Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Jon anmelder Norge
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I en tid da Norge blir fremstilt som en nasjon bestående av en gjeng nynazister og hverdagsrasister er det mildt sagt en interessant oppgave å ta landet vårt under lupen. Som vanlig har jeg delt opp i passende temaer og gitt mine terningkast. Husk at sinte leserbrev og hyggelige frierbrev kan sendes til redaksjonen.


Nasjonalisme: 5
Det har på en måte blitt populært å blande sammen begrepene nasjonalisme og nazisme. Dette er selvfølgelig en tullete forenkling av virkeligheten. Nasjonalisme kan oversettes med det å være stolte av landet sitt. Og det er jo vi nordmenn, akkurat som en hvilken som helst pakistaner eller marokkaner. At noen nordmenn så stolte av dette forblåste landet at de ikke vil ha noen andre her, det er veldig synd.
For vi har da plass til mange flere her! Når jeg stikker hodet frem og gir oss en 5´er for vår nasjonalistiske holdning tror du sikkert at det har klikka for meg. Men det har det så absolutt ikke. Jeg synes vi skal forsette å være stolte av landet vårt. Og slutte med det pga. en håndfull nynazister blir som å slutte å ha sex fordi noen voldtar. Litt stolthet er både sunt og nødvendig for å holde ut her i nord. Vi må bare ikke overdrive.


Klima og Beliggenhet: 2
Som kompensasjon for kulde, regn og snø har vi sluppet billig unna hva naturkatastrofer angår. I en tid da sykloner, flodbølger og ikke minst jordskjelv herjer planeten, sitter vi trygt her på berget. Et liten storm og noen snøskred er ille for dem det rammer, men knapt et miljøproblem. Problemet er heller at det generelt sett er så bedritent vær her opp. Jeg skal ikke strø salt i såret, men tenker du ofte: "Hva er det egentlig jeg driver med og bor her oppe i nord?". Slik vi tenker om Island, slik tenker resten av verden om oss. På værmeldingene til BBC er ikke Norge engang med på Europakartet og de eneste turistene som kommer hit er halvgamle tyskere med campingvogn. Vi skal ha for å holde ut her opp, for det er ikke så lett å skjønne hvorfor.

Kultur og underholdning: 2
Omtrent like dårlig som både klima og beliggenhet er det med den norske underholdningen. Norsk musikk og film, de to meste synlige
underholdnings- sjangerene, er ærlig talt på et nivå vi ikke kan være fornøyd med. Og det verste er muligens det faktum at vi har vent oss til å ikke duge, slik at musikk og filmjournalister (f.eks den premenstruelle Liv Jørgensen i Dagbladet) trekker fra et terningkast av gammel vane. Aha, Aqua Lene, Liv Ullman og Harald Zwart er noen få eksempler på at det går an å være nordmann og kjent underholder.
På kulturfronten er det bedre. Særlig hvis vi spoler litt tilbake i
tid. Henrik Ibsens "Ett dukkehjem" kommer alltid til å være et
teaterstykke helt opp blant de store internasjonale verkene. Slik er det også med Munch og spesielt hans mesterverk "Skrik". I tillegg kommer norsklæreren din til å si at det kryr av norske kulturpersonligheter verden ligger flat for, men slik er det ikke nødvendigvis. Her heter unntakene Jostein Gårder, Peer Gynt og Odd Nerdrum.

Politikk: 6
I skrivende stund pryder Terje Søviknes absolutt alle norske aviser og Frp. har vært det store politiske tema nesten et halv år nå. For meg er dette er tegn på hvor bra vi egentlig har det her i Norge. Ikke det at jeg ler av voldtektssaken med Søviknes - langt der i fra, men jeg ser liksom ikke for meg at disse sakene ville fått like stor oppmerksomhet i f.eks Israel eller Nigeria, der det er et litt tøffere politisk klima.

For faktum er at vi er et meget demokratisk land der seriøse politiske ytterpunkter ikke står lenger unna hverandre enn at de prater med hverandre og til stadighet vurderer å samarbeide. Norsk politikk er kanskje kjedelig og muligens litt treg, men den er demokratisk, konstruktiv og god. Vi har lært å snakke sammen og ikke skyte av hverandre hodet når vi er uenige. La oss ha det slik. Vi kommer lenger ved å kjede oss til døde en å bli skutt. I alle fall politisk sett.

Omdømme: 4
Det var en gang da Norge var snillest i klassen. Vi ga mer uhjelp enn noen andre og vi var så snille at vi gikk rundt og trodde at hvis alle andre var som oss ville verden være himmelen på jord. Når vi i tillegg fikk en så sentral rolle i fredsforhandlingene i midt- Østen, at avtalen rett og slett på ble kalt Osloavtalen - da fantes det liksom ikke grenser for vårt hovmod og vår selvgodhet. Spørsmålet er bare om resten av verden egentlig la merke til hvor utrolig fantastiske vi var.
Det folk har fått med seg er at vi driver med hvalfangst og ulvjakt.
Norges tabloid- aviser skal t.o.m ha det til at vi blir sett på som reneste barbarene av en samlet verdens- opinion. Dette er selvfølgelig rimelig søkt. Folk gir stort sett det blanke lag i hva vi driver med her oppe og selv de som synes det er dårlig gjort å drepe hval og ulv, vet at de selv har så mange svin på skogen at det lureste er å holde kjeft.
Jeg skulle like å høre en fyr fra Belgia som gir deg pes for
hvalfangsten. Tror ikke det.
Hipp hurra for Norge og alle som bor her. Vi sees på 17. mai.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish