Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Min norske kulturarv - en uvurderlig hjelp
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var en helt vanlig, litt guffen dag sånn i midten av mars, en måned mange påstår skal være vår, men de lurer ikke meg. Det var på en tid av døgnet der sengen min ropte sårt etter meg, og jeg skal villig innrømme at det stakk meg i hjertet da jeg måtte snu meg og gå.Vel nede på gaten var den hjerteskjærende stemmen mindre merkbar, og jeg pustet ut. Jeg hadde klart det. Som en ekte nordmann var jeg vel utstyrt med spade i tilfelle snøstorm, og jeg var klar til å snu når som helst, i tilfelle jeg skulle møte på noen av de mer skumle ungene i strøket.

Det er det som er fint med oss nordmenn, tenkte jeg. Istedenfor å drive og slåss og sånn graver vi oss ned i nærmeste snøfonn, der vi har det tørt og koselig. Det er verre når man er på tur til feks. Syden, der er det ikke mye snø. Heldigvis er det aldri for sent å snu! Og det er det man bør gjøre hvis man treffer en av disse skumle spanjolene med bart - snu og løpe som faen. Jeg var riktig så fornøyd med min dype, norske innsikt.


I og med at dette var en ganske vanlig fredag, la jeg min strabasiøse reiserute innom vinmonopolet for å hamstre litt synd til helgen. Mens jeg sto der i køen ble jeg varm og god inni meg da jeg tenkte på den snille regjeringen som hjalp meg å ikke trå over mine egne grenser - jeg hadde ikke råd til mer enn en flaske vin, og det var jammen bra. Som nordmann vet jeg ikke helt når jeg skal slutte å drikke, og alt for full vil man jo ikke bli. Dog er hele dette styret med vin noe tullete jåleri, tenkte jeg. Hva er galt med øl og dram, eller en god, gammel kaffedoktor for den saks skyld? Var det bra nok for Ola som slet og strevde på garden i de gode, gamle dager er det jammen bra nok for meg også. I sympati med de stakkars bøndene kjøpte jeg iallfall en flaske norsk, solid vin. "Rødvin", sto det på flasken. Ikke en av disse fremmedspråklige etikettene som man knapt kan uttale. Sjattå og sånn.

Igjen streifet mine tanker Syden. Der driver de visst og drikker midt på lyse formiddagen. Ikke rart de aldri får til noen ting! Det er godt for dem at vi vikinger har oppdagelsestrangen i kroppen, sånn at de iallfall kan tjene litt penger på turistene. Allikevel kjente jeg dypt inni meg selv en viss skepsis mot å drive å forlate Norge når det er så fint på fjellet. "Man trenger ikke badebasseng når man har utedo!", sa min far bestandig. Og de eldre har som kjent alltid rett.

Nå ja, jeg skal innrømme at ettersom denne dagen var spesielt kald og guffen, gikk tankene lett mot varmere strøk og alle de som har det så mye lettere enn oss. Men jeg bet tennene sammen og klaget ikke. Tenk på Kongen, summet det inni meg. Og på Gro! De ville ikke ha gitt opp. Jeg kjempet meg framover i føyka, det var så vondt så, så vondt. Men da jeg nådde jobben var jeg glad det hadde gjort litt vondt. Det ble så underlig deilig å komme inn. Jeg tok fatt på min 8-timersdag med godt mot. Dagen var ikke så verst tross alt. I dag skal jeg jammen lage noe godt til middag, tenkte jeg. Kanskje en grandiosa? Og så smilte jeg litt - men ikke sånn at noen så det, altså....Kommentarer fra brukere

MEEEE 19/11/2007 - 11:17

JEG VAR FØRST

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish