Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
For livets glade gutter går solen aldri ned...
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sitatet sto på en krittavle rett innenfor døra på Tranen, Oslo kanskje tristeste kro, med eget hospits i etasjene over, og med et klientell som tatt rett ut av en sliten Varg Veum-roman, der historiene spiller seg ut som den reneste legeroman, og der tårene aldri slutter å flomme.- 33 kroner. Bartenderen serverer den nedslitte mannen foran meg i køen, og det synes at det ikke er dagens første halvliter han står med i en skjelvende hånd. Selv får jeg betale 42 kroner. Jeg påpeker at det faktisk er ni kroner som skiller, men mannen bak baren rister på hodet. -Happy hour er slutt.

Litt forundret og betuttet begir jeg meg tilbake til bordet, og setter meg ned sammen med Mats. Uvant - Det er min fjerde sesong her, og jeg har allerede meldt overgang til Sverige, men det er noe som er litt vemodig med å forlate tryggheten Tranen representerer. De gamle gutta, det innrøkte lokalet og selvfølgelig Arnie på fredag og lørdag.


Ved siden av meg sitter en eldre mann og gråter. Han gråter og gråter, og ingenting vennene hans sier kan trøste ham. Jeg spør hva som er galt. - Hu har dratt. Hu har dratt. Mer er det ikke mulig å få ut av ham, så jeg lar ham være i fred.

Tranen er brunt som faen, det går det ikke å komme utenom. Jukeboksen har et begrenset repertoir, et som strekker seg fra Lasse Stefanz, via Bjørn Skifs, til Vikingarna og listetopperne. Ofte skjer det sent på kvelden at noen vil ta en svingom, og da går det gjerne så bord og stoler velter, og ølen legger seg behagelig i fanget, til glede og forargelse for mange av de fremmøtte.

Samtidig som for oss er et irritasjonsmoment, viser de en livsglede få er forunt, en likeglad innstilling som for mange er vanskelig å forstå, men som er blitt en livsstil for disse eldre menneskene. De har funnet ut at det er for sent å forandre seg, for sent å begynne å gjøre opp for seg, for sent å gjøre noe annet enn bare å være.

Med det i bakhodet, ser man på disse menneskene med nye øyne. Javel, de drikker på kroa hver dag, de har problemer og problemstillinger vi andre ikke har, og kanskje aldri kommer til å ha, men de er likevel mennesker, samme som deg og meg, og de fortjener en plass i samfunnet like mye. Det er lett å glemme når man ser dem gå på trynet gang etter gang.

Hvis du tar deg selv i å se ned på disse menneskene, tenk da bare på hva slags mennesker det tar for å komme seg opp etter alle disse slagene i ansiktet. Tenk hvor du selv hadde vært med de samme problemene. Da hadde nok du også sittet der jeg nå sitter, og hatt samme ønske som meg. At min gråtende nabo finner trøst, og at Hun kommer tilbake til ham.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish