Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Den skjulte oppfinneren - norske bidrag til verden
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
«Ombudsmann». Tygg litt på ordet. Hva tror du det heter på engelsk? Svaret er veldig nærliggende, men slett ikke selvfølgelig. Det heter det samme på engelsk, sett bort fra den siste n`en.Betegnelsen og vervet «ombudsmann» er en norsk oppfinnelse. Og vi føler omsorg for andre. Også ostehøvelen og bindersen, hvis stolthet er påtakelig hos enhver nordmann når ordene nevnes, er norske oppfinnelser. Her sier vi stopp.

Lengre tør vi ikke tenke. Det holder nå! Nå, inntil vi minner om «Kråkelurer`n», eller hva den nå heter, den varmebesparende slangen som spyr ovnsvarme ikke ut av pipen, men inn i en annen del av rommet. Dermed blir den norske kråka, selve nasjonalsymbolet ved siden av fossekallen, gretten og kald der den forgjeves forsøker å tilrøve seg noen plussgrader blant de mange blå, før den minutter senere blir skutt og drept av en bondesønn med ny rifle.


Fin sak, det der. Ja, ja, ja, tenker kanskje du. Det er jo et lite land!, tenker du sikkert. Men det er ikke mindre enn at vi fremdeles trekker frem janteloven når noen går oss forbi. Og ei heller mindre enn at vi sitter i kø langs hovedferdselsåren flere timer hver eneste dag.

Og slett ikke mindre enn at vi, når de ringer fra MMI eller Norsk Statistikk, sier at stemmen går til Fremskrittspartiet og at «det gjelder ikke meg». Og det gjelder vel ikke deg heller. For du er ikke den som finner opp, den som stikker deg frem og forbi. Bare i køen på butikken og foran skiheisen, stikker du frem. Med nye Telemarkstøvler og ditto outfit. Der er du oppfinneren! Slike ting og leveregler, som for deg og bare deg, kan virke forløsende i ditt liv, finner du opp hver eneste dag.

Men hold an litt! Hva med de tingene som nasjonen Norge i tidenes løp har funnet opp, og som står igjen med en bør av positiv klang, men som vi i all hastverk glemte! Der må da vitterlig eksistere flere oppfinnelser vi kan trykke til brystet, lik vi trykker det vakre flagget mot strykebrettet hver eneste 17.mai? Vi glemte for eksempel den mye mediedekkede fredsmeklingen i Midt-Østen, om det nå kan kalles en oppfinnelse!

Og vi glemte jaggu det trimaranbaserte skroget til hurtigfergene, som snart skal pryde horisonten i Miami. Likeså glemte vi oppfinnelsen av det beste vinter-OL noensinne! Og tror du ikke vi glemte feriefylla! Kanskje er det ikke så forferdelig rart at vi glemte alt dette. Det er jo så fryktelig kaldt ute! Men rent bortsett fra det faktum at landet vårt er helt rasskjørt hva angår vær og vind, synes jeg vi har det ganske koselig her i Norge. Og dessuten: Storebror ser deg! Eller er det omvendt?
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish