Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Reality life
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Reality-TV er over oss for fullt. Med Big Brother som siste innslag er det nå mulig å ta del i hverdagen til mennesker som ikke nødvendigvis ville fanget din oppmerksomhet. Både gud og hvermann har allerede uttalt seg om det nye fenomenet Reality-TV, og det er alltid oss stakkars seere, som på ingen måte kan ta vare på oss selv, som må beskyttes fra dette ondet. Og noen av oss blir hardere rammet enn andre. Gustav er en av disse.


Gustav, som selvfølgelig ikke er hans rette navn, er en medstudent på mitt universitet. Gustav var et av disse menneskene som søkte om å få være med i Big Brother, men som ikke ble funnet verdig nok til å delta.

Man skulle tro at dette skulle bli tatt med knusende ro, men av grunner ukjente for andre enn Gustav gikk det ikke slik. I begynnelsen var tegnene svake og lite urovekkende. Det var først da Gustav begynnte å bli svært opptatt av sikkerhetskameraene på universitetsområdet at noen reagerte. At han allerede hadde satt opp et webkamera på rommet sitt som 24 timer i døgnet viste hva som skjedde der, tok hans kollektivkamerater som et underlig, men underholdende påfunn. Noen av dem ble nesten overtalt til å gjøre det samme, bare for moro skyld.


Da Gustav etter noen dager begynte å henge magnetiske klips formet som plusser og minuser på kjøleskapsdøren under vaskelisten, ble det hele mottatt med et smil, og guttepraten gikk som vanlig med et utall ideer om hvordan f.eks den med mest minuser måtte ta oppvasken, og den med mest plusser fikk et six-pack med øl. Hadde det hele stoppet der, ville kanskje ting ikke tatt helt av, men dessverre.

Plutselig viste det seg at noen publiserte web-adressen til webcameraet til Gustav, på en IRC-kanal, der noen bekjente av Gustav plukket opp adressen, og sendte mailer til sine venner med adressen. På et blunk visste alle som gikk på forelesninger sammen med Gustav hvem han var, og hva han gjorde på det lille rommet sitt hver dag.

Men som kjent, oppmerksomhet kommer, og oppmerksomhet går. Folk fant ut at dette egentlig ikke var så kult, og brydde seg ikke så mye om det lenger. Gustav derimot gled sakte inn i sin egen lille verden, der alle i verden, som for han var universitetet, var deltagere i et spill med et ukjent mål, og ukjent gevinst. De første situasjonene begynnte snart å inntreffe. Det er vanskelig å unngå og legge merke til personer som ligger på knærne sine og ser opp på et sikkerhetskamera og griner.

Kanskje enda vanskeligere er det å vite hvordan man skal reagere når personen ved siden av deg på forelesning plutselig skjeller deg ut for å være med på skjult renkespill som eneste hensikt er å sverte dem. Situasjonene ble uendelig mange, Gustav som tar kontakt med totalt ukjente personer, for å spørre dem om de vil hjelpe han unngå å bli stemt ut, Gustav som deler ut minuser til foreleserne sine fordi de er kjedelig, og får han til fremstå som en uansvarlig person når han sovner i timen, Gustav som spør dama i kassa på Rema om hun kjenner han igjen.

Etterhvert så går det opp for Gustav at kun en ting kan redde han fra å bli stemt ut. Han må ha sex for åpent kamera. Selvfølgelig må ingen av de andre deltagerne må vite om det, da vil de antagelig bare stjele ideen hans. Et annet problem er selvsagt noen å ha sex med. Han kan jo ikke legge an på noen av de andre deltagerne. Etter å prøvd å utgi seg som FRP-leder på de lokale diskotekene må han til slutt innse at han må betale noen for dette. Men ingenting er viktigere enn å ikke bli stemt ut. Etter å ha skaffet seg en villig prostituert tar han seg inn på datalab om natten med webcameraer og sørger for at flest mulig av dem er rettet mot han og hans nye "funn".

Selvfølgelig ender det hele i totalt kaos, da det hele blir fanget opp på sikkerhetskameraene, og det lokale securitas-teamet henter ut paret, Gustav gråtende og fortvilt over å bli "tatt vekk" fra showet, den prostituerte som forsikrer alle om hun ikke visste noe. Historien ender der, universitetet tok affære, Gustav ble overlatt til undersøkelse av de overengasjerte psykologi studentene , selvfølgelig under strengt oppsyn av en veileder. Så, hva er moralen her? Kanskje skal man ikke synes synd på dem som deltar i programmet, men kanskje heller på dem som blir avhengige av det?Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish