbeidsufør reinsdyret er.

5. Sinnssyk i gjerningsøyeblikket.
La oss tenke oss følgende situasjon: Du er 16 år og har blitt sammen med drømmedama. Det eneste skåret i gleden et at dere ble sammen bare noen dager før du må være med familien til Syden. Du er selvfølgelig desperat men vet råd. Kompisen din Geir påtar seg oppgaven med å "passe" på dama den lille uken du er borte. Når du kommer hjem til Sandvika finner du derimot ut at Geir har tatt oppgaven litt for seriøst, der han sitter på perrongen og kliner med din kjæreste. Det rakner selvfølgelig for deg og du slår begge ihjel med bagasjetrallen. En tragisk sak som blir ennå mer tragisk fordi du ikke kan skylde på mordvåpenet; den utrolig farlige bagasjetrallen.

6. Drive by shooting.
En eller annen gjeng ser plutselig på deg og ditt fartøyet som en trussel og fyrer av noen skudd. Selv om du blir lemlestet av skuddene har du ingen krav på erstatning takket være skiltet.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish