Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Førsteklasses fly
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Etter å ha fløyet første klasse ved et par anledninger, i såkalt jobbsammenheng, er det vanskelig å ikke venne seg til "det gode liv" som gjerne kommer med denne plasseringen i flyet, OG i samfunnet for øvrig.


For du er et bedre menneske, med tilhørende status i flykastesystemet, dersom du er blant de få utvalgte med varm lunsj og plass til føttene. I tillegg får du tilgang på de såkalte Loungene på flyplassene, med tilhørende herligheter som gratis mat og drikke, aviser og internett. Du kan sitte der og nyte alkohol mens du leser våre siste sprell på Propaganda og fyller vommen med egg og bacon. Og det FØR du trenger å sette deg på flyet.
Hvor du selvsagt blir vartet opp etter beste skjønn av smilende underdanige verter og vertinner. Übermench? Indeed.

"Men det må jo koste det hvite ut av øyet dette med første klasse og sånn?"

Sanne ord, dessverre, men ord det går kan omgåes. Propaganda gir deg oppskriften:
De fleste businesslounger har lav grad av vakthold. Disse høye, betydningsfulle herrer vil selvfølgelig ikke avkreves legemitasjon og bekreftelser av noen annen- eller tredjerangs flyplassmedarbeidere.
Dermed er det også en åpning for menigmann, eller om du vil; oss selværklerte utvalgte. Gå rett inn som om du eier stedet. Se gjerne nedlatende på et par utvalgte andre, som om du tenker "slipper de inn all slags riffraff her?" og gå rett til serveringa. Kast nedpå det du får i deg før noen eventuelt kommer og avslører bløffen.

På selve flyet er det verre. Du kan ta det gode, gamle "her har det tydeligvis blitt gjort en feil"-trikset. Ta for deg en flyvert eller -inne og fortell at din arbeidsgiver har betalt full pris for deg og det er en skandale at du må sitte med bermen. Det er da viktig at du tar for deg en person av en viss rang, forholder deg til vedkommende som en likemann (det er disse nautene i innsjekk eller din sekretær som har gjort en feil) og at du holder en jovial tone selv om du ytrer et irritert innhold.
Dette har blitt gjort, med vekslende hell, og anbefales bare dersom du har talegaver, overbevisningskraft og det er ledig plass der foran.

En annen avart av denne strategien er å spille den skadde. Du har falt i en trapp på flyplassen, blitt kjørt på av et sånt bagasjetog eller fått benet fanget i en ombordstigningsbaralje og fått slått kneet ut av ledd. Du trenger dermed benplass, og dersom det er mulig å sitte et sted med litt bedre plass, gjerne mot midtgangen eller noe slikt... Svaret vil da bli, dersom du er troverdig, at nei da, vi skal plassere deg litt lenger foran vi... Og dermed er lykke gjort. Ved denne framgangsmetoden er det imidlertid ikke alltid du får nyte førsteklasse privilegier som varm mat og gratis drikke.

Jeg måtte selv ty til denne varianten en gang jeg ved en misforståelse hadde havnet på en Iceland Air-flygning til New York, uten gratis bevertning og plassert langt bak blant bermen.
Benet mitt ble dermed utsatt for en driveby koffert-ulykke, og jeg ba så tynt om litt alburom. Eller knerom om du vil. Som betydde fri tilgang på det som så rettmessig var og er mitt; deilig flyluksus!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish